reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jasne , dobrze robisz ja już też mam taką zasadę mała po kąpieli też kładę do swojego pokoiku i tam sobie zasypia, bez większych protestów przy mozzarcie [emoji2] [emoji16] i zasypia około 20-21 I śpi tak do 4 rano [emoji6] później butla i do 8 śpi [emoji2]

BAjdelka ile podajesz mm ?
Grunt to mieć zasady, ja daje 150ml i rowno co trzy godz chyba że prześpi to nie wybudzam zjada wszystko...

reklama
My tez dzis szczepienia. Sram po gaciach. A mlody 6 dni bez dwojki, pewnie pediatra wymysli, ze cos zle jem [emoji5] nie wiem czy jechac z mlodym autem, bo to grozi zatrzymywaniem sie co 100m, zeby mu dmuchac w buzie gdyby sie zanosil od placzu, czy wozkiem, niby daleko nie mam bo z 15-20 minut spacerkiem, ale ma padac :/ jak dlugo po samym szczepieniu wasze maluchy plakaly?

Bawi mnie "nauczyłaś nosić" gdy dziecka jedynymi potrzebami jest najedzenie się i bliskość.
Ja swojego mało noszę bo on ciężki a ja mam chory kręgosłup. No i nie usypiam go na rękach. Ale tulimy się w łóżku na leżąco np. częściej na brzuchu jest na mnie niż na podłodze ;) lub na siedząco. A wycałowywany jest notorycznie ;)
To ja mojego mogłabym zacałować :) Ja mojego noszę ale nie jakoś specjalnie duzo. Rano jak jam śniadanie leży na kocu na stole , jak go zabawiam to leży na łóżku albo na podłodze. No po południu jak ma kolki to noszę i przytulam i lulam bo to go uspokaja .

No ale wydaje mi się że takie małe dziecko nie ma poczucia czasu i nie wie że jest godz 22 albo za długo śpi w dzień np tak jak pisałas że spalyscie do 12 w południe albo nie ma swojego rytmu tak mi się wydaje u nas jest zawsze że po kapaniu jest już ciemnawo w pokoju, jest cisza owszem telewizja oglądam ale bardzo cicho, daje mleko i odkładam do łóżeczka, nie rozmawiam do malego, nie patrzę jak wypadnie mu smok podchodzę wkładam i odchodzę wtedy po kapaniu śpi najdłużej, taka zasadę miałam przy wszystkich dzieciach i skutkuje spróbuj tak zrobić i uzbroj się w cierpliwość, kiedyś jak córka do mnie w nocy przychodzila jak miała 2,5roku wtedy byłam w ciąży z Adasiem to oduczalam ja bez słowa odprowadzalam do swojego pokoju nawet wstawalam po ileś naście razy co noc i przez ponad dwa tygodnie ale opłacało się bo przestała przychodzic bo wiedziała że i tak ja odstawie spowrotem.... Niektóre plany jakie mamy w stosunku do dzieci musimy konsekwentnie realizować aby osiągnąć cel nie poddawaj się
Podoba mi się twoje podejście , jesteś bardzo rozsądną mamą :)
U nas po kąpieli zostawiam zaświeconą tylko lampkę która daje taki delikatne zielone światło i też już nie rozmawiam , nie zabawiam , cycam do woli śpiewam kilka kołysanek i jak zaśnie to odkładam do łóżeczka :)

My tez dzis szczepienia. Sram po gaciach. A mlody 6 dni bez dwojki, pewnie pediatra wymysli, ze cos zle jem [emoji5] nie wiem czy jechac z mlodym autem, bo to grozi zatrzymywaniem sie co 100m, zeby mu dmuchac w buzie gdyby sie zanosil od placzu, czy wozkiem, niby daleko nie mam bo z 15-20 minut spacerkiem, ale ma padac :/ jak dlugo po samym szczepieniu wasze maluchy plakaly?
Mój chwileczkę , nie wiem czy minutę płakał . Wzięłam na ręce i zaraz się uspokoił :)
Ja mam zwieszoną zabawkę na zagłówku i mały się w nią wpatruje całą drogę albo zasypia zaraz za bramą :)

Mój chwileczkę , nie wiem czy minutę płakał . Wzięłam na ręce i zaraz się uspokoił :)
Ja mam zwieszoną zabawkę na zagłówku i mały się w nią wpatruje całą drogę albo zasypia zaraz za bramą :)

Zazwyczaj młody tez śpi w aucie. Tylko ostatnio jak zaczyna płakać i sie zagalopuje za bardzo, to potrafi taki koncert dać i drzeć ryło, ze ciężko go uspokoić:p no ale moze nie bedzie tak zle

reklama
Moj plakal po samym szczepieniu bezposrednio i pozniej te 15 min, co bylismy w poczekalni to zasypial i tak poplakiwal co chwila

Do góry