reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja dziś nie gotuje raczej w domu. O 10 mam fizjoterapeutke a o 17 bioderka. To i to w mieście a młode koło 15 ze szkoły trzeba jeszcze odebrać wiec kursowanie w te i nazad. Także dzień zleci

@Bajdelka Goscie nie byli u mnie , ale ja do nich dojeżdżałam. Wczoraj próbowałam odpocząć ale akurat młodego brzuch bolał wiec srednio. Teraz młode się wyprawiaja do szkoły a za chwile my się będziemy szykować

Zamówiłam klusce taką bajere na uchwyt do fotelika i grzechotkę na pasku zaczepianą na rączkę
O super, a podasz link? Bo tez wlasnie czegos takiego szukalam. Moze dostanie na mikolajki Borys :)
Ale dzisiaj pospal. Od 19:45 do 6:45 z jedna pobudka o 3:30 i w dodatku jak teraz wstal, to z sobie gada do karuzelki zamiast plakac, ze jest glodny po nocy i ma obsikana na maxa pieluche. No to go nie ruszam. Jak mu sie przypomni, ze chce jesc, to da znac :) hmm juz 20 min tak gada

Dzień dobry, my miałyśmy pobudke o 4, a zasnęła koło 5:30. Ja teraz najchętniej bym spała a tu chłopaków do szkoły szykować trzeba... Głowa mnie boli...

No ale wydaje mi się że takie małe dziecko nie ma poczucia czasu i nie wie że jest godz 22 albo za długo śpi w dzień np tak jak pisałas że spalyscie do 12 w południe albo nie ma swojego rytmu tak mi się wydaje u nas jest zawsze że po kapaniu jest już ciemnawo w pokoju, jest cisza owszem telewizja oglądam ale bardzo cicho, daje mleko i odkładam do łóżeczka, nie rozmawiam do malego, nie patrzę jak wypadnie mu smok podchodzę wkładam i odchodzę wtedy po kapaniu śpi najdłużej, taka zasadę miałam przy wszystkich dzieciach i skutkuje spróbuj tak zrobić i uzbroj się w cierpliwość, kiedyś jak córka do mnie w nocy przychodzila jak miała 2,5roku wtedy byłam w ciąży z Adasiem to oduczalam ja bez słowa odprowadzalam do swojego pokoju nawet wstawalam po ileś naście razy co noc i przez ponad dwa tygodnie ale opłacało się bo przestała przychodzic bo wiedziała że i tak ja odstawie spowrotem.... Niektóre plany jakie mamy w stosunku do dzieci musimy konsekwentnie realizować aby osiągnąć cel nie poddawaj się
Od początku go tak odkładasz? Nie było protestów? Też z czasem chce to osiągnąć. Na razie zasypia na moim łóżku czasem głaskany. Trochę z podaniem smoka ale to trwa dość długo a ja uziemiona... A starszak do ogarnięcia

Od początku go tak odkładasz? Nie było protestów? Też z czasem chce to osiągnąć. Na razie zasypia na moim łóżku czasem głaskany. Trochę z podaniem smoka ale to trwa dość długo a ja uziemiona... A starszak do ogarnięcia
Tak od początku z poprzednimi dziećmi też tak robiłam to moja główna zasada od wielu lat aby mieć wieczór wolny dla siebie....

Witam sie. Mloda jak skonczyla 2 mies to sie dosc uspokoila. Kolek dwa wieczory nie bylo. Wczoraj super pospala i udalo nam sie do knajpki ze znajomymi wyskoczyc. Wieczorem odpalilam tule. Dorosla w koncu spala godzinke a ja moglam sobie poogarniac. Dzis bioderka jutro szczepienie wkoncu. Mam cykora.
Ładnie wyglądacie [emoji2] też miałam cykoria jak szczepilam mała, naszczescie obeszło się bez gorączki [emoji6]

reklama
Tak od początku z poprzednimi dziećmi też tak robiłam to moja główna zasada od wielu lat aby mieć wieczór wolny dla siebie....
Jasne , dobrze robisz ja już też mam taką zasadę mała po kąpieli też kładę do swojego pokoiku i tam sobie zasypia, bez większych protestów przy mozzarcie [emoji2] [emoji16] i zasypia około 20-21 I śpi tak do 4 rano [emoji6] później butla i do 8 śpi [emoji2]

BAjdelka ile podajesz mm ?

Do góry