Monika13346
Fanka BB :)
Troszkę nudno tak w domu siedzieć to prawda ale tym razem zrobię wszystko żeby tylko maluszek się urodził
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja w pracy chciałabym powiedzieć dopiero po zakończeniu 12t, chyba że będę się źle czuła, wtedy powiem szefowej wcześniej.
I tak szybko?! Ja właśnie też bym chciała ale mi gin powiedziała że teraz za wcześnie i że do 12 tyg nie mówi się w zakładzie bo mogą ciebie zwolnić. Pierwsze słyszę takie coś i teraz jestem w kropce. Czy ona wciska mi jakieś głupoty czy tak faktycznie jest.5 tydz 3 dzień
Z mężęm mamy firmę, która teraz jest zawieszona bo choć głownie ja się wszystkim zajmowałam to mąż mi wtedy z córką pomagał. Jednak zmienił pracę ( dorabiał u teścia ale ten go oszukał w kwesti finansowej) i teraz nie ma go 4 tyg i wraca na 5 - 6 dni więc nie dawałam sama rady ze wszystkim. I teściowie ciągle mi wypominają że mąż mnie utrzymuje a teraz będzie nas więcej...
Ja też mam zamiar powiedzieć po 12 tyg. Jeśli będzie wszystko Ok to chcę pracować jak najdłużej. W pierwszej ciąży od 15 tyg miałam założony pessar i musiałam bardzo uważać dlatego tez byłam na zwolnieniu od początku ciąży.
Ja chciałabym pracować do III trymestru, później długie wakacje [emoji16].
@matylkafm mi tu w obu wyszedł chłopiec Hehehe mi to obojętne ważne żeby zdrowe było choć corka powiedziała ze chce siostrę a młody powiedział ze będzie kochał ale brata bardziej
@Dee_ nas już tu dużo i forum rozwinięte to może wy do nas chodźcie
I tak szybko?! Ja właśnie też bym chciała ale mi gin powiedziała że teraz za wcześnie i że do 12 tyg nie mówi się w zakładzie bo mogą ciebie zwolnić. Pierwsze słyszę takie coś i teraz jestem w kropce. Czy ona wciska mi jakieś głupoty czy tak faktycznie jest.
Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Zboczenie zawodowe uwierz, że lepiej w moim wypadku powiedziec o raz za dużoAno wyobrażam sobie, bo wyjmowałam z łupinkitak myślałam właśnie. No nic, może coś pożyczę
I hmmm pytam o RWF, znam zasady
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo ludu, dobrze, że nie widziałaś mojej apteczki geriatria także nawet nie wymieniam co biorę no ale w zwiazku z ciążą tylko Pregna Plus a co do tycia, to ja też już lecę w gore, może przestanę, jak zacznę wymiotowaćCześć dziewczyny Ja wczoraj padłam o 19.
Mam pytanie: Bierzecie jakies witaminy? Bo ja tylko kwas foliowy i luteinę, którą przepisał mi gin.
Chyba jakieś witaminki mamusiowe muszę zakupić.
Witamy, rozgosc sięWitajcie.
Tyle wątków że e końcu nie wiem w którym pisać ale chyba w końcu dobrze trafiłam.
Więc po raz kolejny - na imię mam Ola, lat 26, 5letni syn Sebastian i aktualnie druga ciąża z terminem z OM na 1.09 wizyta u lekarza 18.01.
Boli mnie podbrzusze, ale żadnych plamien nie ma więc to chyba normalne, wszystko mnie drażni i nic mi się nie chce jeść. Do tego meczy mnie przeziębienie.
O naiwnosci "wakacje" z dzieckiem?Ja chciałabym pracować do III trymestru, później długie wakacje [emoji16].