reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Też mam taki plan ale czy mi się uda, oto jest pytanie [emoji848]
Chwale sie: dziecko mi spalo z rana, a ja wypucowalam chatke, jeszcze tylko podlogi zostaly, bo nie chcialam odkurzacza wyciagac jak spal ;). Piszac wypucowalam mam na mysli łazienke wyczyszczona wlacznie z myciem kafelkow ;)
Z drugiej strony czy sennosc moze byc objawem choroby? Bo Leo ma jakby troche zatkany nosek i jest dzisiaj niespotykanie senny? Mierzylam temperaturke, ma 37. Probowalam oczyscic nosek Frida- nic nie wylazi

Ostatnia edycja:
reklama
To położna jakaś dała. Domyślam się, że dostała od przedstawiciela handlowego. Mama wzięła, bo głupio jej było odmówić i teraz mi zalega. Jak żadna z Was nie będzie chciała, to nie wiem... Do domu samotnej matki zawiozę? Przyjmują takie rzeczy?
Na pewno przyjmuja. Mozesz tez sprzedac na lokalnej grupie sprzedazowej.

W jakim wieku Twoje dzieci? Maluch długo sam na tej macie daje radę?
Moja najdłużej wyleży jak wieczorem siedzimy całą czwórką na dywanie obok i się rozmawia. To wtedy obserwuje, przysłuchuje się, zaczepia starsza siostrę. Ale my mamy obecnie jeszcze taka bez zabawek, to pewnie dlatego.

Ale ogólnie zauważyłam że czasem trzeba ja po prostu gdzieś położyć i pójść robić swoje bez ociągania i wtedy najczęściej sobie leży i świat podziwia. Nie raz wracam sprawdzić czy wszystko ok, bo mnie wtedy ta cisza zaskakuje :)) Wiadomo że w pewnym momencie ma dosyć ale czasem właśnie jak sobie "pójde" to mniej jęczy niż jak siedzę obok i czekam

Witam, ostatnio trochę szperałam w internecie. Wybór tych urządzeń jest na prawdę duży... Drogie i droższe... Kilka dni temu mój mąż kupił dwa oczyszczacze powietrza dla naszej rodziny. Szukaliśmy czegoś w fajnej cenie. Za dwa oczyszczacze mąż zapłacił coś koło 610zł:p. Oczyszczacz philips był po za naszym zasięgiem cenowym, a w dodatku ceny filtrów powalały... Te dwa które teraz mamy zdają egzamin. Powietrze jest takie bardziej rześkie plus można sobie włożyć do środka watkę z olejkiem eterycznym - dzięki czemu całe mieszkanko pachnie lawendą :tak: Jeżeli ktoś szuka tańszego urządzenia to proszę pisać. Jeżeli chodzi o nawilżanie powietrza to osobiście w zimie stosuje ręcznik na kaloryfer ;) Jak byłam mała to moja mama zawsze na noc na kaloryferze kładła mokry ręcznik - zdawało egzamin wtedy więc i teraz daje radę :)
Chetnie dowiem sie cos wiecej - przeslesz link?

:) wydaje mi się że raczej tak małe dzieci nie potrafią jeszcze zasypiać same .
Potrafią. Ja to czasem bym chciała by mi na rękach zasnęła A ona się tak długo będzie wiercić i jęczeć aż ją do kołyski czy łóżeczka nie odłóżę i w spokoju nie zostawię i często sama po chwili zasypia. Starsza córka znowu wolała zasypiać na rękach.

Moja najdłużej wyleży jak wieczorem siedzimy całą czwórką na dywanie obok i się rozmawia. To wtedy obserwuje, przysłuchuje się, zaczepia starsza siostrę. Ale my mamy obecnie jeszcze taka bez zabawek, to pewnie dlatego.

Ale ogólnie zauważyłam że czasem trzeba ja po prostu gdzieś położyć i pójść robić swoje bez ociągania i wtedy najczęściej sobie leży i świat podziwia. Nie raz wracam sprawdzić czy wszystko ok, bo mnie wtedy ta cisza zaskakuje :)) Wiadomo że w pewnym momencie ma dosyć ale czasem właśnie jak sobie "pójde" to mniej jęczy niż jak siedzę obok i czekam

A jak Twoja starsza ma na imię ?

Nie martw sie porzadkami. Masz poodkurzane i okna umyte, a to bardzo duzo :) . Ja mam podobnie, ale tlumacze sobie, ze jeszcze sie w zyciu nasprzatam, a osseska przy piersi mam tylko teraz. Wczoraj prasowalam ciuszki malego o 23. Wiem, ze to nie jest konieczne, ale lubie prasowac te male ubrank ;)
Dla mnie prasowanie to koniecznosc;) i ubranka Klaudi i Dawida tez;)

reklama
Moja mama to ma tak czysto że można by jeść z podłogi.
Więc jak ona przyjedzie do mnie to zaraz wypatrzy moje niedociągnięcia :unsure:
Jak jej powiedziałam że mam teraz ciężko zrobić wszystko na raz (że względu na Ulke) to stwierdziła że chyba jako mama to ona może mi zwrócić uwagę .....:confused:
Ble ble i koło się zamyka
Dlatego ja mam zryty beret i się przejmuje wszystkim i zamiast odpoczywać to napieprzam na szmacie.
OMG.. moja była wczoraj to mi pasowała;) ale jakbym jej powiedziała to by i że szmatką pojechała

Do góry