reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dzien dobry
Mala domagala sie jedzonka o 4. A tak w ogole to coagle cyc odkad ma kolki. Nadrabia chyba te popoludnia bo od 16 do 21 malutko je. Doslownie pare lykow i koniec to w nocy robi chyba zapasy
Przestalo wiac. Jak dzis wylece z domu to chyba na caly dzien

A to byłaby jakaś myśl , ja mojego wkładam do samochodu a on albo śpi albo siedzi tak cichutko że ciągle patrzę w lusterko czy wszystko dobrze :)
Moja w aucie jak zaklęta śpi [emoji4]
W szpitalu dostaliśmy takie baaardzo cieniutkie i giętkie rurki które przyczepial mąż do palca i mógł w ten sposob córkę karmić gdy ja odciagalam mleko. Może coś takiego spróbuj? Ssajac palec od razu dziecko wysysa przez tą rurkę mleko.
Może ro jest jakiś sposób [emoji848]
Przypomniała mi się ta reklama :)

Haha nigdy tej reklamy nie widziałam [emoji23] aż zapiszę i pokażę P rano [emoji85]

Mała wieczorem dokazywała. Dużo płakała. Na szczęście wynagrodziła i spała aż do teraz [emoji4]

Kurde a mój ostatnio zmarzlak. Jak go daje do chłodnego a jest tylko w bodziaku to trzęsie usteczkami ( ja chodzę tylko w koszuli nocnej wiec za zimno to tez nie jest"
Tsk samo po kąpieli, trzęsie mu się warga i aż dostaje czkawki.. tylko go przykryje i otulę to przechodzi..
Mój tak samo , zaraz ma zimne stopki i rączki i dostaje czkawki .

3:30 My dopiero teraz na warcie. Tez zasnął koło 00:30 . Teraz jedzonko o dziwo pampers znośny a szkoda go rozbudzać wiec zostaje. Po cycku odłożony do łóżeczka a mama poszła buszować po szafkach w poszukiwaniu przegryzki. Trochę się wierci bo te cholerne wzdęcia nas męczą dziś. Okno dalej otwarte. Nie wieje już.
To mój już od 4 od nowa i walczę żeby jeszcze zasnął na trochę . Po cycaniu przysnął to zrobił mega kupę że cały do przebrania i już rozbudzony na dobre .

Moj to samo, nawet przy zmianie pieluszki czesto ma gesia skorke, a w domu mam cieplo jak cholera:p ale ja tez jestem zmarzluszkiem, wiec wiadomo po kim ma. Jak bylam mlodsza, to czesto przy 5*C potrafilam rajstopy pod spodnie zakladac [emoji85]
Ja już teraz na spacery z młodym zamierzam zabierać rękawiczki bo mi tak zimno w ręce że się później rozgrzać nie mogę .

No i my witamy się na nocnej zmianie. Cycalysmy się o 2.30 i młoda zasnęła ale jej się odbiło i się rozbudziła. Teraz zasnęła ino jak odłożyć żeby się nie obudziła.
Dlatego ja usypiam w łóżeczku :) po zmianie pieluszki i cycaniu odkładam do łóżeczka i zazwyczaj stoję i głaskam, klepię po pleckach i zasypia . Wiadomo nie od razu , czasem kładę się i wstaje z 10 razy nim zaśnie ale w końcu zawsze się udaje :)

Moja w aucie jak zaklęta śpi [emoji4]Może ro jest jakiś sposób [emoji848]Haha nigdy tej reklamy nie widziałam [emoji23] aż zapiszę i pokażę P rano [emoji85]

Mała wieczorem dokazywała. Dużo płakała. Na szczęście wynagrodziła i spała aż do teraz [emoji4]
Taka to pożyje :) daje Ci Martynka pospać :)
U mnie pobudki co 2 godziny dzisiaj i teraz ponad godzinne oglądanie pokoju bo przecież wszystko jest ciekawsze od spania .

reklama
Cześć mamusie. Ja dziś cały dzień u teściowej byłam, tzn teściowa mieszka obok ale było mi tak dobrze bo miałam do kogo gębę otworzyć, nie ważne że w domu sajgon, pranie na kanapie czeka na poskładanie, kurze do pościerania i podłogi do mycia [emoji12] totalny chillout [emoji23]
Do domu wróciliśmy koło 20 także Julka ma tak zwany dzień brudasa czyli bez kąpieli [emoji6]

No właśnie pełnia ale jestem zmęczona więc franzole tego łysolca i zaraz idę spać [emoji42] Julka trochę dziś pomarudziła i na razie śpi, ciekawe do której [emoji848]
Dziś dostałam produkty z Baby Dove, @GoJ z tego co wiem to Ty też dostałaś, myłaś Mikiego nimi? A może któraś z Was używa dla maluszka i jakie macie opinie? Ja na razie używam linie Nivea Baby Ochronny.
Myłsm raz. Za mocno mi pachną.

Do góry