reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dzien dobry
Mala domagala sie jedzonka o 4. A tak w ogole to coagle cyc odkad ma kolki. Nadrabia chyba te popoludnia bo od 16 do 21 malutko je. Doslownie pare lykow i koniec to w nocy robi chyba zapasy
Przestalo wiac. Jak dzis wylece z domu to chyba na caly dzien

A to byłaby jakaś myśl , ja mojego wkładam do samochodu a on albo śpi albo siedzi tak cichutko że ciągle patrzę w lusterko czy wszystko dobrze :)
Moja w aucie jak zaklęta śpi [emoji4]
W szpitalu dostaliśmy takie baaardzo cieniutkie i giętkie rurki które przyczepial mąż do palca i mógł w ten sposob córkę karmić gdy ja odciagalam mleko. Może coś takiego spróbuj? Ssajac palec od razu dziecko wysysa przez tą rurkę mleko.
Może ro jest jakiś sposób [emoji848]
Przypomniała mi się ta reklama :)

Haha nigdy tej reklamy nie widziałam [emoji23] aż zapiszę i pokażę P rano [emoji85]

Mała wieczorem dokazywała. Dużo płakała. Na szczęście wynagrodziła i spała aż do teraz [emoji4]

Kurde a mój ostatnio zmarzlak. Jak go daje do chłodnego a jest tylko w bodziaku to trzęsie usteczkami ( ja chodzę tylko w koszuli nocnej wiec za zimno to tez nie jest"
Tsk samo po kąpieli, trzęsie mu się warga i aż dostaje czkawki.. tylko go przykryje i otulę to przechodzi..
Mój tak samo , zaraz ma zimne stopki i rączki i dostaje czkawki .

3:30 My dopiero teraz na warcie. Tez zasnął koło 00:30 . Teraz jedzonko o dziwo pampers znośny a szkoda go rozbudzać wiec zostaje. Po cycku odłożony do łóżeczka a mama poszła buszować po szafkach w poszukiwaniu przegryzki. Trochę się wierci bo te cholerne wzdęcia nas męczą dziś. Okno dalej otwarte. Nie wieje już.
To mój już od 4 od nowa i walczę żeby jeszcze zasnął na trochę . Po cycaniu przysnął to zrobił mega kupę że cały do przebrania i już rozbudzony na dobre .

Moj to samo, nawet przy zmianie pieluszki czesto ma gesia skorke, a w domu mam cieplo jak cholera:p ale ja tez jestem zmarzluszkiem, wiec wiadomo po kim ma. Jak bylam mlodsza, to czesto przy 5*C potrafilam rajstopy pod spodnie zakladac [emoji85]
Ja już teraz na spacery z młodym zamierzam zabierać rękawiczki bo mi tak zimno w ręce że się później rozgrzać nie mogę .

No i my witamy się na nocnej zmianie. Cycalysmy się o 2.30 i młoda zasnęła ale jej się odbiło i się rozbudziła. Teraz zasnęła ino jak odłożyć żeby się nie obudziła.
Dlatego ja usypiam w łóżeczku :) po zmianie pieluszki i cycaniu odkładam do łóżeczka i zazwyczaj stoję i głaskam, klepię po pleckach i zasypia . Wiadomo nie od razu , czasem kładę się i wstaje z 10 razy nim zaśnie ale w końcu zawsze się udaje :)

Moja w aucie jak zaklęta śpi [emoji4]Może ro jest jakiś sposób [emoji848]Haha nigdy tej reklamy nie widziałam [emoji23] aż zapiszę i pokażę P rano [emoji85]

Mała wieczorem dokazywała. Dużo płakała. Na szczęście wynagrodziła i spała aż do teraz [emoji4]
Taka to pożyje :) daje Ci Martynka pospać :)
U mnie pobudki co 2 godziny dzisiaj i teraz ponad godzinne oglądanie pokoju bo przecież wszystko jest ciekawsze od spania .

reklama
Cześć mamusie. Ja dziś cały dzień u teściowej byłam, tzn teściowa mieszka obok ale było mi tak dobrze bo miałam do kogo gębę otworzyć, nie ważne że w domu sajgon, pranie na kanapie czeka na poskładanie, kurze do pościerania i podłogi do mycia [emoji12] totalny chillout [emoji23]
Do domu wróciliśmy koło 20 także Julka ma tak zwany dzień brudasa czyli bez kąpieli [emoji6]

No właśnie pełnia ale jestem zmęczona więc franzole tego łysolca i zaraz idę spać [emoji42] Julka trochę dziś pomarudziła i na razie śpi, ciekawe do której [emoji848]
Dziś dostałam produkty z Baby Dove, @GoJ z tego co wiem to Ty też dostałaś, myłaś Mikiego nimi? A może któraś z Was używa dla maluszka i jakie macie opinie? Ja na razie używam linie Nivea Baby Ochronny.
Myłsm raz. Za mocno mi pachną.

Do góry