reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ceny z kosmosu, jutro muszę przejrzeć worek z rzeczami do wózka bo jeszcze tam nie zaglądałam .. wczoraj segregowałam worki z ubraniami dla malutkiej masakra tyle tego ze młoda nigdy by tego nie przerobila . Poprałam ubranka od 62-68 wyszły trzy pełne pralki !!! Mam osiem kombinezonow !!! W każdym kolorze .. kuzwa a ja kupiłam jeden i moja kluska kupiła jeszcze jeden swojej siostrze, a wczoraj patrzę w te worki A tam takie fajne różnokolorowe . Skarpetek i rajstopek to dwie reklamowki plus dwie szuflady pełne, do tego czapeczki, o body I innych strojach nie wspomnę , butów chyba ze 30 par.. I do tego mam dwa bujaczki leżaczki .. Przyjmowałam dary ;) a nawet do nich nie zaglądałam bo w.ciąży nie miałam mocy A teraz mam szoka co ja tam mam .. będę musiała to komuś podarować albo Zawioze do hospicjum .. jeszcze mam 6 worków od 74 rozmiaru wzwyż do prania ale.sobie na razie to.daruje bo nie bede miała gdzie tego schować ...I suszyć ;)
Może któraś z was potrzebuje ubranek dla dziewczynki ??
O to niezłe zbiory masz :)
Ja dzisiaj ogarnęłam że mój nie ma cieplejszego pajacyka na teraz . Mamy z pepco 62, ale te rozmiary tam malutkie i już jest taki akurat .

reklama
Na szczęście do tego nie doszło, a Ty na pewno będziesz już pamietala, że tam bywają!

Dziewczyny polećcie jakiś serial? Ostatnio oglądaliśmy ten polski "pułapka", wcześniej "Peaky Blinders" (najukochańszy), "taboo", "miasteczko twin peaks", "haven" - no takie klimaty. Może być polski, byle dobry, albo zagraniczny, byle nie durny [emoji14]
Ten nowy po pułapce fajny "pod powierzchnią"

Ja dzis spedzilam czas ze starszym. Otworzyli u nas dzis basen i poszlam z nim sama. A maz zostal z malym, ale przez ten czas co nas nie bylo w ogole sie nie obudzil. W ogole spi juz 5 godzin i czekam az wstanie zeby isc spac bs rozbudzania. A to moi chlopcy. Smieja sie u was dzieci w glos? Bo moj sie tylko usmiecha bez glosu
Słodko wyglądaja....

@klaraklara super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. U mnie też paskudztwo na brzuchu. Bardzo chce zrobić abdominoplastyke, ale Przemek wyczytał, że po tym już lepiej nie zachodzić w ciążę, a my nie jesteśmy pewni, czy to już na pewno koniec produkcji... Na leżąco to wygląda i tak dobrze, ale jak wstanę, to obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze ta przepuklina - no fuj. Ale to dobrze, że o tym piszesz. Patrząc na zdjęcia dziewczyn mam wrażenie, że tylko ja zmagam się z tym problemem. Wszystkie w trzy sekundy dochodzą do siebie, a ja gruba i pomarszczona ;p

Nie wszystkie. Ja co prawda mam swoją wagę sprzed ciąży ("dzięki" cukrzycy ciążowej) a nawet ciut mniej ale co z tego jak i przed było tego trochę za dużo. Do tego mam wrażenie że mój brzuch jest obecnie większy niż tydzień po porodzie :eek: i jak założę coś obcislego to na bank obcy będzie się zastanawiał, czy ja aby nie w ciąży :growl:

Kurde ale akcja

Mieszkam na osiedlu ogrodzonym. I na tym osiedlu pod blokiem tak w bok jest boisko, w sensie trawa i dwie bramki. Chodzę w dzień tam z psem. Spuszczaj go i siedzę na ławce a on sobie biega.

I tak wychodzę z nim na dwor. Ale ze niosłam śmieci i mi się pol worka urwało. To go spuściłam by chwycić worek. I tak idziemy, wieje, deszcz i ten kurde kota zobaczył. Pobiegł za nim ja za nimi i udało się go złapać. To myśle pójdę na te łąkę ( boisko) spuszczę go niech chwile pobiega. I tak dochodzę do celu i koleś na rowerze do mnie ,, jeśli pani idzie w te stronę to radzę zawrócić tam 20 dzików znów łazi ".... kurde słabo mi się zrobiło, wiedziałam ze czasem są dziki bo Kamil mi mówił, ale zapomniałam. I gdyby nie ten koleś to weszłabym z psem bez smyczy w samo stado dzików ....

Z tymi dzikami jest hardkor, u mnie tez po miescie czesto biegaja. A pod koniec ciazy wybralam sie z kolezanka do lasu kolo mojego domu na takie male jeziorko i po drodze natknelysmy sie na malego martwego dziczka. A jak byl maly dziczek to w poblizu musial byc i duzy :p spindalalysmy wtedy rowno, a ja z wielkim 8 czy 9 miesiecznym bebzolem :p

Kinder dobrze że Cię ostrzegł, ja bym zawału dostała jakbym tak natrafila. Ty mieszkasz na zaciszu/marki? Ja na ul. młodzieńczej w tym lasku widziałam dzika. Kurde mój mały dał dziś czadu, przysypial tylko na 5min w ciągu dnia , i dzień zakończył 30minutowa kolka.... :( jestem zmęczona tym dniem :/ aha ci do inhalatora z biedronki to ja mam taki tylko kupowałam go na allegro 3 lata temu, to fajny i łatwy w obsłudze tylko dość głośny. Włączyłam małemu jak miał ta kolke to się uspokoił przy okazji inhalacje zrobiłam ;) bo Olka fasolka bodajże zainteresowana nim?

Tak, dzieki :) mam nadzieje ze uda mi sie go jutro dorwac

Ja dzis spedzilam czas ze starszym. Otworzyli u nas dzis basen i poszlam z nim sama. A maz zostal z malym, ale przez ten czas co nas nie bylo w ogole sie nie obudzil. W ogole spi juz 5 godzin i czekam az wstanie zeby isc spac bs rozbudzania. A to moi chlopcy. Smieja sie u was dzieci w glos? Bo moj sie tylko usmiecha bez glosu

Czasami, ale to raczej tak bezwiednie ;)

reklama
Do góry