reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny w środku nocy ;-) obudziłam się na szpitalnym łóżku i myślę sobie jak mega jest ono niewygodne ale to nic, czego się nie robi dla Maluszka. U mnie ciągle luteinka pod język, co chwila pytanie czy się dobrze czuje i błoooogi odpoczynek. Podeszłam do wizyty w szpitalu jak do okazji do wyhamowania i nawet się cieszę, że lekarze tutaj są tak czujni i zostawiają na obserwację. Mam tylko nadzieję że wypiszą mnie z informacją że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Śpijcie dobrze! :-)

gannvfxm7rdcfbwj.png

reklama
Witajcie czwartkowo [emoji3]
Gorące tematy nadal trwają [emoji3]
Tak więc Ja wypowiem swoje skromne zdanie.
Kąpiel jak najbardziej nikomu ona nie zaszkodzi, przecież w zimnej wodzie nie będziemy się myć. Woda nie może być wrzątek. Jeśli chcecie wiedzieć kiedy z waszym organizmem przy kąpieli dzieje się coś złego to jest to moment w którym na ciele pojawiają się czerwone plamki podobne do chrostek. Wtedy jest to nie pokojące. I zwłaszcza jeśli nie znika po wyjściu z kąpieli.
Koty- koty są cudowne i przekochane pierwsza całą ciążę miałam w domu dwa koty które robiły do kuwety spały na łóżku z nami sprzątałam za nimi i nic mi nie było. Także nie wyrzucajcie kotów bo jesteście w ciąży.

Miłego dnia i smacznej kawki i śniadania [emoji3][emoji8]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

O to to Ewarut :)

Ja zaraz jadę do lekarza. Mam na 9.15. Aż dostałam biegunki ze stresu :/

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

O to to Ewarut :)

Ja zaraz jadę do lekarza. Mam na 9.15. Aż dostałam biegunki ze stresu :/

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj.[emoji3]
Czytałam o tym kilka dni temu i teraz nie pamiętam gdzie ale chyba w gazecie m jak mama. Muszę sprawdzić i tam jest to pięknie opisane. Nie dajmy się zwariować [emoji3]
Ciąża to piękny okres czasu cieszmy się Nim a nie tylko odmawiajmy sobie przyjemności np lodów. W pierwszej ciąży jadałam sałatkę grecką i lody toffi jedno z drugim tak mi smakowało nic mi nie było.

Powodzenia na wizycie trzymam kciuki [emoji3][emoji8]

Lody dostarczają wapń, którego potrzebuje Twoje nienarodzone dziecko do prawidłowego rozwoju kości i zębów.

Poprawiają samopoczucie i koncentrację, bo zawierają cukier, który jest źródłem energii dla mózgu

Są lekkostrawne.

Mogą być niskokaloryczne, jeżeli o to odpowiednio zadbasz, np. do mrożonego jogurtu dodasz owoce, a nawet posypiesz go wiórkami z czekolady

Powodują poczucie szczęścia, prawda? A to przecież podczas ciąży najważniejsze.

Dziewczyny,
przy całym szacunku, ale nie piszcie z pozycji autorytetu "ciepła kąpiel nic nie zrobi", bo nie nie jest prawda. Chyba, że skończyłyście obie medycynę i specjalność ginekologia, to wtedy można dyskutować ;) Skoro wielu lekarzy mówi, że kąpiel ciepła może powodować na początkowym etapie ciąży rozszerzenie naczyń i prowadzić do poronienia, to widocznie coś jest na rzeczy.

Weźcie też pod uwagę, że dużo traktuje internet jako wyrocznię, lepiej słuchać swojego lekarza.

A tak w ogóle to miłego dnia :)

Cześć z rana,
Toksoplazmozą zarazić się można łatwo i nie bagatelizujcie żadnych potencjalnych zagrożeń. Kocie odchody, także ich resztki na łapkach też nimi są. Trzeba faktycznie w ciąży zachować szczególną higienę (myć ręce przed każdym posiłkiem, nie wkładać palców do ust itd.). Do tego jest kilka produktów, które mogą być zakażone, a które nie są dla wszystkich oczywiste: surowe wędliny (wędzone na zimno), ryby wędzone na zimno (w tym popularny łosoś), śledzie bałtyckie z beczki (tez Atlantyku są bezpieczne), surowe mięso ryb i ssaków (trzeba uważać także przy przyrządzaniu potraw). No i oczywiście nie myte owoce i warzywa...Nie bagatelizujcie tych zagrożeń (te. was, które toxo nie miały jeszcze). Żadnego z nich. Szczególnie w tym 1 trym.

Co do kąpieli, to ja brałam przez obie ciąże i nawet nie wiedziałam, że są zakazane. A moje kąpiele zdecydowanie nie są kąpielami w letniej 37 st. wodzie ;).

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Dobrego dnia :)!

Lody dostarczają wapń, którego potrzebuje Twoje nienarodzone dziecko do prawidłowego rozwoju kości i zębów.

Poprawiają samopoczucie i koncentrację, bo zawierają cukier, który jest źródłem energii dla mózgu

Są lekkostrawne.

Mogą być niskokaloryczne, jeżeli o to odpowiednio zadbasz, np. do mrożonego jogurtu dodasz owoce, a nawet posypiesz go wiórkami z czekolady

Powodują poczucie szczęścia, prawda? A to przecież podczas ciąży najważniejsze.

Zdecydowanie tak :D!

reklama
Dzień dobry.

Nie mogę się nie odnieść do tego co tu czytam.
Kąpiel tak! Ale ciepła, nie gorąca i niedługa. Mówią o tym lekarze i położne. Nie tylko internet.

Niby XXI wiek, ale poglądy typu koty gdy jesteś w ciąży wyrzucić z mieszkania
nie dziel się jedzeniem bo nie będziesz mieć pokarmu
nie nos nic na szyi bo dziecko się udusi/będzie owiniete pepowina
nie jedz truskawek bo dziecko będzie miało plamy
nie farbuj włosów, to groźne! Doo tego dziecko będzie rude
nie gol nic bo będzie łyse
picie gazowanego sprawi, że będziesz mieć za dużo wód plodowych
ciężarna nie może być chrzestna.
...

Te rewelacje można mnożyć ;)

3jgxugpjji86cg4t.png

Do góry