reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja młoda poszła spać o 22.. zwykle chodziła dużo wcześniej.. ale do 1 pospała, potem do 3 i o 4.30 i 6 wstała. Teraz coś próbuje spać na mnie..
Kąpałam się z nią w łazience na leżaczku. I nawet kupy sama zrobić nie mogę..

Ania ja też zawalone gardło.

Kasiu wygladaliscie super oboje.

Dziewczyny muszę chyba to napisać.. zrobiłam sobie test i wychodzi że mam depresję poporodową.. jak sobie pomoc? Nie nam jak, ani z kim zostawić dziecka na dłużej aby iść do lekarza.. po weekendzie jestem załamana. Młoda ciągle płacze, mąż bral ją nlna chwilę jak obiad robiłam i mnie pospieszal. Syn nieogarniety.
Wogole nie odpoczelam. Mąż ogarnia zakupy weekendowe i posprząta i koniec.. I zarobiony.
Jeszcze z pretensjami do mnie że nauczyłam nosić.. I że to przeze mnie taka płaczliwy bo ha byłam taka..
Oczywiście urlopu nie wziął i nawet nie wiem czy bym chciała aby brał

reklama
A jak się nie śpi to nie ma pobudek:)
Wiec jestem w czołówce [emoji14]

On nadal nie śpi, miał zamknięte oczy na cycu przez 10 minut i już liczyłam barany dla siebie a on wypluł i otworzył oczy i się bujamy nadal

Zobacz załącznik 909767
One testują naszą cierpliwość, moja co prawda śpi ale ile trzeba się nagimnastykować żeby zasnęła [emoji42]

Ja dziś zostawiłam młodszego syna w domu, choć nocka w jego przypadku już bez temperatury. Tylko ma straszny katar i dostał zakaz zbliżania się do Julki.

Moja młoda poszła spać o 22.. zwykle chodziła dużo wcześniej.. ale do 1 pospała, potem do 3 i o 4.30 i 6 wstała. Teraz coś próbuje spać na mnie..
Kąpałam się z nią w łazience na leżaczku. I nawet kupy sama zrobić nie mogę..

Ania ja też zawalone gardło.

Kasiu wygladaliscie super oboje.

Dziewczyny muszę chyba to napisać.. zrobiłam sobie test i wychodzi że mam depresję poporodową.. jak sobie pomoc? Nie nam jak, ani z kim zostawić dziecka na dłużej aby iść do lekarza.. po weekendzie jestem załamana. Młoda ciągle płacze, mąż bral ją nlna chwilę jak obiad robiłam i mnie pospieszal. Syn nieogarniety.
Wogole nie odpoczelam. Mąż ogarnia zakupy weekendowe i posprząta i koniec.. I zarobiony.
Jeszcze z pretensjami do mnie że nauczyłam nosić.. I że to przeze mnie taka płaczliwy bo ha byłam taka..
Oczywiście urlopu nie wziął i nawet nie wiem czy bym chciała aby brał
Najlepiej udać się po pomoc. Naprawdę nie masz z kim zostawić Kaludii? Tutaj chodzi o twoje zdrowie, a mała potrzebuje teraz zdrowej mamy. Ostatecznie mogłabyś iść z nią, ale widzę, że potrzebujesz chociaż 10 minut dla samej siebie w spokoju. Nie jest to nic złego. Może masz kogoś, kogo możesz poprosić o pomoc? Mężem się nie przejmuj. Widać, że jest też zmęczony, ale to nie powód, żeby swoje frustracje na tobie wyładowywać. Trzymaj się [emoji8]

Właśnie to mnie wkurza w Warszawie ludzie rodowici. Ok może i jesteśmy słoikami , ale większość których znam dba o Warszawę, zna jej historie i na godzinę W się zatrzymuje. Dba w ten sposób, że w niej pracuje i rozlicza podatki. Mieszkam tu 6 lat, kończyłam w niej studia, znalazłam prace tak jak i mój Kamil i znajomi i uważam, ze jestem w pełni praw by głosować. Zwłaszcza ze mam tu mieszkanie i meldunek i w sumie nie mogłabym glosiwac nigdzie indziej a nawet jeśli to gdzie? Tu jest moje miasto z nim się związałam. Wiec czemu miałabym o tym mieście nie decydować ?
Ale ja nie mam na myśli słojów którzy to są non stop inaczej... nie tych którzy jak np. Muniek Staszczyk są bardziej Warszawiakami niż niektórzy z czwartego pokolenia.
Chodzi mi o tych uogolniajac bardzo korporuchów ;)

Jestem jestem. Weekendy to wiadomo ze mnie malutko a ten to wcale. Zobacz załącznik 909754Zobacz załącznik 909755Zobacz załącznik 909756
Ślicznie

Moj sie przed chwila zakrztusil w bujaczku. Uslyszalam kaslanie, ale ze czesto mu sie ulewa i czyms tam sie czasem zachlysnie, kaszlnie i jest spokoj to dalej robilAm sniadanie. ale nagle zrobila sie cisza, odwracam sie a on wygiety w luk i nie moze zlapac oddechu. Dobrze, ze bylam blisko, nie chce wiedziec co by bylo jakbym np byla pod prysznicem i tego nie uslyszala.. juz sie cala trzese i kolejny dzien mam z glowy..

My od 3 nie śpimy. Kurczę chyba na próbę dziś w nocy będzie tylko na butli bez cyca i zobaczę czy to coś da. Bo kurczę ładnie mi spał tzn z przerwami na pampersa i pobudki ale spał.

W ogóle zastanawiam się czy to nie brzusio. Robi kupy ale rzadkie i duże. Ściągam mu pampersa patrzę kleks, napina nóżki i zaczyna się lawa.czasem tak duża ze całego pampersa zaleje i cały podkład na przewijak. Ogólnie takie kupy robi, baki tez sadzi- czy może mieć mimo to jakieś problemy? Bo czasem tak jęczy i się napina cały..
Takie to akurat dobre szczególnie po cycku...

reklama
Do góry