reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

GoJ ty masz dziś klucze a ja decyzji nadal niet...
Się okaże z tymi kluczami... już się nie nastawiam.
Ty nie masz decyzji a ja nie mam wieści odnośnie ani tego co składałam teraz ani tego co w sierpniu... denerwuje się bo w najgorszym wypadku zostanę bez środków do życia szczególnie teraz kiedy S. nie może pracować... porzygam się do tego 27... :(

reklama
Nie dopytywałam zapytam tego 29 gdy będę podejmować decyzję jakie odstępy i ile tego. Generalnie tamtych nie szczepiłam na rota bo lekarka mówiła że skoro nie mają kontaktu z dziećmi to spory wydatek ( wtedy prawie 1000 zł jedna dawka) no ale teraz kiedy chłopcy chodzą do szkół wolałabym zaszczepić Mikołaja. Szczególnie że pamiętam jak któregoś razu Kacper gdy był niemowlakiem wymiotował mi na 2m i wolałabym tego więcej nie przechodzić. :)

A teraz ile taka szczepionka?
Bo szczerze nie spodziewałam się cen 1000 zł ([emoji33][emoji33][emoji33]) bardziej 300 ale to Max...

Witam się na porannej zmianie. Nocniej dzisiaj nie uświadczyłam [emoji1] Martyna spała 22-5.

Mój lekko podobnie, zasnął po kąpieli o 19:00 i o 23 się przebudził to wzięłam go na przewijak zmieniłam pampersa i odłożyłam by robić butle a ten dalej kima i tak spał do 2:00 aż się zdziwiłam ze tyle bez jedzenia wytrzymał... potem do 4:00 i koniec spania na dziś :p

Ale Ci dobrze.

U Nas młody po bitwie od 17:30 do 21:00 ululał się i spał w łóżeczku do 23... potem wzięłam go do siebie cycanko tak jak lubię i ja i on czyli z pełnego cyca c kuciem drugiego itp. :) Potem po 2:00 z drugiego już pełnego cycka. I teraz pielucha i cycek i śpi. Zostawię go z S. jak będę wieźć K. tzn. taki mam plan bo on rano lubi pospać i nie chcę go rozbudzać ubieraniem. Zaraz i tak będzie jojczał bo mokre bąki poszły po przewijaniu w suchą pieluchę...
W sumie się wyspałam.
Lepiej bo wstawać mi się nie chciało.
W butli mam 100ml mam nadzieję że starczy.
A dziewczyny ile dokładnie odciągnięte mleko może stać bez lodówki a ile w lodówce i czy woreczki do mrożenia to w aptece dostanę? Jak rozmraża się potem to mleko?

To w szpitalu wisiało

IMG_4296.JPG

Załączniki

• IMG_4296.JPG
    IMG_4296.JPG
    257,7 KB · Wyświetleń: 356
Hej dziewczyny :)

Ja ostatnio czytam Was i lajkuje ale jakoś jak zaczynam coś pisać to nie daje rady:(
Dziś rano pisałam odpowiedz na post Gosi ale zasnęłam nad swoją wiadomością a teraz już nie pamietam jak chciałam Cię pocieszyć ... dlatego przesyłam tylko buziaki :)

Kasia super wyglądasz:) Michał oczywiście tez :)

Ja mam teraz mamę. Trochę mi pomaga- jest zaklinaczem mojego syna. U niej śpi, u Kamila śpi a u mnie na rękach najmniej chętnie :(

Ogólnie dziecko mam grzeczne, ale mało śpi. Najchętniej 2 h i potem godzinę marudzenia. Czasem płacze ale częściej kwili. Najgorzej w nocy, bo jestem nieprzytomna a z drugiej strony nie jest to na tyle uciążliwe by narzekać ( boje się ze może być gorzej i ze wykrakam) i tak w tych przerwach funkcjonuje jakos, dziś nawet sobie paznokcie zrobiłam :)

Aaaa i miałam się pochwalić, że ZUS wydał mi pozytywna decyzje i przyznał świadczenie. Choć z kadr powiedzieli, że wyślą z wypłata macierzyńskiego pod koniec października. Szkoda, że dopiero za 2 tyg bo już bym chciała mieć swoje pieniądze.

I na koniec mój ze spacerki. Oczywiście w czapce- ale jak wieje to jednak wole by miał :)

Zobacz załącznik 908194

Dzięki :) a chłopaczek jak się patrzy [emoji7]

Witam się na porannej zmianie. Nocniej dzisiaj nie uświadczyłam [emoji1] Martyna spała 22-5.
@seremida pani podziękujemy [emoji19] [emoji12]
Co ta maDka na mnie narzeka? Taki jestem zaj.ebisty i pięknie śpię...Zobacz załącznik 908219
No właśnie co Ty chcesz od niego [emoji12] słodkości [emoji7][emoji8]

Dobry dzień [emoji846] nocka z deka nie teges, do 4 walczyłam by zasnęła moja złośnica[emoji42]
Moja też taka grzeczna i kochana jak śpi [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]
1539753958227.jpg

Załączniki

• 1539753958227.jpg
    1539753958227.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 323
reklama
Ale Ci dobrze.

U Nas młody po bitwie od 17:30 do 21:00 ululał się i spał w łóżeczku do 23... potem wzięłam go do siebie cycanko tak jak lubię i ja i on czyli z pełnego cyca c kuciem drugiego itp. :) Potem po 2:00 z drugiego już pełnego cycka. I teraz pielucha i cycek i śpi. Zostawię go z S. jak będę wieźć K. tzn. taki mam plan bo on rano lubi pospać i nie chcę go rozbudzać ubieraniem. Zaraz i tak będzie jojczał bo mokre bąki poszły po przewijaniu w suchą pieluchę...
W sumie się wyspałam.
Lepiej bo wstawać mi się nie chciało.
W butli mam 100ml mam nadzieję że starczy.
A dziewczyny ile dokładnie odciągnięte mleko może stać bez lodówki a ile w lodówce i czy woreczki do mrożenia to w aptece dostanę? Jak rozmraża się potem to mleko?

Podeśle Ci z tej książki jak chcesz ?

Do góry