reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To jest kwestia osobnicza, są dzieci, które radzą sobie super niezależnie co im się poda, a są takie, którym jednorazowe podanie czegoś poza piersią już miesza. Inna też sprawa, że co innego dwa karmienia dziennie dla tulaskow, a co innego wyłączne karmienie piersią, gdzie ta technika musi być nienaganna, żeby maluch mamie krzywdy nie zrobił i się najadl :)

Miałam gości. W związku z powyższym przez 3 godziny mialam w domu czwórkę dzieci, w wieku 4,3,1lat i Miłosz. Z całego serca podziwiam matki więcej niż 2 dzieci w małym odstępie czasu.
Mój nie lubi monia ale czasem zasysa nie zauważyłam żeby przez to się nie najadał a przecież wisi na cycku...

reklama
Mi też nie. Dlatego na świeżo zapieram zwykłym mydłem , zostawiam namoczone w misce w łazience i później normalnie piorę w loveli z resztą ubranek :)
Mi tez lovela czy yelp nie spiera i tez zapieram mydlem od plam, a potem piore w pralce. Zastanawialam sie tylko czy takie mydlo nie jest zbyt agresywne i czy nie uczuli malego.

Ostatnia edycja:
Moj z kolei dzisiaj takie cuda przy cycku odstawia, ze zastanawiam sie czy to tez nie od smoczka. Krzyczy, ze glodny, niby szuka, ale jak przystawiam go do piersi to prawie w ogole nie otwiera buzi i nie chce zassac, a za chwile wrzeszczy ze nie leci :/ dzisiaj juz mu ograniczam smoka, az sie boje co znowu bedzie w nocy

Mi tez lovela czy yelp nie spiera i tez mydlem id plam zapieram, a potem piore w pralce. Zastanawialam sie tylko czy takie mydlo nie jest agresywne i czy nie uczuli malego.
no ale potem pierzesz w płynie czy proszku dla dzieci tak ? bo ja uważam że skoro zapieram a potem piore w dziecięcych środkach to woda wyplucze to mydlo...

reklama
Do góry