reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

To jest kwestia osobnicza, są dzieci, które radzą sobie super niezależnie co im się poda, a są takie, którym jednorazowe podanie czegoś poza piersią już miesza. Inna też sprawa, że co innego dwa karmienia dziennie dla tulaskow, a co innego wyłączne karmienie piersią, gdzie ta technika musi być nienaganna, żeby maluch mamie krzywdy nie zrobił i się najadl :)

Miałam gości. W związku z powyższym przez 3 godziny mialam w domu czwórkę dzieci, w wieku 4,3,1lat i Miłosz. Z całego serca podziwiam matki więcej niż 2 dzieci w małym odstępie czasu.
Mój nie lubi monia ale czasem zasysa nie zauważyłam żeby przez to się nie najadał a przecież wisi na cycku...

reklama
Mi też nie. Dlatego na świeżo zapieram zwykłym mydłem , zostawiam namoczone w misce w łazience i później normalnie piorę w loveli z resztą ubranek :)
Mi tez lovela czy yelp nie spiera i tez zapieram mydlem od plam, a potem piore w pralce. Zastanawialam sie tylko czy takie mydlo nie jest zbyt agresywne i czy nie uczuli malego.

Ostatnia edycja:
Moj z kolei dzisiaj takie cuda przy cycku odstawia, ze zastanawiam sie czy to tez nie od smoczka. Krzyczy, ze glodny, niby szuka, ale jak przystawiam go do piersi to prawie w ogole nie otwiera buzi i nie chce zassac, a za chwile wrzeszczy ze nie leci :/ dzisiaj juz mu ograniczam smoka, az sie boje co znowu bedzie w nocy

Mi tez lovela czy yelp nie spiera i tez mydlem id plam zapieram, a potem piore w pralce. Zastanawialam sie tylko czy takie mydlo nie jest agresywne i czy nie uczuli malego.
no ale potem pierzesz w płynie czy proszku dla dzieci tak ? bo ja uważam że skoro zapieram a potem piore w dziecięcych środkach to woda wyplucze to mydlo...

reklama
Do góry