reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mój też waży 4300 i już zakładamy 2 :) te z dady 2 są takie jak 1 pampersa .
Ja mam 1 DADA i 5kg a pewnie ponad 5kg dziecko i są ok. Dopiero niedawno jakoś po 4/5 tydzień życia zeszliśmy z zerówek. Miki mimo że nabiera dzidziowych fałd na udach w okolicach zadka jest szczuplutki bardzo i jakoś mu te 1 pasują ale pamiętam że jego bracia obaj po 4 tyg. życia już na 2 jechali..

Zakładam już 2 właśnie . Dzisiaj to nawet wypróbowałam nie dady ale pampersa i to samo . Mam jeszcze z Rossmanna może one będą jakieś bardziej chłonne i pojemne .
Nie doczytałam ale co przesrywa do łopatek czy przesikuje? Na przesrywanie nic nie piradzisz bo to kwestia ciśnienia i gęstości kału... na przesikiwanie to przy chłopcach siurek w dół i porządnie zapiąć...

Ale się darl od 9do prawie 12 już wyłam z nią bo ileż mozna patrzeć na swoje dziecko jak ryczy, wy też już czasami nie dajecie rady i też płaczecie z dziexkoem? Czuję że zawalam wszystko,
Ogarnęłam co miałam duuuzo prania, Pościeli, podlogi, kwiatki itd mąż ma na zamówienie torty i sterty do cięcia tego drzewa co przywiozł ja nie wiem kiedy my usiądziemy w weekend i będziemy patrzeć z nudów na nasze wszystkie grzeczne dzieci jak się bawią....
Ja tak miałam ostatnio jak mały płakał od 15 do wieczora . To ja w końcu usiadłam z nim i też się rozpłakałam z tej bezsilności .

Nie doczytałam ale co przesrywa do łopatek czy przesikuje? Na przesrywanie nic nie piradzisz bo to kwestia ciśnienia i gęstości kału... na przesikiwanie to przy chłopcach siurek w dół i porządnie zapiąć...
Robi taką kupę że aż górą pampersa wylatuje . Dzisiaj już dwa razy taką zrobił i myślę że to nie wina pampersów tylko tak jak piszesz ilości i gęstości.

Dziewczyny co najlepiej na przeziębienie ? Patrzyłam na Internecie to tam co strona to sprzeczne informacje, na jednej żeby pić herbatę z cytryną na drugiej żeby nie bo cytryna to silny alergen , to samo odnośnie miodu . Macie jakieś sprawdzone sposoby czy lepiej udać się do lekarza ?

Szczepilas w ten sam dzien na wszystko?
Tak. 3w1, Hib i pneumokoki plus rota doustne.
Ale się darl od 9do prawie 12 już wyłam z nią bo ileż mozna patrzeć na swoje dziecko jak ryczy, wy też już czasami nie dajecie rady i też płaczecie z dziexkoem? Czuję że zawalam wszystko,
Ogarnęłam co miałam duuuzo prania, Pościeli, podlogi, kwiatki itd mąż ma na zamówienie torty i sterty do cięcia tego drzewa co przywiozł ja nie wiem kiedy my usiądziemy w weekend i będziemy patrzeć z nudów na nasze wszystkie grzeczne dzieci jak się bawią....
Nic nie zawalasz. Jesteś najlepszą matką na świecie dla swojego Damianka!!! I nawet nie myśl inaczej. Jesteś po prostu przemęczona. To minie. Trzymaj się!
Ja mam 1 DADA i 5kg a pewnie ponad 5kg dziecko i są ok. Dopiero niedawno jakoś po 4/5 tydzień życia zeszliśmy z zerówek. Miki mimo że nabiera dzidziowych fałd na udach w okolicach zadka jest szczuplutki bardzo i jakoś mu te 1 pasują ale pamiętam że jego bracia obaj po 4 tyg. życia już na 2 jechali..
Martyna właśnie ma i gruby brzuszek i nóżki, więc większe te pampersy muszą być [emoji33]
Dziewczyny co najlepiej na przeziębienie ? Patrzyłam na Internecie to tam co strona to sprzeczne informacje, na jednej żeby pić herbatę z cytryną na drugiej żeby nie bo cytryna to silny alergen , to samo odnośnie miodu . Macie jakieś sprawdzone sposoby czy lepiej udać się do lekarza ?
Normalnie większość leków można. Ja brałam Tantum Verde na gardło w sprayu, wodę morską do nosa Sinupled czy coś takiego, a na kaszel Mucosolvan możesz, Flegaminę itp.

Ja tak mam z tym płaczem.. ostatnio często nawet..

Ja tak miałam ostatnio jak mały płakał od 15 do wieczora . To ja w końcu usiadłam z nim i też się rozpłakałam z tej bezsilności .
To sobie wyobraźcie dni gdy ryczy od 4:30 rano do 21:30 wyje na spacerze i przy cycu i bez i śpi po 5 minut raz na 1h. Miki miał takie dwa dni w 3 czy 4 dniowym odstępie..

reklama
Do góry