reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Myślę, że bys zauważyła. Powiedzmy, że u mnie nie ma dziurki. Jest zatkana...
Ja tez sie raczej nie oszczedzam, siadam po turecku i inne dziwadla, ale tego akurat nie wiedzialam, ze nie mozna. Wizyte u gina mam 26, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, chociaz faktycznie wyglada tam troche inaczej niz wczesniej [emoji53]
Zauważyła i przede wszystkim to czuć podobno jak parcie główki na kanał czy stolca na odbyt poza tym słyszałam że też częściej się sika.

reklama
Szczepicie 6w1/refundowane +pneumokoki i ew. Rota w ten sam dzien czy w odstepach? Jak tak to jakich? Moja pediatra twierdzi, ze lepiej na siebie odddzialywuja szczepionki, jak sa wszystkie razem i tak tez szczepilam starszego, a teraz sie zastanawiam, a szczepienie juz we wtorek..
Kasia tak szczepiła jakoś.
Ja się waham... starszych szczepiłam klasycznie dokładnie tak jak mnie szczepiono...

U mnie też zdecydowanie inaczej niż wcześniej . I jakoś specjalnie zachwycona tym nie jestem . Ja mam gina 15 czyli teraz w poniedziałek i mam nadzieję że wszystko w porządku i jeszcze najlepiej jakby dał zielone światło na uprawianie seksu :)
A ja jaj zawsze w czarnej dupie bo się jeszcze nie zapisałam nawet a w pn. 7 tydzień od porodu:p

No co wy, dziewczyny, spicie?! Ten gosc ewidentnie nie ma zamiaru, mi sie w sumie juz tez odechcialo.Zobacz załącznik 907046
Sen jest dla slabych!
My o 3 wstaliśmy. Młody walnął kupola i zażądał zmiany pampersa. Potem gadał i się hihrał a na koniec cyc i padł o 4 z haczykiem i se śpi mnie się w międzyczasie odechcialo to kawa i śniadanko...

Super bo ja juz sie martwilam ze z moja jest cos nie tak , przesypia 16h na dobę [emoji33]
Widzisz. W ogóle fajny ten art. np. żeby łóżeczko w dupę nie parzyło ma się dziecku kojarzyć tylko ze snem nie odkładać go tam gdy nie śpi lub nie jest senne że w ciągu dnia i czasu czuwania to maty bujaczki itp. No i wyciągnąć z łóżeczka wszystko co do spania zbędne. Było też żeby nie wybudzać jak zasnie podczas jedzenia. Że nawet 100 drzemek po 5 minut dla rozwoju dziecka jest za..ste i takie tam.

To ładnie śpi , bardzo ładnie :)
Mój w nocy to tak góra 3 godziny :) ale zazwyczaj pobudka co 2 :)
Ale teraz już jestem mądrzejsza i jak on śpi w dzień to i ja się chwilkę zdrzemnę :) bo na początku wykorzystywała ten czas na sprzątanie lub gotowanie teraz staram się najpierw chwilkę odpocząć .
Jeszcze człowiek się nasprzata i nagotuje w życiu ale wyspać nigdy się nie wyspi:)

U nas 5.5 h snu ciurkiem [emoji106] zobaczymy, ile teraz pośpi. Najadła się i zasnęła przy piersi, więc szybka akcja [emoji23]Nic nie mów o seksie, bo ja uschnę. Od 10 miesięcy posucha i kwitnę! Miałam mieć teraz kontrolę u gina w czwartek, ale P się zamienił z kolegą na dyżur i nie było komu z dzieckiem zostać. Teraz wizyta dopiero 22.10. Czekam tylko na zielone światło i nie wyjdziemy z łóżka przez tydzień [emoji12] [emoji15] [emoji33]
Czyli co kolejny dzidziuś jakoś maj/czerwiec :-D

reklama
Berek.
U Nas noc taka sobie... Jakoś się często przebudzałam... młody nie wył czy coś ale wypierał tego kupola i takie odgłosy mnie wybudzają. Szczególnie że wyspalam się w dzień. A snily mi sie takie pierdoly.... Plynelam statkiem. Jechalam pociagiem i autobusem. Bylam na żydowskim weselu. Spiewalam hava nagillah. Tanczylam walca z kapitanem. Dawid Podsiadło oddał mi 5 zl. A po karpiu na talerzu zostaly drobne osci i matrchewka...

Do góry