reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Myślę, że bys zauważyła. Powiedzmy, że u mnie nie ma dziurki. Jest zatkana...
Ja tez sie raczej nie oszczedzam, siadam po turecku i inne dziwadla, ale tego akurat nie wiedzialam, ze nie mozna. Wizyte u gina mam 26, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, chociaz faktycznie wyglada tam troche inaczej niz wczesniej [emoji53]
Zauważyła i przede wszystkim to czuć podobno jak parcie główki na kanał czy stolca na odbyt poza tym słyszałam że też częściej się sika.

reklama
Szczepicie 6w1/refundowane +pneumokoki i ew. Rota w ten sam dzien czy w odstepach? Jak tak to jakich? Moja pediatra twierdzi, ze lepiej na siebie odddzialywuja szczepionki, jak sa wszystkie razem i tak tez szczepilam starszego, a teraz sie zastanawiam, a szczepienie juz we wtorek..
Kasia tak szczepiła jakoś.
Ja się waham... starszych szczepiłam klasycznie dokładnie tak jak mnie szczepiono...

U mnie też zdecydowanie inaczej niż wcześniej . I jakoś specjalnie zachwycona tym nie jestem . Ja mam gina 15 czyli teraz w poniedziałek i mam nadzieję że wszystko w porządku i jeszcze najlepiej jakby dał zielone światło na uprawianie seksu :)
A ja jaj zawsze w czarnej dupie bo się jeszcze nie zapisałam nawet a w pn. 7 tydzień od porodu:p

No co wy, dziewczyny, spicie?! Ten gosc ewidentnie nie ma zamiaru, mi sie w sumie juz tez odechcialo.Zobacz załącznik 907046
Sen jest dla slabych!
My o 3 wstaliśmy. Młody walnął kupola i zażądał zmiany pampersa. Potem gadał i się hihrał a na koniec cyc i padł o 4 z haczykiem i se śpi mnie się w międzyczasie odechcialo to kawa i śniadanko...

Super bo ja juz sie martwilam ze z moja jest cos nie tak , przesypia 16h na dobę [emoji33]
Widzisz. W ogóle fajny ten art. np. żeby łóżeczko w dupę nie parzyło ma się dziecku kojarzyć tylko ze snem nie odkładać go tam gdy nie śpi lub nie jest senne że w ciągu dnia i czasu czuwania to maty bujaczki itp. No i wyciągnąć z łóżeczka wszystko co do spania zbędne. Było też żeby nie wybudzać jak zasnie podczas jedzenia. Że nawet 100 drzemek po 5 minut dla rozwoju dziecka jest za..ste i takie tam.

To ładnie śpi , bardzo ładnie :)
Mój w nocy to tak góra 3 godziny :) ale zazwyczaj pobudka co 2 :)
Ale teraz już jestem mądrzejsza i jak on śpi w dzień to i ja się chwilkę zdrzemnę :) bo na początku wykorzystywała ten czas na sprzątanie lub gotowanie teraz staram się najpierw chwilkę odpocząć .
Jeszcze człowiek się nasprzata i nagotuje w życiu ale wyspać nigdy się nie wyspi:)

U nas 5.5 h snu ciurkiem [emoji106] zobaczymy, ile teraz pośpi. Najadła się i zasnęła przy piersi, więc szybka akcja [emoji23]Nic nie mów o seksie, bo ja uschnę. Od 10 miesięcy posucha i kwitnę! Miałam mieć teraz kontrolę u gina w czwartek, ale P się zamienił z kolegą na dyżur i nie było komu z dzieckiem zostać. Teraz wizyta dopiero 22.10. Czekam tylko na zielone światło i nie wyjdziemy z łóżka przez tydzień [emoji12] [emoji15] [emoji33]
Czyli co kolejny dzidziuś jakoś maj/czerwiec :-D

reklama
Berek.
U Nas noc taka sobie... Jakoś się często przebudzałam... młody nie wył czy coś ale wypierał tego kupola i takie odgłosy mnie wybudzają. Szczególnie że wyspalam się w dzień. A snily mi sie takie pierdoly.... Plynelam statkiem. Jechalam pociagiem i autobusem. Bylam na żydowskim weselu. Spiewalam hava nagillah. Tanczylam walca z kapitanem. Dawid Podsiadło oddał mi 5 zl. A po karpiu na talerzu zostaly drobne osci i matrchewka...

Do góry