reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mój dwa tygodnie temu ważył 4000, a dzisiaj 4300 i lekarz stwierdził że zdrowy i że prawidłowo przybiera na wadze :) także myślę że nie masz się czym stresować :)
Nie każde dziecko musi zapitalać z wagą jak Miki. Zresztą nawet nie fajnie jak tak żre bo ulewania wszystkimi otworami gębowymi i problemy z dołem to tylko stres dla matki. Z tego co wiem średnio 140g tygodniowo to w granicach normy i nie ma się co martwić u nas to jest 350g tygodniowo... tzn. nie wiem być może już tak nie leci z wagą.. zobaczymy 29.10 ile na liczniku jeśli tyje jak tył to 6kg będzie jak nic...

reklama
A przez internet zamówić albo w tzw sklepie metalowym???
Póki co mój mąż się wku... i zapitolił to... pianką izolacyjną :-D. ciekawe co z tego będzie... Jakby co polujemy na olxie na koła tylko śmiesznie bo znalazłam dwa ogłoszenia i w jednym kolo ma 2 a w drugim 3 koła... serio mam wkurf że nie kupiłam tego wozu z piankowymi kołami ale se upieprzyłam wtedy te pompowane to mam... po 7 latach stania sparciało i w rękach sie3 rozłazi... zresztą nie pomyślałam że może być taki problem z dętkami... Bo Warszawa to "gupie' miasto tu się NIE NAPRAWIA tu się kupuje nowe lub oddaje do serwisu ŻENADA.

Jestem i ja ...
Maszyna....hm co do sprzętu polecam popatrzeć i poczytać.zalezy czego oczekujesz od maszyny. Pamiętaj że większość maszyn produkowana jest w Chinach i znak firmowy np.lucznik otrzymują tu w Pl... Ja mam starego Łucznika 466 i Singer promise...łucznikiem zabić można.stara metalowa babcia [emoji6] Singer mały lekki i głównie plastik.... Ściegi ma każdą więcej lub mniej ..
Teraz bralabym albo przemysłowe np. Jack albo taka cyfrowa ale to już inne pieniądze....
Czy teraz cokolwiek jest produkowane nie w Chinach czy Wietnamie czy na Tajwanie?? Ja mam w domu starą szafkową maszynę na pedał nożny z lat 60tych i jeszcze starszego bodaj przedwojennego lub tuż po wojennego Singera. Nie do zdarcia. Nie żebym sama szyła... nie mam do tego cierpliwości. Bliżej mi do szlifierki kątowej i wyżynarki niż igły i nitki...

Ostatnio syn był w szoku jak przyszyłam mu guzik: "Mamo!!! To ty umiesz szyć?!" :)

Berek.
Śniło mi się nie uwierzycie... że wymiotowałam. Najpierw ja. Potem Kacper. Jak koty! Fajnie co? Rano Miki przy przewijaniu ulał sporo głównie nie przetrawionym trochę też twarogiem... kiedy przestanie?
Poza tym sytuacja wygląda tak:
20181012_051538.jpg

A to butki ;)
20181012_051729.jpg

A jakby która chciała to te EMO czy jak im tam (co. @wiciowamama. chyba ma dla Ulki) w Auchan są beżowe czy takie bardziej camel-owe i różowe pudrowe po 12 zł na kopytka Waszych dam ;)

Załączniki

• 20181012_051538.jpg
    20181012_051538.jpg
    975,7 KB · Wyświetleń: 377
  • 20181012_051729.jpg
    20181012_051729.jpg
    675,4 KB · Wyświetleń: 377
No dobra poranny dyżur ogarnięty...
Miałam iść robić śniadania ale nie wiem ile się uda bo maluszek coś się przebudza...

Jak ja się cieszę że już piąteczek!
I tylko przetrwać szkolną imprezę. Odebrać starszaka i weekend.
Marzy mi się żeby ta baba z ZGNu zadzwoniła z tą umową i dała mi klucze... Dziś. Już. Teraz. Najlepiej punkt 8:00 :)

Nie każde dziecko musi zapitalać z wagą jak Miki. Zresztą nawet nie fajnie jak tak żre bo ulewania wszystkimi otworami gębowymi i problemy z dołem to tylko stres dla matki. Z tego co wiem średnio 140g tygodniowo to w granicach normy i nie ma się co martwić u nas to jest 350g tygodniowo... tzn. nie wiem być może już tak nie leci z wagą.. zobaczymy 29.10 ile na liczniku jeśli tyje jak tył to 6kg będzie jak nic...
Moj tez z tygodniowo 300 teraz przez ostatni tydz 320. I tak troche ponad miesięczny bobas wazy 4900 :p

Ninka przybrała równe 300 teraz :) i widzę jak jej się wałeczki robią :)
GOJ mała też wiecznie ulewa, piorę tetry non stop i przebieram. Raz jak mi zwymiotowała to wszystko łącznie z pościelą do prania a Ninka była w szoku co się stało...dość zabawną minę miała :)
u nas karmienie dziś o 5 rano. Wieczorem 2h bardzo płakała...pierwszy raz jak się kolki zaczęły to ja dziękuję bo moi chłopcy nie mieli. O dziwo zasnęła w gondoli na brzuchu jak nigdy.

Ninka przybrała równe 300 teraz :) i widzę jak jej się wałeczki robią :)
GOJ mała też wiecznie ulewa, piorę tetry non stop i przebieram. Raz jak mi zwymiotowała to wszystko łącznie z pościelą do prania a Ninka była w szoku co się stało...dość zabawną minę miała :)
u nas karmienie dziś o 5 rano. Wieczorem 2h bardzo płakała...pierwszy raz jak się kolki zaczęły to ja dziękuję bo moi chłopcy nie mieli. O dziwo zasnęła w gondoli na brzuchu jak nigdy.
Pozycja na brzuchu rządzi :-D

reklama
Do góry