reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie tez nastraszylyscie. Ja mialam taki jeden wieczor. Bolaly ledzwia, miednica i nogi mi zdretwialy. Juz najgorsze sobie wyobrazalam. Wzielam nospe i poszlam spac. Rano jakby nigdy nic. Oczywiscie wspomne o tym ginowi na wizycie.

Czy ktoras . Was byla przewiana w ciazy?
Boli kark i cala lewa reka. Nie moge jej podniesc. nawet jak pisze teraz to sprawia bol :( prawie nie spalam. A zaraz musze jechac na przedstawienie do starszaka. Czy mozna czyms smarowac?? :(
Nie bardzo w pierwszym trymestrze. Większość tych mazideł bazuje na ibuprofenie, który przenika przez skórę, a ten nie jest wskazany w początkowej fazie ciąży. Może jakieś ziołowe maści? Spytaj w aptece, co mogą Ci bezpiecznego polecić.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Ewarut, ja nie miałam nigdy rwy, ale całą ciążę z synem bolał mnie krzyż, w trzecim trymestrze już na maksa i ból promieniował na pośladek i nogę. Ledwo człapałam. Teraz też krzyż czuję, czasem boli.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak bol jest w okolicy bioder i ledzwi to moze byc tez dla tego ze macica rosnie, wszystko sie rozciaga itd. Ale pewnia @Ewaru sprawdz to bo moze rzeczywiscie byc rwa kulszowa

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@mrrr no mi się ciężko chodzi zaczynam mieć wrażenie ,że kuleje na prawą nogę. No nic pogadam z lekarzem i fizjoterapeuta.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kawę pije teraz jakoś raz na tydzień, mniej wiecej tak często zapach kawy mnie nie odrzuca.
@mrrrr pełno świństwa wokół nas, ale w dużej mierze nie jesteśmy w stanie tego uniknąć, niestety. W naszych czasach nawet oddychanie jest niebezpieczne, bo smog robi nam z płuc hiroszime.

Jeżeli występują drętwienia to ewidentnie zmiany w kręgosłupie, ból promieniujący do nogi i pośladka również

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

I jeszcze do tego wiem ze mój nie przyjmie wiadomości o ciąży dobrze.. Podgaduje do niego o tym to on negatywnie nastawiony :(

f2w3s65gbwsate8e.png

Nie martw sie. Co innego jest jak sie mowi o tym hipotetycznie a co innego jak powiesz ze jestes w ciazy. Moze pierwsza reakcja nie bedzie super pozytywna bo pewnie bedzie szok ale pozniej sie z tym oswoi i sie ucieszy zobaczysz [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kawę pije teraz jakoś raz na tydzień, mniej wiecej tak często zapach kawy mnie nie odrzuca.
@mrrrr pełno świństwa wokół nas, ale w dużej mierze nie jesteśmy w stanie tego uniknąć, niestety. W naszych czasach nawet oddychanie jest niebezpieczne, bo smog robi nam z płuc hiroszime.

Dokladnie, wszystkiego nie da sie uniknac[emoji45]

I jeszcze do tego wiem ze mój nie przyjmie wiadomości o ciąży dobrze.. Podgaduje do niego o tym to on negatywnie nastawiony :(

f2w3s65gbwsate8e.png
Mój cały czas mówił że na dziecko mamy czas, ja chciałam on nie, to się pogodziłam mówię mu że od października wracam na studia chce wrócić do pracy w zawodzie i miesiąc później jestem w ciąży, byłam w szoku ale chciałam dzidzia, mój przyjął to z bananem na twarzy oficjalnie nie planowaliśmy, ale nie jestem pewna jak z jego strony [emoji16]

Dokladnie, wszystkiego nie da sie uniknac[emoji45]

Też się zgadzam rzuciłam fajki ale mój mąż pali, teściowie palą więc jak do nich jadę to w domu pełno dymu, co z tego że rzuciłam jak dalej wdycham te opary a im nie pomoże gadać [emoji19]

reklama
Też się zgadzam rzuciłam fajki ale mój mąż pali, teściowie palą więc jak do nich jadę to w domu pełno dymu, co z tego że rzuciłam jak dalej wdycham te opary a im nie pomoże gadać [emoji19]

Pala przy Tobie? Moj maz tez pali ale wychodzi na zewnatrz a i tak jak przychodzi i czuje ten smrod to od razu mnie mdli

Do góry