reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

AAA moje dzieci wróciły i odraz mi lepiej hałas i burdel wróciły na swoje miejsce :)
obiadek wszamały babeczki się pieką Nina ma drugi dobry dzień do spania, szkoda tylko , ze spacer dzisiaj nie wypali, pizga tak wiatr ze mi kwiaty powywracało ;-((((

klaraklara odnośnie wielkiej sterczącej piersi to mój mezus nagrał mnie i małą jak się tuliłysmy odrazu po porodzie i miałam właśnie taką piers i wszystkim rozesłał...ciołek!!!! nie powiem co mój kochany Tatuś powiedział ha ha :))))

a co do laktatorów zainwestowała w lovi- niby takie ochy achy pani w sklepie opowiadała 2 w 1 kupa forsy i wiecie co...w nawale nic nie mogłam odciagnąć...jestem wściekła...i lezy i sie kurzy bo go nie potrzebuje...
Ja chcąc nie chcąc musiałam z wozem w tę pizgawkę dylać... z wiatrem fajnie - pcha wózek gorzej pod wiatr wyglądałam jak Strongman pchający TIRa

reklama
Bo nie jest w stanie zasnac na dluzej niz 10-15 min i budzi sie bardzo glodny. Szuka bardzo piersi, denerwuje sie. Najedzony ladnie spi.
Ale Miki dokładnie to samo JEŚLI JUŻ uśnie w dzień to max 30 minut ale to rzaaaaadko zazwyczaj 5 do 15 minut. I budzi zawsze na takiej ku..wie że klękajcie narody! I wiem że nie umiera z głodu że ma sucho że nic go nie boli czy tam co a i tak cyc musi być i kropka...

I po spaniu jak tylko wyczuł że chce kime zaliczyć i wrzask. Chwila na rękach, chwila w leżaczku, ciągnie smoka a on głodny!!! Właśnie kończy ja nie wiem......
Oni mają GPSa "matka zamyka oczy", "matka ma ciepły obiad/kawę" mój dodatkowo ma "matka chce ogarnąć burdello"

Hello :)

U nas też ciężko, mały coraz krócej śpi. Długo nie zasypia a potem śpi czujnie i z milionem pobudek. Najgorsze, że on nawet nie płacze on otwiera buzie trzy sekundy ciszy i zaczyna krzyczeć.

Ze mną już niby lepiej, byłam wczoraj na zdjęciu szwów, nawet położna wezwała lekarkę by sprawdziła co ja mam takie spuchnięte z jednej strony- po badaniu ponoć normalne to, ale mam obserwować. Ale czuje, że coś nie tak. Z lewej strony w ogóle nie ma śladu, bokiem to brzuch ładny i płaski a z prawej to wybrzuszenie, oczywiście bolące. Czasem tak ciągnie, że nie mogę wstać- zwłaszcza w nocy. Dziś to Kamil mój wstawał z Małym na przebranie a ja w tym czasie próbowałam się podnieść by moc karmić..
Czuje, że jest lepiej ogólnie.
Ale jednak strach mnie paraliżuje, ze jednak coś zostało zle zrobione i będą musieli mnie znowu otwierać. Może to tak wyglądać jak wyglada, byleby nie bolało :(

To byłam ja- smętna Justyna
Daje ci 3 sekundy na podjęcie decyzji :-D

Czesc dziewczyny, zagladam do Was i podziwiam, że takie sobie wsparcie dajecie ;)
Cudownie ze już macie maluszki całe i zdrowe przy sobie :) GRATULUJE ;))

StarAnia mam dwoch chlopcow, wcześniaków i odwieczny problem z żelazem... Walczę i wygrywamy chlopcy mają zelazo juz na pięknym poziomie. Ale sa juz więksi więc mi latwiej...

Hmm raz z ryczacym poszlam to musialam wyciagac z wozka na tym wietrze, bo plakal i plakal... nie zawsze spacer jest lekarstwem :(
Ano nie zawsze i nie dla każdego. Trzeba znaleźć sposób na twojego. Może ta chuśtawka? Może jaka pozytywka czy karuzela czy leżenie na brzuchu (choć tego nie polecam jak nie masz na niego oka) no różnie może głośna muzyka i też trzeba by kilka gatunków spróbować... mój uspokaja się jak maszyny budowlane słyszy ;)

reklama
Ale Miki dokładnie to samo JEŚLI JUŻ uśnie w dzień to max 30 minut ale to rzaaaaadko zazwyczaj 5 do 15 minut. I budzi zawsze na takiej ku..wie że klękajcie narody! I wiem że nie umiera z głodu że ma sucho że nic go nie boli czy tam co a i tak cyc musi być i kropka...
U mnie identycznie . Przebrany , najedzony , kupę robi , bąki puszcza czyli to nie brzuszek a i tak drzemka 15 minut i załącza syrenę ledwo otworzy oczy .

Do góry