KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
Szybciutko!! Ja papiery złożyłam bodaj w zeszły poniedziałek ale u Nas wypłacą dopiero po 26.10
A co jest potrzebne do tego becikowego?
I czy dziecko już tez się zalicza ?
Ciekawi mnie czy by mi przyznali...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szybciutko!! Ja papiery złożyłam bodaj w zeszły poniedziałek ale u Nas wypłacą dopiero po 26.10
Jest kryterium dochodowe , prawdopodobnie 1920 zł na osobę w rodzinie. wliczając dziecko .A czy becikowe przysluguje wszystkim czy jest kryterium dochodowe?
Z tego co wiem to trzeba wykazać dochody za zeszły rok . Dziecko się wliczaA co jest potrzebne do tego becikowego?
Mój wczoraj miesiąc i też się zastanawiam kiedy to minęło .A mój dzisiaj już tydzień
Od pewnego czasu jest kryterium a od 2010 jeszcze zaswiadczenie ze wszystkie 3 trymestry bylo sie pod opieka lekarzaA czy becikowe przysluguje wszystkim czy jest kryterium dochodowe?
Mi wiszą za 2 msc już :/ tzn. rodzinnego...Rozumiem Gosiu
Ta kasa się należy więc bedzie
Poleconym przychodzi. Dokumenty o rejestracji dziecka 1 kartka druga skrócony odpis aktu urodzenia taki teraz śliczniutki jest i trzecia kartka o nadaniu numeru PESELCzyli jak my nadaliśmy małej imię przez internet i złożyliśmy wniosek o wydanie aktu urodzenia to dostaniemy też od razu PESEL ?
Bo kluska się urodziła w Łodzi . Mamy tam 120km więc żeby nie jeździć w te i wewte z tym rozciętym brzuchem to przez neta to załatwiliśmy . Pani z urzędu mówiła że dwa tygodnie się czeka.
Czyli by wypadało że w tym tygodniu powinno być pismo. Najpóźniej z początkiem przyszłego
Do becika za 2016 rok dochody czyli PIT albo oświadczenie o ich brakuZ tego co wiem to trzeba wykazać dochody za zeszły rok . Dziecko się wlicza
Link do: Becikowe 2018/2019 - wniosek, dokumenty
Poza tymi dochodami wypełnione pisemko z załacznikiem z OPSu skrócony odpis aktu urodzenia, i zaswiadczenie lekarskieA co jest potrzebne do tego becikowego?