reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No my po wizycie położnej. Mała waży 3250 tyle co w dniu narodzin, przy wyjściu ze szpitala ważyła 3160 więc odbijamy z wagą w górę [emoji846] ma delikatnie zażółconą skórkę i kazała nam kierować się w stronę słoneczka bo mówi że to naturalna fototerapia... Ogólnie ze stanu małej jest zadowolona.

Najśmieszniejsze jest to że wzięła ją na ręce w samych bodach i pampersie a pampers gdzieś się zawinął z jednej strony i mała zaczęła sikać i poszło bokiem na jej rękę [emoji23][emoji23][emoji23] ochrzciła położną [emoji23] Zaraz potem trzeba było ściągnąć pampersa to tylko go ściąnęła to kupala zrobiła ale nie osrała jej [emoji23]

reklama
Ja zaczęłam podawać smoczka, natomiast nie zawsze chce. Bajdelka fajnie że masz pomoc i nie lecisz z małym aby odprowadzić dzieciaki. Moja ,,pomoc,, sobie pojechała i nie odzywa się od tej pory, trochę jej przygadalam (moja mama) i cisza, a tak to dzwoniła codziennie jak byłam w ciąży. Chodzi o to że mój mąż miał urlop z teściowa, tzn. Woził ja codziennie na rehabilitacjie, basen, fryzjer, kosmetyczka, a ja tu z noworodkiem i córka a on ciągle jeździł ja zawozil odbierał, powiedziałam jej żeby dała spokój bo nie po to brał urlop mój mąż. I się obraziła.... zamiast mnie jakoś wesprzeć to sama zachowuje się jak dziecko. No co o tym sądZicie? A mój brat i siostra mają wygodnie że oni nie muszą nic pomagać mamie, bo mój mąż lata w koło niej.
Słabe to.. mówiąc szczerze.
U mnie teściowa obraziła się na tydzień przed porodem o głupotę co jej mąż powiedział i wzięła D jak ja poprosił jak rodziłam, potem przyszła następnego dnia jak wróciłam że szpitala I cisza. Liczyłam na pomoc typu i gotowanie obiadu itd A ona cisza. Dopiero jak się dowiedziała, że mama mi 100km obiad przywiezie to się zapytała czy coś potrzebuje.. ma do nas 5 min drogi.

Zamiast spać to się patrzy już tu i tam.
Ale ten czas zapitala. Wyrosła już z tych najmniejszych tyci pajacyków które nam ratowały dupe w szpitalu.

Tak jest. Ja wczoraj odłożyłam 2 pajace 62, tj zamieniłam na takie same 68 i o dziwo wcale nie były takie za duże jak się spodziewałam. Juz w nocy w 1 spała. A to pajace że smyka więc niby nie taka mała rozmiarowka.

Ania a Ty jesteś na jakiejś diecie z tym swoim Hashimoto? Moim koleżankom bardzo pomagała dieta bez glutenu. Pozwalała doprowadzić trochę organizm do porzątku.
Zauważyłam po sobie i Klaudi, że trochę ograniczeń w diecie też nam pomaga. Już w szpitalu doszłam, że jest niespokojna i brzuszek boli po burakach i kawie. Wczoraj trochę lodów kawowych i dziś też prężenie i płaczki.
A od dzisiaj postanowiłam nie jeść cukru. Trzymajcie za mnie kciuki. Jak będzie źle, mam miód:)

Zdjęcie z wczorajszego spacerku:) dres dres fajny jest;)
20180930_145953.jpg

Załączniki

• 20180930_145953.jpg
    20180930_145953.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 376
Używasz tego podgrzewacza? Bo ja nie mam kompletnie pojęcia jak się go używa . Na jedynce nie grzeje w ogóle A na 3 grzeje Za bardzo . Myślisz że można tam trzymac mleko 3h ?

My mamy pogrzewacz ale trzymam tam samą butelkę z wodą i mi trzyma temp 40 stop. Nawet kilka godz, bo chce mieć awaryjnie.

Ja zaczęłam podawać smoczka, natomiast nie zawsze chce. Bajdelka fajnie że masz pomoc i nie lecisz z małym aby odprowadzić dzieciaki. Moja ,,pomoc,, sobie pojechała i nie odzywa się od tej pory, trochę jej przygadalam (moja mama) i cisza, a tak to dzwoniła codziennie jak byłam w ciąży. Chodzi o to że mój mąż miał urlop z teściowa, tzn. Woził ja codziennie na rehabilitacjie, basen, fryzjer, kosmetyczka, a ja tu z noworodkiem i córka a on ciągle jeździł ja zawozil odbierał, powiedziałam jej żeby dała spokój bo nie po to brał urlop mój mąż. I się obraziła.... zamiast mnie jakoś wesprzeć to sama zachowuje się jak dziecko. No co o tym sądZicie? A mój brat i siostra mają wygodnie że oni nie muszą nic pomagać mamie, bo mój mąż lata w koło niej.
No aż nie mogę jak to czytam wrrrr

reklama
Zapowiada się hardcore :pNa katar xylo-gel, inhalacje, gęsi smalec na klatę i plecy :)

Jeśli chodzi o pieluchy, to Miłosz w 2 tygodnie przerobil 230 sztuk, a potem przestałam liczyć [emoji14] z tym, że mój Hrabia delikatny i jego kuśka w wilgotnym nie polezy. Od razu ryk, jak tylko kropelka moczu dotknie pieluchy [emoji14] Ostatnio mień dwójek (alleluja!), tak 3-4 na dobę, więc trochę lżej.
Myślałam, że nas trądzik ominie, ale już zaczyna pychola wysypywac, także lipton - będę miała brzydkie dziecko przez jakiś czas :D

Zaciągnął nas dzisiaj Przemek na zakupy, bo jesień za pasem i Młodej cała garderobe trzeba zmienić. Bilans - 4 pary spodni, 4 bluzki z długim rękawem, sukienka, dwie pary butów i przebodzcowany niemowlak. Nienawidzę zakupow. Dobrze, że to koniec na dłuższy czas.
Ludzie dziwnie się gapią, jak kobieta mota na szybko dziecko w chustę w tk maxxie [emoji14]

Jeszcze tydzień i po połogu. Czas ogarnąć zagadnienie antykoncepcji - myślałyscie o tym?

Ja nie myślałam ale teraz zacznę na pewno przez te cesarkę. I muszę tylko rozkminić czy na pewno tabletki, ale z drugiej strony dużego wyboru nie ma. Kiedyś myślałam ze machnę dwójkę dzieci, założę spirale i będzie spokój..

Do góry