reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja właśnie przed chwilą zamówiłam ten katarek pod odkurzacz .
Mialam ale musiałam wywalić niechcący przy porządkach przed porodem.
Na chustę też czekam. Wózek w miarę ale póki smoczka ciumka, jak wyleci smoczek to już gorzej.
Ja przy starszych nie miałam i teraz żałuję [emoji6]
Chusta jest i się chustujemy w miarę potrzeb [emoji3]
Właśnie przebrałam pieluszkę....nakarmiliśmy...przysnęła...położyłam w wózku z myślą o jakimś działaniu np maszyna....i co słyszę.....prrrrruuut....trrrrrr srrrrruuuuu....
W czysta oczywiście [emoji16][emoji23]

reklama
Bolesne? W skali od 1 do 10? Brałaś kąpiel?
Wiesz, co ciężko mi określić , bo ból taki okresowy, a ja okresy miałam łagodne, więc to dla mnie dużo, ale do wytrzymania. Nie, nie brałam jeszcze. Planuje ją dopiero jak będą, co 5 min i czy się wyciszy wtedy. Ja mam 40 km do szpitala, więc ani nie mogę za długo czekać, ani też od razu lecieć :(

Kochana, tylko żebym ja coś z tego rozumiała :)

Ja się sama sobie dziwie, że to piszę, ale zaczynam myśleć o smoczku. Ale poczekam, mam nadzieję że z tym żarciem i spaniem u młodego się unormuje.
A w ogole, to ciężki jest ten kawaler, ręce mi powoli mdleją i czuć mocno jak leży na klacie mojej [emoji14]

Uwaga - tylko jedna pobudka w nocy! Tzn tej o 12 nie liczę, bo jeszcze nie spałam, a tej o 6 też nie, bo to już pobudka na dzień [emoji14] ale pomiędzy tylko raz papu :D
IMG_20181001_100246.jpg

Załączniki

• IMG_20181001_100246.jpg
    IMG_20181001_100246.jpg
    86,6 KB · Wyświetleń: 363
Zrobiła po 4 dniach. Normalną. Pod względem koloru i konsystencji.
Ale czytałam że dzieci na piersi tak czasem mają ze robią raz na tydzień lub dwa.
Póki nie ma zaparć (czyli twardej tej kupy lub ewidentnie twardego brzucha i płaczu przy bąkach) to nie ma co się spinać
Tak, do dwóch tygodni jest ok :) żeby było bardziej regularnie mama może wzbogacić dietę o magnez i cynk :)

Wiesz, co ciężko mi określić , bo ból taki okresowy, a ja okresy miałam łagodne, więc to dla mnie dużo, ale do wytrzymania. Nie, nie brałam jeszcze. Planuje ją dopiero jak będą, co 5 min i czy się wyciszy wtedy. Ja mam 40 km do szpitala, więc ani nie mogę za długo czekać, ani też od razu lecieć :(

Kochana, tylko żebym ja coś z tego rozumiała :)
Te regularne w miarę górki to skurcze już porodowe. Te dwa na górze to puls mój i dziecka. Jak przyjdzie czas to zobaczysz;)

Mam problem ze skórkami u raczek/paznokci u Klaudi. Tyle ich i się zadzierają. Czasem aż czerwone się robi.
Macie tak, mieliście? Jakieś rady?

Ja się sama sobie dziwie, że to piszę, ale zaczynam myśleć o smoczku. Ale poczekam, mam nadzieję że z tym żarciem i spaniem u młodego się unormuje.
A w ogole, to ciężki jest ten kawaler, ręce mi powoli mdleją i czuć mocno jak leży na klacie mojej [emoji14]

Uwaga - tylko jedna pobudka w nocy! Tzn tej o 12 nie liczę, bo jeszcze nie spałam, a tej o 6 też nie, bo to już pobudka na dzień [emoji14] ale pomiędzy tylko raz papu :DZobacz załącznik 903379
Super;)
Co do smoczka to rozumiem. Sama jestem przeciw, ale Dawid miał i trochę nas to uratowało.

Klaudia dziś ma minimalne przerwy bez cyca.. jeszcze nie dojadłam tej jaglanki .. A miał być taki spokojny dzień we dwie:)
Że niby 3 tydzień to jakiś kryzys laktacyjne czy jak? Dzisiaj kończy 17dni..

Ja zaczęłam podawać smoczka, natomiast nie zawsze chce. Bajdelka fajnie że masz pomoc i nie lecisz z małym aby odprowadzić dzieciaki. Moja ,,pomoc,, sobie pojechała i nie odzywa się od tej pory, trochę jej przygadalam (moja mama) i cisza, a tak to dzwoniła codziennie jak byłam w ciąży. Chodzi o to że mój mąż miał urlop z teściowa, tzn. Woził ja codziennie na rehabilitacjie, basen, fryzjer, kosmetyczka, a ja tu z noworodkiem i córka a on ciągle jeździł ja zawozil odbierał, powiedziałam jej żeby dała spokój bo nie po to brał urlop mój mąż. I się obraziła.... zamiast mnie jakoś wesprzeć to sama zachowuje się jak dziecko. No co o tym sądZicie? A mój brat i siostra mają wygodnie że oni nie muszą nic pomagać mamie, bo mój mąż lata w koło niej.

reklama
Super;)
Co do smoczka to rozumiem. Sama jestem przeciw, ale Dawid miał i trochę nas to uratowało.

Klaudia dziś ma minimalne przerwy bez cyca.. jeszcze nie dojadłam tej jaglanki .. A miał być taki spokojny dzień we dwie:)
Że niby 3 tydzień to jakiś kryzys laktacyjne czy jak? Dzisiaj kończy 17dni..
Dobrze wyczytałas, kilka dni wiszenia na piersi przed Wami :)

U Miłosza problem taki, że jego apetyt źle wpływa na jego jelita. Je do porzygu, a po rzyganku je dalej. Przez to brzusio boli i spać nie może. Ale od wczoraj jakby troszke lepiej - zobaczymy. Wolalabym nie

Do góry