reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A moja Ula ma pleśniawke cholera jasna.
Byłam w aptece , kupiłam Aftin.
Zobaczymy czy pomoże. Oby. Ma jedną kropkę na razie.

Byłam też dziś u optyka. Okulary dla młodszego zamówiłam bo nowe szkła ma przepisane a dziś rano mu oprawka napękła. Chyba wyczuła że pora na zmianę .
Tak czy siak 5 stówek poszło.

Lekarze dają nystatyne. A mi położna mówiła ze zapobiegawczo gazik z gotowana woda i odrobina cytryny dla zakwaszenia i czyścić. Może na istniejąca pomoże ? Albo uproś nystatyne w aptece a receptę doniesiesz ?

reklama
A oto i on :)

Załączniki

• 20180929-062825_1.jpg
    20180929-062825_1.jpg
    456,3 KB · Wyświetleń: 153
Krótko co u nas. druga doba i ciagle na cycku wisi... rana boli ale życie... jeszcze troszkę problem z chłodzeniem i wstawaniem ale przezyje. kupy i siku jest wiec dajemy radę. Największy na oddziale i to od dosć dawna jak się lekarze śmieją. wczoraj to dziecka nie było a dzis śpi tylko na mnie z cycem.a ja się rozpuszczam...

Załączniki

• resized-20180928-105634-1575.jpg
    resized-20180928-105634-1575.jpg
    46 KB · Wyświetleń: 121
Ci nasi faceci w sumie tez maja ciężko. Dla nich to trudne, bo muszą pracować a z drugiej strony wiedza ze są potrzebni w domu...

Ja tez jak pomyśle o moim w nocy gdzie ja placZe, dziecko płacze, pies płacze i on sam pośrodku tego wszystkiego...
Tak zgadzam się z Tobą w 100 procentach mamy taka sama sytuacje [emoji85] biedni Ci nasi mężczyźni

Dawka mniejsza ketonal można bez recepty mi pomagał więc myślę ty też poczujesz ulgę, ja też smoka daje i w ogóle wszystkie zle rzecz aby mieć chwilę dla siebie ale to nie oznacza że jestem zła matka więc wyluzuj drze się daj smoka, nie chve cyca daj butle bo inaczej to człowiek by się wykończyl, chcesz karmić karm i walcz itd itd itd rób wszystko pod siebie i dla siebie i dla dobra swojego dziecka bo ty go znasz najlepiej i wiesz co potrzebuję, ja też już wczoraj swojego nie kapalam aby zaoszczędzicie mu stresu i darcia japy, umylam go chusta nasączona w ciepłej wodzie i żyje i spał w nocy długo więc musimy sobie jakoś radzić,

Czekam na tego męża już mu dolujace smsy pisze, odpisal mi ze pójdzie do Biedronki na kasę pracować chyba muszę przestać bo zaczynam go wkur.....
Ja też tak wczoraj robiłam, miałam pretensje do niego o wszystko A najbardziej że ja z mała jestem cały czas .on mi chce pomóc A ja mu na to nie pozwalam, dziwna jestem , mam nadzieję że to przez te hormony. My kobiety biedne mamy to życie [emoji86]

Krótko co u nas. druga doba i ciagle na cycku wisi... rana boli ale życie... jeszcze troszkę problem z chłodzeniem i wstawaniem ale przezyje. kupy i siku jest wiec dajemy radę. Największy na oddziale i to od dosć dawna jak się lekarze śmieją. wczoraj to dziecka nie było a dzis śpi tylko na mnie z cycem.a ja się rozpuszczam...

Śliczny duży chłopczyk :):)[emoji7]

A powiedz mi w skali bólu 1-10 to jak się czujesz ?

Masz racje trzeba wyluzować. Mój tez tak kiedyś powiedział. Tylko ze tyle co w biedrze zarabiają to mi na aptekę na miesiąc ledwie starczy :/ przynajmniej ten mc od kiedy mały jest tyle w aptekach poszło. Aż policzę w wolnej chwili... trzymaj się ciepło [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
No z tą biedra to był żart akurat!!! Jadę na zakupy teraz mąż w domu

reklama
A moja Ula ma pleśniawke cholera jasna.
Byłam w aptece , kupiłam Aftin.
Zobaczymy czy pomoże. Oby. Ma jedną kropkę na razie.

Byłam też dziś u optyka. Okulary dla młodszego zamówiłam bo nowe szkła ma przepisane a dziś rano mu oprawka napękła. Chyba wyczuła że pora na zmianę .
Tak czy siak 5 stówek poszło.
@wiciowamama współczuję pleśniawki.
Ja z młodszym synem 16 października idę do okulisty bo też ma zmianę okularów i szkieł więc też pójdzie pewnie z 4-5 stowek.
A z takich miłych rzeczy to 1 października mamy rocznicę z chłopem bycia razem
Ale że jedzie jutro to dziś obchodzimy .
Dostałam bukiet kwiatów i wino bezalkoholowe jako akompaniament do filmu wieczornego [emoji14]
12 lat razem
Najlepszego z okazji rocznicy [emoji485][emoji5]
Mój tez tak miał kilka dni jak były bóle brzuszka i wisiał na piersi bez przerwy. Dziś w sumie tez bo cyckujemy często
No właśnie Julki raczej brzuszek nie boli bo się nie pręży. Raczej obstawiam że to z przejedzenia.
No różnie może być... przejadanie. Rozstęp mięśni brzuszka. Nie odbijanie. Przyciągająca się żółtaczka. Niedojrzały układ pokarmowy. Kladzenie ucisk brzuszka przy po jedzeniu...
Oj dużo przyczyn... Będę obserwować... Jak wyżej napisałam podejrzewam przejadanie... Dziś dałam smoczka w zamian i zassała go i nie skomle po cyca.
to normalne że w drugiej dobie mały tylko cycek i vucek???
Do dziś trwała u mnie 2 doba bo non stop przy cycu aż ulewać zaczęła.
Nie mam dobrego porównania bo w ciąży przez zgagi nic prawie nie jadłam potem wpierniczałam za dziesięcioro...
No właśnie ja też czuję że teraz mogę zjeść konia z kopytami tylko jakaś blokada mi się włączyła ze strachu że zgage dostanę [emoji30]
[emoji7][emoji7][emoji7]
Cudowny jest [emoji5][emoji7][emoji8]

Była u mnie szwagierka to skorzystałam z okazji i pojechałam na zakupy.
Kupiłam sobie te plasterki Compeed na tę opryszczke.
Muszę mojej poobcinać paznokcie bo ma jak żyletki cienkie i ostre [emoji37]

Kochane które macie swoich mężczyzn w domu, ja z mojej perspektywy to Wam zazdroszczę że ich macie w domu bo mój będzie dopiero w czwartek. Będzie 2 tygodnie bo od razu na tacierzynskie idzie ale wiem że te 2 tygodnie miną szybko.

Nie mam jeszcze wózka dla młodej bo dopiero 10 nam kasa wpłynie na konto, a tak w tygodniu gdyby pogoda dopisała wyszła bym z małą na spacer, eh....
IMG_20180929_114357.jpg

Załączniki

• IMG_20180929_114357.jpg
    IMG_20180929_114357.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 455
Do góry