reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@wiciowamama współczuję pleśniawki.
Ja z młodszym synem 16 października idę do okulisty bo też ma zmianę okularów i szkieł więc też pójdzie pewnie z 4-5 stowek. Najlepszego z okazji rocznicy [emoji485][emoji5]No właśnie Julki raczej brzuszek nie boli bo się nie pręży. Raczej obstawiam że to z przejedzenia. Oj dużo przyczyn... Będę obserwować... Jak wyżej napisałam podejrzewam przejadanie... Dziś dałam smoczka w zamian i zassała go i nie skomle po cyca. Do dziś trwała u mnie 2 doba bo non stop przy cycu aż ulewać zaczęła. No właśnie ja też czuję że teraz mogę zjeść konia z kopytami tylko jakaś blokada mi się włączyła ze strachu że zgage dostanę [emoji30][emoji7][emoji7][emoji7]Cudowny jest [emoji5][emoji7][emoji8]

Była u mnie szwagierka to skorzystałam z okazji i pojechałam na zakupy.
Kupiłam sobie te plasterki Compeed na tę opryszczke.
Muszę mojej poobcinać paznokcie bo ma jak żyletki cienkie i ostre [emoji37]

Kochane które macie swoich mężczyzn w domu, ja z mojej perspektywy to Wam zazdroszczę że ich macie w domu bo mój będzie dopiero w czwartek. Będzie 2 tygodnie bo od razu na tacierzynskie idzie ale wiem że te 2 tygodnie miną szybko.

Nie mam jeszcze wózka dla młodej bo dopiero 10 nam kasa wpłynie na konto, a tak w tygodniu gdyby pogoda dopisała wyszła bym z małą na spacer, eh.... Zobacz załącznik 902865
Obserwuj, smoczek może wywołać jeszcze większe ulewanie.

Próbuje coś zrobić w domu. Wychodzi mi jak na zdjęciu [emoji14]
zrobiłam ta fote i nie mogę wyjść z podziwu - jakie ja mam chude stopy! Jak sobie przypomnę do było w ciąży :o
IMG_20180929_160821.jpg

Załączniki

• IMG_20180929_160821.jpg
    IMG_20180929_160821.jpg
    76,6 KB · Wyświetleń: 457
reklama

zrobiłam ta fote i nie mogę wyjść z podziwu - jakie ja mam chude stopy! Jak sobie przypomnę do było w ciąży :oZobacz załącznik 902866
No smoczka od południa próbujemy więc będę obserwować [emoji846]

No widzę że pomocnika masz pełną gębą [emoji23][emoji23] kurze pościerał, poodkurzał? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji16]

A co do stóp to mi nie puchły ale w końcu będę mogła porządnie paznokcie zrobić [emoji16]

Kamil pojechał po podgrzewacz, nie wracał długo ze zaczęłam się martwić, że on potrzebuje ochłonąć i w ogóle. I strasznie było z tym zle. A on poszedł mi po prezent. Za tę okropną noc, że nie potrafił mi pomoc gdy tak cierpiałam z bólu. Tak się wzruszyłam, że zaciągnęłam zęby i 120 ml mleka odciągnęłam dla syna by miał na kolacje!

IMG_4322.JPG

IMG_4323.JPG

Załączniki

• IMG_4322.JPG
    IMG_4322.JPG
    314,6 KB · Wyświetleń: 404
  • IMG_4323.JPG
    IMG_4323.JPG
    245,6 KB · Wyświetleń: 410
Kamil pojechał po podgrzewacz, nie wracał długo ze zaczęłam się martwić, że on potrzebuje ochłonąć i w ogóle. I strasznie było z tym zle. A on poszedł mi po prezent. Za tę okropną noc, że nie potrafił mi pomoc gdy tak cierpiałam z bólu. Tak się wzruszyłam, że zaciągnęłam zęby i 120 ml mleka odciągnęłam dla syna by miał na kolacje!

Zobacz załącznik 902912

Zobacz załącznik 902913
Jejku @KINDERBUENOO88 cudowny ten Twój mąż i ma super gust co do perfum, też je mam i pachną bosko [emoji5]
No i brawo za samozaparcie [emoji123] Jesteś dzielną super mamą [emoji106]

Zobacz załącznik 902912

Zobacz załącznik 902913
Jaki kochany ! :)
Fajnie że pomyślał o prezencie dla Ciebie :)

zrobiłam ta fote i nie mogę wyjść z podziwu - jakie ja mam chude stopy! Jak sobie przypomnę do było w ciąży :oZobacz załącznik 902866
Miłosz to wygląda jakby miał ze 3 miesiące :)

Hej dziewczyny,
Gratuluje Wszystkim nowym Mamom ich pociech :happy:
Kinderbueno super, fajnie ze masz tak troskliwego męża, zobaczysz jak szybko wrócisz do formy. Ja mialam CC w pn a w srode juz bylam w domu, z kazdym dniem bedziesz czula sie coraz lepiej.
Wszystkim przeziębionym życzę duzo zdrówka.
U nas kryzys w 3 tygodniu, młoda mało śpi, nie chce cyca, denerwuje sie, moje brodawki tez nie ulatwiają sprawy wiec pozostaje odciaganie, zainwestowalam w laktator elektroniczny, zobaczymy. Wiem ze mala potrafo chwycic piers bo byly dni ze ladnie juz ssała ale teraz ewidentnie wypiela sie na matkę i jej cyce :sad:
No nic...przetrwamy, chce ja karmic swoim mlekiem wiec walczę.
Oluchapoducha ja to jem za trzech, wlasnie wciagnelam paczkę wafelków, jem wszystko z tym ze ewidentnie juz wiem ze malej nie pasuja sosy i zupa ogórkowa. Nie stosuje zadnej.diety, po prostu widze po zachowaniu malej.co.toleruje a czego nie.
Czasami zaluje ze malej tak trudno chwycic piers, zazdroszcze Mamom gdzie malenstwo tak ladnie ssie...
Idę odpoczac bo mala.zasnęła, po 2 h walki padła...;-) ;)

reklama

Zobacz załącznik 902912

Zobacz załącznik 902913
Kurna to kolacja i deser!!! Ale masz to mleko tłuste!! A chłopa na rękach nosić!!

Do góry