reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Fajnie, że napisałaś;)
Czekamy na ciebie:)
Przypomnij na kiedy masz termin?
I pisz nam choćby że jesteś w dwupaku i ile po terminie jeśli się zdarzy.
Masz jakiś plan po, czy czekasz po prostu?
Buziaki
Na dzisiaj z OM hehe :-) więc po terminie się na pewno zdarzy . Mój plan jest taki, żeby urodzić przed czwartkiem, bo jak nie to w czwartek mój lekarz kazał mi przyjść do szpitala i się kłaść . Wywoływać od razu nie będą, po prostu będę pod opieką, ale wiadomo, że wieczność mnie trzymać nie będą i zaczną wywoływać i moja obawą jest, że nic się nie będzie działo i zrobią cc :/ z usg ostatnio lekarz mi wpisał termin na 08.10; ale wiadomo, że na tym etapie możemy sobie gdybać. Z pierwszego usg mam na 01.10, ale już naprawdę jestem zmęczona i mam wrażenie, że nigdy sama akcja się nie zacznie :( ech, miałam się nie żalić...
@KINDERBUENOO88 trzymam kciuki, żebyście powoli się dotarli i ustalili swój rytm dnia :-) każdy musi w domu się przyzwyczaić do nowej sytuacji, nawet piesek :-) wcinaj przeciwbólowe, bo nie ma co z siebie męczennicy robić :-)
Do wszystkich dziewczyn, super zdjęcia waszych maluszków :)

No właśnie mamy 1. Teraz Kamil pojechał po O. Powinny być takie.
I pojechał mi po lekarstwa, ma mi przywieźć ketonal ciekawe czy mu się uda..
Muszę mieć leki by funkcjonować ( potomatka narkomanka)

W ogóle szukam gdzie tu kupić podgrzewacz do butelek Aventa i kurde nigdzie nie ma stacjonarnie, same sklepy online mi pokazuje..

Ehh patrzę na to moje dziecko i rozpływam się a z drugiej strony jest tak trudno.
A tutaj mój słodziak mały. Dostał smoka, idę na kompromisy muszę jakoś to ogarnąć by było lżej :)

Zobacz załącznik 902769
Dawka mniejsza ketonal można bez recepty mi pomagał więc myślę ty też poczujesz ulgę, ja też smoka daje i w ogóle wszystkie zle rzecz aby mieć chwilę dla siebie ale to nie oznacza że jestem zła matka więc wyluzuj drze się daj smoka, nie chve cyca daj butle bo inaczej to człowiek by się wykończyl, chcesz karmić karm i walcz itd itd itd rób wszystko pod siebie i dla siebie i dla dobra swojego dziecka bo ty go znasz najlepiej i wiesz co potrzebuję, ja też już wczoraj swojego nie kapalam aby zaoszczędzicie mu stresu i darcia japy, umylam go chusta nasączona w ciepłej wodzie i żyje i spał w nocy długo więc musimy sobie jakoś radzić,

Czekam na tego męża już mu dolujace smsy pisze, odpisal mi ze pójdzie do Biedronki na kasę pracować chyba muszę przestać bo zaczynam go wkur.....

Dawka mniejsza ketonal można bez recepty mi pomagał więc myślę ty też poczujesz ulgę, ja też smoka daje i w ogóle wszystkie zle rzecz aby mieć chwilę dla siebie ale to nie oznacza że jestem zła matka więc wyluzuj drze się daj smoka, nie chve cyca daj butle bo inaczej to człowiek by się wykończyl, chcesz karmić karm i walcz itd itd itd rób wszystko pod siebie i dla siebie i dla dobra swojego dziecka bo ty go znasz najlepiej i wiesz co potrzebuję, ja też już wczoraj swojego nie kapalam aby zaoszczędzicie mu stresu i darcia japy, umylam go chusta nasączona w ciepłej wodzie i żyje i spał w nocy długo więc musimy sobie jakoś radzić,

Czekam na tego męża już mu dolujace smsy pisze, odpisal mi ze pójdzie do Biedronki na kasę pracować chyba muszę przestać bo zaczynam go wkur.....

Ci nasi faceci w sumie tez maja ciężko. Dla nich to trudne, bo muszą pracować a z drugiej strony wiedza ze są potrzebni w domu...

Ja tez jak pomyśle o moim w nocy gdzie ja placZe, dziecko płacze, pies płacze i on sam pośrodku tego wszystkiego...

Masz racje trzeba wyluzować. Mój tez tak kiedyś powiedział. Tylko ze tyle co w biedrze zarabiają to mi na aptekę na miesiąc ledwie starczy :/ przynajmniej ten mc od kiedy mały jest tyle w aptekach poszło. Aż policzę w wolnej chwili... trzymaj się ciepło [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Aaaa i został mi na daną chwile jeden palący ( nomen omen) problem

Otóż co mam zrobić z cycami??
Wkładam do lektora i nie jestem w stanie wytrzymać dwóch stuknięć. Kapie ze mnie ale myśle, że to za mało.
Co ja powinnam zrobić ?
Na pewno sa tu bardziej doswiadczone osoby, ale skoro Kapie to jest pokarm. Tylko trzeba wytrzymac bol. Wiem, ze nie brzmi to pocieszajaco, ale to normalne, ze piersi bola, bo nie sa przyzwyczajone do takiego "traktowania". Mnie brodawki bola do dzisiaj, czasami mniej czasami bardziej.

reklama
Masakra - jestem przeziebiona. Po wczorajszym spacerze bolalo mnie gardlo, dzisiaj z minuty na minute nasila mi sie katar, zaczynaja bolec zatoki. Co robic, zeby nie zarazic Malego? Maseczka, czeste mycie rak, nie calowac? Co jeszcze?

Do góry