reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie zazdroszczę , u mnie od rana cyc i marudzenie . Już wczoraj zaczął i dzisiaj kontynuuje swój płaczliwy czas. Poza cycem nic mu nie pasuje . Dzisiaj ma równo 4 tygodnie , myślicie że to już ten drugi skok rozwojowy czy za szybko ?

Może być. A zreszta to może być tez tysiąc innych rzeczy. Poprostu Cię potrzebuje. Ja już nie rozstrząsam za bardzo o co chodzi. Chce cyc ma cyc. Chce noszenia jest noszenie. Śpi ok. Nie śpi. Jakoś radzimy. Kiedyś wyrośnie.... trzymajcie się

Dr Brown są super ale dużo w nich rozbierania i mycia, sprawdźcie smoczki w tych butelkach mi nic nie leci mam małą i smoczek nr 1, w zapasów mam dwie duże ale tam już nasyzkowalam smaczki nr 2 i Czekaja

No właśnie mamy 1. Teraz Kamil pojechał po O. Powinny być takie.
I pojechał mi po lekarstwa, ma mi przywieźć ketonal ciekawe czy mu się uda..
Muszę mieć leki by funkcjonować ( potomatka narkomanka)

W ogóle szukam gdzie tu kupić podgrzewacz do butelek Aventa i kurde nigdzie nie ma stacjonarnie, same sklepy online mi pokazuje..

Ehh patrzę na to moje dziecko i rozpływam się a z drugiej strony jest tak trudno.
A tutaj mój słodziak mały. Dostał smoka, idę na kompromisy muszę jakoś to ogarnąć by było lżej :)

IMG_4308.JPG

Załączniki

• IMG_4308.JPG
    IMG_4308.JPG
    332,4 KB · Wyświetleń: 387
Ja po powrocie do domu tez sie troche zeschizowalam. Tak sie ciezzylam ze juz do domu, a jak przekroczylam prog mieszkania to czulam sie jak nie u siebie. Dodatkowo tysiac mysli, ze tu juz jestem sama i musze sobie ze wszystkim poradzic(tak jakby w szpitalu pomagali [emoji23]). Mialam mega wysokie cisnienie i krecilo mi sie w glowie z emocji.
Jak tylko mialam cos zrobic przy mlodym to cala sie trzeslam. Ale juz pod wieczor przeszlo.
Nie martw sie, poczatki sa trudne ale jestesmy do tego stworzone, wiec damy rade :) przesylamy buziaczki z Alkiem[emoji8]
Zobacz załącznik 902730

[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Czesc
Moje wczorajsze bolączki z lekka odeszły,tj mąż nasmarował mi na noc plecy maścią rozgrzewająca i niby nie boli....no poza rękami które wciąż cierpna....
Ogarnęłam ciut dom....bo w sumie na 2-3 tyg przed przeprowadzka nie chce mi się idealnie sprzątać.... Po 15 kończymy malowanie w mieszkaniu....

Aaaa i został mi na daną chwile jeden palący ( nomen omen) problem

Otóż co mam zrobić z cycami??
Wkładam do lektora i nie jestem w stanie wytrzymać dwóch stuknięć. Kapie ze mnie ale myśle, że to za mało.
Co ja powinnam zrobić ?

No właśnie mamy 1. Teraz Kamil pojechał po O. Powinny być takie.
I pojechał mi po lekarstwa, ma mi przywieźć ketonal ciekawe czy mu się uda..
Muszę mieć leki by funkcjonować ( potomatka narkomanka)

W ogóle szukam gdzie tu kupić podgrzewacz do butelek Aventa i kurde nigdzie nie ma stacjonarnie, same sklepy online mi pokazuje..

Ehh patrzę na to moje dziecko i rozpływam się a z drugiej strony jest tak trudno.
A tutaj mój słodziak mały. Dostał smoka, idę na kompromisy muszę jakoś to ogarnąć by było lżej :)

Zobacz załącznik 902769
Ja tez plakalam lzami jak groch na malego. Tylko, ze ja plakalam, bo chcialam karmic piersia, a nie wychodzilo, ale sie zawzielam.
Przeciwbolowo stosowalam zgodnie z zaleceniem anestezjologa co 4h ibuprofen (400mg) na zmiane z apapem (2tab). Dzialalo. Polecam. Tak stosowane leki dzialaj synergicznie.

reklama
Hejka my same z rana po 8 juz zaliczylysmy zakupy i mini spacer z psem ale zimnobylo 6 stopni. Obiad zrobiony mala cyca...ma potem wpasc tesciu a ja jeszcze.musze psa.wybiegac...

Dziewczyny male.dzieci maly problem stwierdzicie to za 8 lat jak zaczna wam pyskowac. Radujcie.sie tymi momentami choc nie jest latwo. Ma to tez swoj urok i zatesknicie za tym...:-) :-) :-)

Paulamama boskie zdjecie nam sesja odpada mloda.slabo spi i by.sie.zaryczala.na.sesji :-) :-) :-)

A dzis sukces cala noc obok a nie na rekach :-) dwa cycowania krotkie no wyspalam sie :-)

Załączniki

• IMG_20180929_072231.jpg
    IMG_20180929_072231.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 160
Do góry