reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
W końcu nadrobiłam czytanie i mogę napisać.

@sermida moja kura tez z pralki wyszła z dziurą w gardle ale nie dużą to nic się więcej nie zadziało.

Ogólnie my nadal w szpitalu, jutro na noc lub w sobotę wychodzimy. Stan ogólny zdrowia mamy Ok. Zobaczymy co jutro będzie.

Ale z psychiką u mnie słabo... bardzo zle mi po tej cesarce, ciągnie, najgorzej to wstawać z łóżka lub przekręcać się na boki. Mam tak absurdalne myśli typu, że już nigdy nie będzie normalnie,ze nigdy nie wstanę z łóżka bez bólu i jęków. Zazdrość mnie zżera jak patrzę na ta matki po SN co śmigają i wyprzedzają mnie na korytarzu:(
Dziś jeszcze jak tak rozmyślałam nad życiem- dostałam takich dreszczy i deliry ze nie mogłam się uspokoić. Po 2 h ataków gorąca z kolei ze cała mokra wstałam z łóżka...
Brzuch wyglada tragicznie, zrobiłam sobie zdjęcie, ale nawet mam na niego wywalone byleby nie bolało.

Mały słodziak, ale cyca umie jeść jednego, bo jednym się bawi a jednym ssa jak najęty aż mnie boli.. nie wiem czy się najada, z wagi zleciał po dwóch dobach już 300g! Choć jak patrzę na te jego kupy to nie powinnam się dziwić. Bo robi olbrzymie, jak jakiś zwierz :)

Musiałam się wyżalić bo już mi tak z tym zle. Tak bym chciała być sprawna dla mojego dziecka a jestem jak jakaś ofiara:(

A tu kura w wersji mojej do karmienia, idealnie mi życie ratuje.

Zobacz załącznik 902371
A co ty byś chciała? Po pierwsze jesteś po ciąży i po jakby nie było operacji. Organizm ma prawo wariować jeszcze jakiś czas i nie ma co się porównywać do lasek po SN. A i tak nie każda to SN tak samo zniosła i tak samo jest aktywna. No choćby ja i Milena. Ja po 2h drzemce i to nie ze zmęczenia porodem a ze zmeczenia ogólnie bo przed rodzeniem spałam 1h i z nudów mogłam sobie śmigać jak młoda łania a Milena minimum 12h była wyjęta i gdyby nie jej siostra pewnie by zabrali jej młodą na pato bo ona nie była w stanie jej ogarnąć...
Co do cycka często dzieci preferują jednego bardziej niż drugiego. Nie poddawaj się.

Wszystko mija choćby nie wiem jak chu..jowo było. Minie. Serio. Ja wczoraj byłam przerażona i miałam kryzys emocjonalno-maminy. Ale koniec końców młody przespał pierwszy raz 4h. Przewinęłam. Pocycał 5 minut i śpi znowu. Także wszystko mija (dobre czy złe) Powyj trochę do poduszki żeby hormony wypłynęły:)

Myślałam że noc będzie kontynuacją dnia szczególnie że zaśnięcie młodego to był horror. Bylam na skraju załamania nerwowego. O 21:30 gdzieś buntownik padł na lezaczku. Pospal do 00:30 po czym wzielam go do siebie polprzytomna i cycal i spalismy do 4:30 ale ja jeszcze nie otrzasnelam sie po wczorajszym horrorze... I szczerze boję się powtórki z rozrywki...
Cóż dobrze że to piątek ;)
Bajzel kiedyś się ogarnie. Obiad kiedyś ugotuje taki z prawdziwego zdarzenia... Wszystko się kiedyś teraz przetrwać jazdy małego... i git. Będzie git.

Koniec września i sklepy JUŻ gotowe na 1.11 jeszcze tylko w międzyczasie pierdzielną coś Halloweenowego i zaraz święta ;) choć w zeszłym roku w Lidlu Boże Narodzenie zaczęło się w połowie października a w Pepco już są gadżety Halloween ;)
Także wszystko w koło krzyczy mamy jesień ;)

Muszę sobie buty kupić z obcasem 2/3 cm. Adidasy za płaskie. Obcasy za wysokie. I jakiś płaszczyk. Chłopakom buty zimowo/jesienne. Kacprowi kurtkę... Mikiemu kombinezon zimowy... a przeprowadzka leży odłogiem... może ja podświadomie ją sabotuję??

Bry wszystkim [emoji5]

U nas wszystko ok, w nocy przyszła położna zobaczyć co u nas a ja akurat z młodą przy cycu a obydwa miałam wywalone, a położna z uśmiechem do mnie tak że tylko mi zdjęcie zrobić i być przykładem dla innych jak powinno się karmić [emoji16] Ogólnie to nie wiem o co chodziło ale chyba pewnie że większość innych matek albo się wstydzi albo o mm proszą.

@GoJ ja dla Bartka miałam i też podobny bujaczek leżaczek [emoji5]

A my dziś do domu [emoji16]

Na sali obok robią KTG jakieś babce i słyszę jak jej maleństwo ma czkawke [emoji23][emoji23][emoji23]

@KINDERBUENOO88 nie poddawaj się. Z czasem będzie coraz lepiej. Tule wirtualnie [emoji847][emoji847]

reklama
Do góry