reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zapisałam sobie kurtkę, bluzę i moje ulubione seksik perfumy ;) jutro fryzjer
Kuzynce te ksiazke o karmieniu, dla starszego synka dresy do przedszkola, muszę się opanować bo kasa z konta znika a jeszcze żadnych dodatkow nie dostałam :D
Ale od razu lepiej tylko niech te paczki szybko dojdą
Dobra nakarmiłam i myślę wyjść z domu zbieram sie

reklama
Generalnie tak na prawdę nie istnieje coś takiego jak kryzys laktacyjny. Potocznie nazywa się tak każdy moment w życiu malucha, kiedy ten wisi na cycku bez umiaru i mama może pomyśleć, że nie ma mleka. Podczas skoków dzieci albo wiszą, albo przeciwnie, strzelają cycowego focha.

Aaaaale mnie mój stary dzisiaj wkurza... Aaaaaa!
A co on w domu? Ja za swoim już tęsknie

Generalnie tak na prawdę nie istnieje coś takiego jak kryzys laktacyjny. Potocznie nazywa się tak każdy moment w życiu malucha, kiedy ten wisi na cycku bez umiaru i mama może pomyśleć, że nie ma mleka. Podczas skoków dzieci albo wiszą, albo przeciwnie, strzelają cycowego focha.

Aaaaale mnie mój stary dzisiaj wkurza... Aaaaaa!
Coz, ja to pojecie (kryzysu laktacyjnego) zaczerpnelam od Magdy Karpieni.
I wlasnie.przeczytalam artykul, w ktorym kwestionowane jest istnienie skokow rozwojowych...widac jest kilka teorii.

Juz nie wiem czy moj maluch jest glodny czy tylko chce spac na raczkach. Jak go odkladam to po 15 min ryk, potem cycanie i zasypia na raczkach. Potem zabawa sie powtarza...
Czy spicie z dziecmi? Ja po drugim karmieniu sie poddaje i zostawiam w lozku. Jak zakwili to dostaje cyca i spimy dalej...i ja i on :) do rana.

Jutro. Tzn zobaczę co lekarz powie młodym i najwyżej będę jęczeć żeby zjechał dziś o ile to możliwe. Najgorsze ze ja z 38 już ledwie funkcjonuje a tu trzeba być odpowiedzialnym za trójkę chorych : dwójkę bo narazie mam nadzieje ze małemu nic nie jest. Dzwoniłam wczoraj do matki żeby przyjechała chociaż popilnowac małego jak z tamta do lekarza jechałam to miała pilniejsze sprawy. A siedzi i nic nie robi ... poprostu ma w dupie. Ja bym obcemu się starała ponoć a co dopiero córce
Dużo zdrowia dla Was! [emoji8] I wytrwałości.
A propo ubierania w czym spia waszs dzieciaczki? I czym je przykrywacie do snu? Zastanawiam sie czy nie ubieram go za lekko...
U nas body na krótki rękaw, skarpety (bo zimno w stopy) i kocyk.
Hej.
Noc łaskawsza, spałam nawet. Miłosz kończy miesiąc, w nocy mnie olsnilo, że przecież jesteśmy w skoku rozwojowym, więc darcie papy jest uzasadnione. No to nic. Wiadro kawy i przetrwamy :)
Będzie lepiej. Musi.Zobacz załącznik 902093Zobacz załącznik 902094
Będzie lepiej! Zobaczysz :)

Nie rodzę, to zamawiam.. C3450B38-FFD6-4582-A303-A3D6352603AF.jpeg

Załączniki

• C3450B38-FFD6-4582-A303-A3D6352603AF.jpeg
    C3450B38-FFD6-4582-A303-A3D6352603AF.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 109
Mój by darl ryjka Hehe pozatym ja nie lubię wanny szybki gorący prysznic najlepszy
Mikołaj był w szoku potem w wannie musiałam mu cyca dać. Nadmienię tylko że jest po 11stej a on drze się jak go nie zatkam cyckiem i jestem ze wszystkim w czarnej dupie. Ubieram się na raty....
Ciekawe kiedy zesram się w gacie..
Patronaż przełożyli nam na jutro na 12.

reklama
Coz, ja to pojecie (kryzysu laktacyjnego) zaczerpnelam od Magdy Karpieni.
I wlasnie.przeczytalam artykul, w ktorym kwestionowane jest istnienie skokow rozwojowych...widac jest kilka teorii.
Kur..wa co jak co ale dałabym w ryj temu co to kwestionuje!!! To moje trzecie i każde identyko te nieistniejące skoki przechodziło. Ten sam etap życia. Podobne jazdy. Identyczny progres po skoku.

Do góry