reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze to moj chyba jakis mega zmarzluszek, bo w domu spi w body na krotki, na to pajac i kocyk i jest akurat
U mnie śpi w body na krótki rękaw i na to cienki kocyk na nóżki i skarpety, bo w stopy to jej zimno. Ale u nas mieszkanie bardzo ciepłe i śpimy w malutkim pokoiku to gorąco.
Dziewczyny siedzialam z małą ok 50 min na cycu. Jestem z siebie dumna , bo faktycznie coś je. Myślałam ,że nic jej nie leci , a tu jednak psikus. Ulało jej się moim mleczkiem [emoji7][emoji7][emoji7][emoji123][emoji123][emoji123]

Rano miałam już małego doła , ale to mnie podbudowało. Dobrze ,że mąż mnie wspiera [emoji7]
Tak trzymać! [emoji106]
To jest najlepsze. Bo personel szpitalny wie lepiej, czy Cię boli, czy nie. Bo ktg jest wyznacznikiem bólu.

Kinderbueno oby poszło szybko i sprawnie!

Dzień dobry!.
Zaczynam weryfikować pojęcie dobrej nocy. Tzn. dzisiaj była dobra i mega się wyspałam, a pobudka co 1-1,5 godziny. Na szczęście Głodżilla jadł, robił kupę i spacji, więc było znośnie :D

Pochwalić się chce moja córką! Jest cudowna, empatyczna i kochana. Wczorajszą noc i dzień to był horror. W końcu ok 20 poszłam z dziećmi do pokoju młodej i miałam zamiar jak zawsze. Młoda do łóżka, ja na krzesło obok, Miłosz cycek w papę i czytam Werce na dobranoc. Ale co otwierałam wczoraj książkę, młody w ryk. Zrobilo mi się bardzo smutno, bo to dla mnie i córki bardzo ważny moment dnia... A co zrobiło moje mądre dziecko? Podeszła do mnie, przytulila się i mowi:
"Oj mimiii... Nie musisz mi dzisiaj czytać. Braciszek się czegoś boi, ja sobie sama pooglądam". Dała po buziaku, wzięła książkę i poszła do łóżka. A ja w szoku. Az się popłakałam ze wzruszenia jak nie patrzyła [emoji14] W końcu udało mi się spacyfikowac Miłosza i poczytalysmy.
Jaka kochana [emoji7]
StarAnia zazdraszczam takiej mądrej cory . Mojemu 7-latkowi daleko do Niej. Po 5 min bujania albo jeżdżenia wózkiem ręce i nogi go bola :?
No, a co ty myślisz. Ciężka robota [emoji23]

reklama
Leżę na porodówce. Od godziny. Dopiero dostałam oksy.. wyjęli mi ten balonik i założyli jeszcze raz bo nic się nie działo na dole. Wkładały rękę ( kurde co za bol ) a wszystko mam daleko, pozamykane, rozwarcie 1 cm
W pierwszej ciąży też tak. Startowałam od 0 ale piłka przysiady prysznic i chyba cud sprawiły że ruszyło. Ja natomiast kiszę się na patologii i nic...

Dziewczyny miała któraś tak.że poszczególne wymiary odbiegają od tyg ciąży?? Jak mnie wczoraj przyjmowali to wszystko rozjechane o 3 tyg a głową to już miniatura o 5 tyg masakra... Ja naczytałam się w necie teraz świruję

Oj gdyby nie mój mąż dawno bym się poddała. Najwięcej dało mi wyłączenie telefonu i nie odpisywanie na męczące pytania koleżanek i jego wsparcie. Postanowiłam ,że już nie będę odciągała laktatorem tylko będę ją trzymać do póki będzie chciała przy piersiach . Chyba ,że będę miała nawał.
No dzisiaj odetchnęłam z ulgą. W nocy bylo ciężko . A rano taka niespodzianka. :) Czekam na gwiazdę , aż się obudzi. Dobrze jej się śpi w te pogodę.

W ogóle zastanawiam się czy z nią w ogóle wychodzić. U nas tak okropnie wieje. Będziemy szły do babci , ale to 2 min drogi.

Chyba wyjdę na wyrodna matkę, bo mój syn śpi w samym bodziaku na krótki rekaw, przykryty pieluszką bambusową [emoji14]

U mnie to zależy od temp. Nie mam stałej w domu. Jak gorąco to cieplej. Jak zimno to muszę dogrzać. Staram się mieć 21 stopni. W nocy mniej. Ale mały zawsze w 1 warstwie w domu Albo body albo koszulka i gacie albo pajacyk, jak śpi to pod kocykiem albo Pielucha

Dziewczyny miała któraś tak.że poszczególne wymiary odbiegają od tyg ciąży?? Jak mnie wczoraj przyjmowali to wszystko rozjechane o 3 tyg a głową to już miniatura o 5 tyg masakra... Ja naczytałam się w necie teraz świruję
U mnie normą co usg była różnica między głową a nóżkami 3 lub 4 tyg . A syn idealnie wymiarowy więc nie martw się i nie czytaj internetów :)

reklama
@seremida ojej, no to jak widac kazdy maluszek inaczej. My tez mamy cieplo w mieszkaniu, a mimo wszystko teraz np mlody jest ubrany wlasnie w body na krotki, pajac, kocyk na to i mial chlodny karczek [emoji53] przykrylam go na to podusią i dopiero zadowolony
C51926CE-CFC9-498F-A0F8-0BCDFA46A401.jpg

Załączniki

• C51926CE-CFC9-498F-A0F8-0BCDFA46A401.jpg
    C51926CE-CFC9-498F-A0F8-0BCDFA46A401.jpg
    556,6 KB · Wyświetleń: 340
Do góry