reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja w czwartek skończy 2 tygodnie i zjada 90 ml wszystko co do kropli co 3h-3,5 max my po tygodniu zwiekszylismy dawkę do 80 ml i na 90 ml się zatrzymaliśmy narazie , dzisiaj będzie babka z konsultacji to zapytam jej czy mogę podawać 100ml bo mała zjada wszystko i to tak lapczywie że czasem mam wrażenie że udusić się chce tym piciem [emoji33] kupki robi żółte tak od 1do 2 dziennie. Odbija się jej po każdym jedzeniu , no i czkawką musi być obowiązkowo 2 razy dziennie [emoji85] w brzuchu też mi czkala często.
To Mój czkawkę ma z 5 razy dziennie , jeszcze tak głośno ze w całym domu go słychać :D

reklama
AniaStar potrzebuje rady!!!! W szpitalu wzięłam 3 tabletki tego bromergon i jak wróciłam w czwartek do domu to już nie biorę, ani razu nie przyłożyłam do piersi i pije szałwie dość dużo jutro mały ma mieć tydzień a ja dziś zauważyłam że lekko cycki po bokach mnie bolą i pytanie czy to możliwe że po takim czasie od porodu może teraz zbierać się tam mleko? Jeśli będzie się zbierać to co mam cycki masować? Bo tych tabletek nie chve brać od nowa

Bartek pożyczył na weekend ze szkoły i dziś ma oddać gdyby nie ten cholerny prosiak zostawiłabym ich dziś w domu.... A tak to muszę coś wykombinować. Niby B. sam do szkoły pójdzie tylko jak mu tego prosiaka zapakować żeby dał radę plecak i to paskudztwo.... a dodatkowo gdzieś posiał worek na basen i huk bedzie dziś siedział zamiast pływać! Serio łzy mam w oczach NIENAWIDZĘ jak tak wszystko mi pod górkę. Od rana mocowałam się z zaworem zimnej wody bo mój pier..lniety ojciec zakręcił na noc bo kapało w sraczu i huk go to że ja rano potrzebuję zimnej wody w kranie! Napieprzałam to moździerzem żeby odkręcić! Serio dziś chyba się poryczę. A jeszcze muszę młodemu siki jakoś upolować i jechać z Nim do poradni.... Odkąd nie ma eS jest mi czasem ciężko ale dziś ARMAGEDON

Juz siebie wiidze ale bym klnela policz.do 10 i sie uspokoj bo nerwy nic nie dadza...ehhhh......ja wstaje.przed 6 ...zeby ogarnac kawka sniadania.dobrze.ze mezus.po bulki pojedzie a dziadek mlodego zawozi do zerowki a starszaka ja...mala dzis pospala za to.wczoraj dokazywala spala 5 min...spaceru zero bo ryk...
Na szczescie mlodzi jada.w.srode na.wakaje.na.tydzien.to bedziemy same.

Bartek pożyczył na weekend ze szkoły i dziś ma oddać gdyby nie ten cholerny prosiak zostawiłabym ich dziś w domu.... A tak to muszę coś wykombinować. Niby B. sam do szkoły pójdzie tylko jak mu tego prosiaka zapakować żeby dał radę plecak i to paskudztwo.... a dodatkowo gdzieś posiał worek na basen i huk bedzie dziś siedział zamiast pływać! Serio łzy mam w oczach NIENAWIDZĘ jak tak wszystko mi pod górkę. Od rana mocowałam się z zaworem zimnej wody bo mój pier..lniety ojciec zakręcił na noc bo kapało w sraczu i huk go to że ja rano potrzebuję zimnej wody w kranie! Napieprzałam to moździerzem żeby odkręcić! Serio dziś chyba się poryczę. A jeszcze muszę młodemu siki jakoś upolować i jechać z Nim do poradni.... Odkąd nie ma eS jest mi czasem ciężko ale dziś ARMAGEDON
To faktycznie wszystko od rana pod górkę . A co do siuśków to są takie specjalne woreczki w aptece , my łapaliśmy w piątek rano i udało się bez problemu :)

I macie rację pogoda pod psem masakra! W domu jeszcze ciepło ale jak tak dalej pójdzie to szybko będę musiala w tym piecu zacząć palić Ehhhh

Wykapalam się, piore, ogarnęłam kuchnie, na obiad mam krupnik od teściowej więc nie gotuje idę teraz prasowac ubranka Damianka i położę się do łóżka..... Nocne poty trochę jakby mnie podleczyly ale mały ma katar i trochę mnie to martwi....

Do później

Ja u siebie też aż drze na samą myśl że i mnie też taki armagedon spotka stąd ostatnio moje wątpliwości w siebie mimo iż do tej pory sama z trójka dzieci to był pikuś
No bo trudno tak z wózkiem... ty masz tyle wygody że butle dasz a ja szukam miejscówki do cycania jak młody już na głodzie...

reklama
AniaStar potrzebuje rady!!!! W szpitalu wzięłam 3 tabletki tego bromergon i jak wróciłam w czwartek do domu to już nie biorę, ani razu nie przyłożyłam do piersi i pije szałwie dość dużo jutro mały ma mieć tydzień a ja dziś zauważyłam że lekko cycki po bokach mnie bolą i pytanie czy to możliwe że po takim czasie od porodu może teraz zbierać się tam mleko? Jeśli będzie się zbierać to co mam cycki masować? Bo tych tabletek nie chve brać od nowa
Ibuprofen jakby ból sie zwiekszyl, nic nie masuj, pij szałwię, ale dużo - tak z 5 kubków dziennie

Do góry