reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

My zostaliśmy same. Chlopaki na zakupach.
Byłem rano pobrać krew na Wit d.

Mam pytanie czy wszystkie dziś wychodzicie na zewnątrz z dziećmi? Ja się chyba poddam i podiedzexw domu. Jak dla mnie za zimno dla takiego tygodniowego dziecka. A wychodzilismy codziennie od wtorku..
Tak. Jak Werka się urodziła to było chłodniej a i tak wychodziliśmy ;)

reklama
Ale tylko do poniedziałku ;)

Mój ma skok i co? I poza matką działa na niego biały i różowy szum więc JA! (tak ja Gośka anty wszystko) poluje na jakieś szumizwierze.... MA-SA-KRA!!
Jaki to rozowy szum?
Ja dostalam szumisia na babyshower od siostry i puszczam malemu profilaktycznie, ale nie za kazdym razem. Moj ulubiony dzwiek to szum morza. Kiedys jak mialam problemy ze snem sama sie wyciszalam dzwiekiem fal morza (jeszcze z kaset ;)). Pozostale dzwieki szumisia mnie wkurzaja- jakies takie rozstrojone radio, bicie serca przypomina pociag ;).

Nie nadrobię Was, nie ma szans. Trzymam kciuki, za wszystkie, które zabierają się za rodzenie! Mój syn to hajnid pierwsza klasa, wszyscy wymiekamy. Córka dzielnie znosi serenady brata, ale dziś już sama powiedziała, że jest tym zmęczona. Uhhh

Młody sypia tylko na mnie i tylko jak jest już wykończony. Kocham go nad życie, ale oddalabym teraz wiele za możliwość przespania chociaż 2 godzin ciągiem...

I jeszcze bezczelnie rosnie tak szybko, że już w niczym nie przypomina noworodka, a przecież nim jest! Buuu. Ojojojajcie mnie! Zobacz załącznik 900574
Ania wspolczuje niewyspania, ja mimo snu po 3h miedzy karmieniami jestem zmeczona. Za to Miloszek bardzo dorodny i az zazdroszcze takich ksztaltow. Ja spojrzalam dzisiaj na siatki centylowe i ten moj maluszek nadal w najnizszych przedzialach :(.

Ogólnie jeszcze żaden facet czy to mój czy kumple ( gej czy hetero) nikt nie skomentował mojego przybierania na wadze. Nie pytał ile przytyłam ani nic...

Za to dziewczyny, i to tylko te co maja dzieci to od początku. A ile przytyłaś, a czy masz rozstępy, a jak tak cycki?
I już spekulacje jak będzie po porodzie...

Kobieta kobiecie czasem najgorszym wrogiem nawet jak kumpela.. wszystkie je interesuje Twoje ciało.. i jak za szybko wrócisz do formy to pewnie zła matka bo to pewnie kosztem dziecka, jak sobie odpuścisz to co z Ciebie za kobieta... i tak w kółko

Dokładnie to znam.
Widzę te zle spojrzenia kobiet że ja przecież niedawno taka gruba chodziłam a teraz to nawet po mnie nie widać że w ciąży byłam.
I jeszcze żeby to były miłe komplementy to nie , gadanie przez zaciśnięte żeby w malowanym sztucznym uśmiechu. A i że jak taka chuda i cycki małe to jak daje radę dziecko wykarmić...masakra
Ale ja to już zlewam
Wszystkim nigdy nie dogodzimy.:-p

Jaki to rozowy szum?
Ja dostalam szumisia na babyshower od siostry i puszczam malemu profilaktycznie, ale nie za kazdym razem. Moj ulubiony dzwiek to szum morza. Kiedys jak mialam problemy ze snem sama sie wyciszalam dzwiekiem fal morza (jeszcze z kaset ;)). Pozostale dzwieki szumisia mnie wkurzaja- jakies takie rozstrojone radio, bicie serca przypomina pociag ;).
Biały suszarka pralka różowy deszcz wiatr fale

Ania wspolczuje niewyspania, ja mimo snu po 3h miedzy karmieniami jestem zmeczona. Za to Miloszek bardzo dorodny i az zazdroszcze takich ksztaltow. Ja spojrzalam dzisiaj na siatki centylowe i ten moj maluszek nadal w najnizszych przedzialach :(.
Chloe, ale z tego co pamiętam, to Ty też do gigantów nie należysz, więc czym tu się martwić? :) Moja córa rozmiary Miłosza osiągnęła w okolicach 3 miesiąca życia, a jest okazem zdrowia :) to najważniejsze! I też całe życie albo na 3 centylu, albo w ogóle pod siatką :) fotelik Ci na dłużej starczy, mniej do noszenia masz - same korzyści :D

Dokładnie to znam.
Widzę te zle spojrzenia kobiet że ja przecież niedawno taka gruba chodziłam a teraz to nawet po mnie nie widać że w ciąży byłam.
I jeszcze żeby to były miłe komplementy to nie , gadanie przez zaciśnięte żeby w malowanym sztucznym uśmiechu. A i że jak taka chuda i cycki małe to jak daje radę dziecko wykarmić...masakra
Ale ja to już zlewam
Wszystkim nigdy nie dogodzimy.:-p
Zazdrosne :D też bym chciała być chuda i mieć małe cycki, a tu wielkie dupsko i wymiona mleczne jak u krowy holsztyńsko-fryzyjskiej. Też bym Ci pojechała dla poprawy nastroju, ale u mnie to nie działa [emoji14]

Kobiety co Wy chcecie od swoich ciał na kilka dni, tygodni a czasami miesięcy po porodzie? Wasze-nasze ciała przeszły rewolucję nie mniej porównywalną do zagłady ziemi i teraz te ziemie są dla każdej z nas różne, jedne zregenerują się szybko inne wolnej a jeszcze inne już nie wrócą do swojego stanu bo czasami skutki są nieodwracalne. Wiecej akceptacji w swoje ciało.

A ja po kolejnym KTG które oczywiście było dobre ale nawet zapisał mi się jeden malutki skurczybyk na samym środku [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Screenshot_20180922-144530.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180922-144530.jpg
    Screenshot_20180922-144530.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 374
reklama
Kobiety co Wy chcecie od swoich ciał na kilka dni, tygodni a czasami miesięcy po porodzie? Wasze-nasze ciała przeszły rewolucję nie mniej porównywalną do zagłady ziemi i teraz te ziemie są dla każdej z nas różne, jedne zregenerują się szybko inne wolnej a jeszcze inne już nie wrócą do swojego stanu bo czasami skutki są nieodwracalne. Wiecej akceptacji w swoje ciało.

A ja po kolejnym KTG które oczywiście było dobre ale nawet zapisał mi się jeden malutki skurczybyk na samym środku [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 900618
Czekamy na te skurcze jak na zbawienie:)

Do góry