reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tańszy od medeli swing, dlatego zaproponowalam ;) dobry laktator to niestety spory wydatek. Ja teraz jadę na ręcznym, ale ja odciągam tylko tyle, żeby starsza córa się napiła, bo jest przeziębiona. Miałam kupować elektryczny, bo Miłosz miał mieć mleczna siostrzyczkę... Niestety się nie przyda :(

Dziewczyny jak jest z odchodami połogowymi? Od tygodnia już nie krwawilam, tylko co jakiś czas lekkie brunatne, albo żółtawe brudzenie przy podcieraniu, a od wczoraj zywoczerwona krew w ilości jak początek miesiączki. I bolą jajniki/macica. Powiedzcie, ze to normalne i że to na 100% nie okres
Tzn jak pisałam z ciekawości weszłam zobaczyć bo ja przy moich chłopakach nie potrzebowałam laktatorów, miałam jeden zwykły ręczny za jakieś grosze ale też nie używałam.

reklama
Tańszy od medeli swing, dlatego zaproponowalam ;) dobry laktator to niestety spory wydatek. Ja teraz jadę na ręcznym, ale ja odciągam tylko tyle, żeby starsza córa się napiła, bo jest przeziębiona. Miałam kupować elektryczny, bo Miłosz miał mieć mleczna siostrzyczkę... Niestety się nie przyda :(

Dziewczyny jak jest z odchodami połogowymi? Od tygodnia już nie krwawilam, tylko co jakiś czas lekkie brunatne, albo żółtawe brudzenie przy podcieraniu, a od wczoraj zywoczerwona krew w ilości jak początek miesiączki. I bolą jajniki/macica. Powiedzcie, ze to normalne i że to na 100% nie okres

U mnie tak samo było i dzwoniłam do położnej mówiła ze to normalne i nie okres. Przeszło za dzień czy półtora. I teraz już śluz przejrzysty o żółtawym zabarwieniu

U mnie tak samo było i dzwoniłam do położnej mówiła ze to normalne i nie okres. Przeszło za dzień czy półtora. I teraz już śluz przejrzysty o żółtawym zabarwieniu
Bardzo dobrze. Ja chcę jeszcze kilka miesięcy świętego spokoju [emoji14]

Od dzisiaj Anka się dietuje. Trzymajcie kciuki! Wygrzebałam moje zdjęcie rok po urodzeniu Werki - będzie moja motywacją!

Zobacz załącznik 900217
IMG_20180920_170740.jpg
Zobacz załącznik 900218

Załączniki

• IMG_20180920_170740.jpg
    IMG_20180920_170740.jpg
    64,3 KB · Wyświetleń: 410
Jeśli dużo odciągasz to może warto rozważyć elektryczny, bo ręcznym to się namachasz.
Popieram elektryczny. Ja mam elektryczny aventu i jest ok. Ja tez mam male plaskie brodawki - mi pomogly dobrane przez doradczynie nakladki - o dziwo rozmiar L medeli, odciaganie laktatorem i ssanie malego. Teraz karmie bez oslonek. Mam tez muszle laktacyjne. Na pewno moga byc pomocne na pierwszym etapie, kiedy brodawki sa zmaltretowane

Ostatnia edycja:
Dzięki ja jednak też nie karmie i w sumie bardzo dobra decyzja u mnie bo widzę co się w domu dzieje nie ogarnęłabyn tematu tylko że w szpitalu dali mi trzy tabletki na zbicie ale chciałbym ich już nie brać narazie nic nie boli nic nie leci od wczoraj bez tabletki zobaczymy
U mnie nie zalecali żadnych tabletek mówili że są bardzo nie dobre dla organizmu , dlatego poszłam w naturalne metody, ja też nie żałuję decyzji karmienia butelka [emoji5]

reklama

Dla mnie to dziwne jak krwawiłaś w połogu wcześniej... szczególnie żółtawe... oglądał cię ktoś tam?? Ja nadal plami€ ale cały połóg nie było innego niż czerwony kolor krwi. Teraz schodzi ze śluzem a raczej śluz podbarwiony więc bardziej w pomarańcz wpada no i tylko po karmieniu. Nie miałaś jakichś mięśniaków torbieli polipów??

Do góry