reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie :)
Ja tez jeszcze nie urodzilam, termin równo za tydzień, rozwarcie od 3 tygodni, bolesne przepowiadające i nic. 3 ciąża i mam już serdecznie dość . Mówię młodej żeby wylazla wreszcie, chłopaki ją proszą codziennie a ta nic, uparta jak osiołek ;)

Co do wizyty patronazowej to co innego wizyta poloznej a co innego wizyya u lekarza. Polozna przychodzi do domu, lekarz w niektorych miejscach w Polsce jeszcze też ale w większości trzeba samemu jechać do przychodni. Tala wizyta powinna się odbyć do końca 4 tygodnia życia dziecka :)
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu i czekające :)

reklama
Mam pytanie techniczne: maly mi sie zasikuje. Czy to wina za luznego zalozenia pieluszki czy za malych pieluch (maz zamiast pampers 0 kupil happy0). Mam wrazenie, ze jest gorzej niz w pampers 1.
Szczegolnie prosze o rady mamy okruszkow ponizej 3kg.
Prawie z kazda zmiana pieluchy jest zmiana ciuchow :(

Na plecach czy bokiem ? Jak często przewijasz ? U mnie na większych było złe. Może pieluszki mało chłoną ? Nie znam happy

Mam pytanie techniczne: maly mi sie zasikuje. Czy to wina za luznego zalozenia pieluszki czy za malych pieluch (maz zamiast pampers 0 kupil happy0). Mam wrazenie, ze jest gorzej niz w pampers 1.

Spróbuj bardziej ciasno zapiać Jak na plecach to pieluszka dobrze nie wciąga albo są za małe. A jak bokiem to za luźno założone. Każdemu się zdarzy ale jak ciagle to trzeba to ogarnac bo z praniem nie nadążysz kochana.

Ja raz przy młodszym użyłam happy i powiedziałam sobie nigdy więcej, przeciekały. Przeważnie jemu używałam Dada ale co do 0 to nie pomogę bo nie używałam, od 1 zaczynałam, teraz też mam 1 pampersa. Jak urodze to zobaczymy jak to będzie.

Z tym różnie jest, dlatego pytam na czym bardziej się skupić :p

Ja muszę coś kombinować bo ostatnio była przerwa bo ten podziebiony to nie chciałam go ruszać :p ale marzy mi się by przed tym piątkiem to minimalnie choć coś ruszyło..

Brzuch mi się chyba obniżył prawda???
Czy tez sobie wkręcam ?:(

Zobacz załącznik 899222
Czy się obniżył to nie wiem , ale wyglądasz pięknie :)

No jak potrzebuje... to przytulić. Moi teraz czasem też chcą się tulać a mają 10 i 8 lat ;) moim zdaniem to efekt tego że nigdy im nie odmawiałam. Do tego są empatyczni i wrażliwi. Gdy mieli rok czy pół nie wymagali ode mnie takiej bliskości jak wtedy gdy nie mieli jeszcze 2 miesięcy w moim odczuciu ich potrzeba bliskości na tamtym etapie była całkowicie zaspokajana co zaprocentowa£o poczuciem bezpieczeństwa i brakiem ustawicznej potrzeby bliskosci
Wiesz mi chodzi o chustę. ze poki taki malutki to ok. A co jeśli się chustuje juz takie starszaka typu pół roku. czy to nie jest tak ze nie chce potem wózka i tylko mama i mama. dzieci ponoc po 1 miesiącu życia juz nabierają nawyków. nie chciałabym np 6 latka ktory z mama śpi czy 3 latka przy cycu itp.

reklama
Do góry