reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@shaggy ja też nie miałam robionych badań na HIV i w sumie to z deka jestem zdziwiona bo to choć chyba płatne badanie to raczej powinno być obowiązkowe. Ty teraz mi uświadomiłaś o tym badaniu... Ale jaja będą jak w szpitalu się dopatrzą że nie mam tego badania [emoji848][emoji848]
Miałam w ciąży na pewno 2x robione. Pierwsza wizyta i pod koniec i nie jestem pewna czy w środku też nie było... Tak samo WR.

reklama
Co do ubierania. Ja Mikołaja ubieram cieplej niż normalnie bym ubierała dziecko bo Miki szybko się wychładza. Np. dziś długie body i spodnie... i skarpetki. Jak wieje to cienka czapka. W wózku mam rożek i kocyk na wrazie gdyby było mu chłodno. Sprawdzam na karku i odpowiednio przykrywam lub odkrywam.
Ja ubieram w cienki kombinezon- mam tez tygrysa ;), do tego kocyk. Sprawdzam czy mu cieplo i nigdy nie byl spocony.

Hello w niedziele :)

U nas weekend zakupowo-przygotowawczy nadal.
Już chyba mam wszystko, dorobiłam się nawet staników do karmienia jak i woreczków do zamrażania pokarmu (!)
Leciałam po całości w myśl zasady ,, lepiej nosić niż się prosić ". Jeszcze tylko wyparzyć butelki i smoczki. Choć uczucie, że nadal nie gotowe jest we mnie. A już kurczę nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić - No chyba tylko urodzić :)

Byłam dziś na targach mamaville. Było z tysiące osób i wszystkie w ciazy lub z małymi dziećmi albo i to i to :) szaleństwo, nawet chłopa wzięłam by mnie sponsorował a ciężko było cokolwiek obejrzeć lub dotknąć. No ale coś tam kupiłam ( w tym dwie czapeczki :p )

@Chloe.Chloe u nas odkrywanie nowych miejsc kończy się tak samo, może w dwóch nowych knajpkach byliśmy - a tak jeździmy tam gdzie lubimy i co już znamy. Co też ma swoje uroki bo gdzie nie jesteśmy to myśl ,, ooo ostatni raz tu jesteśmy nie będąc rodzicami " i w sumie to tez jest ciekawe.

Wychodzi na to, że dziś ostatnia niedziela moja jako nie matki :)
Za tydzień powinnam już być matką :):)
W sumie już nią jesteś potem to będziesz taką PEŁNĄ GĘBĄ

I witam się po super rodzinnym dniu!!!! Już normalnie oczy się zamykają w ciągu dnia u mamy drzemki dwie musiałam strzelić bo nocka była nie ptzespana, ja jutro do szpitala wszystko nasyzkowane rano tylko ładowarkę dopakuje i wkoncu zostanę w tyg mamą!!!! Tak długo na to czekałam ehhhhh

Maz ma dwa tyg wolnego tak się wyluzowal że dawno nie widziałam go w takim stanie, dzieci do szkół nasyzkowane,

Jutro się odezwę

Buziaki i miłego wieczoru

reklama
To zależy już tylko od niego i nie chodzi tu o alkohl a o brak wsparcia czy pomocy której oczekuję od partnera. On wie co ma robić i jeśli nie będzie "chodził jak w zegarku" to sorry nie potrzebuję by był z Nami.

To u Was znów się coś dzieje?
Wydawało mi się, że wszystko doczytałam ale chyba mi umknęło..

Do góry