reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Czy badania hiv musze miec? mialam przed ciaza ale w trakcie to nie :/
@shaggy ja też nie miałam robionych badań na HIV i w sumie to z deka jestem zdziwiona bo to choć chyba płatne badanie to raczej powinno być obowiązkowe. Ty teraz mi uświadomiłaś o tym badaniu... Ale jaja będą jak w szpitalu się dopatrzą że nie mam tego badania [emoji848][emoji848]

Hej. Nie rodzę nadal. Dziś ciężki dzień za mną. Czuje się jak bym miała bolesna miesiączkę. Brzuch bardzo ciśnie mi w dół. Jeszcze się obniżył. Mała rozleniwiona . I w sumie cały dzień plamie tym czopem. Wcześniej tylko w nocy to miałam , a dziś cały Boży dzień. Czuje się jak wtedy krew mi uciekała w @@@. Nie wiem co będzie jutro. Kolejna koleżanka urodziła przed terminem .

Biedna, Ty już tydzień w szpitalu prawda ?
Aż mam ochotę przyjechać i wyciągnąć Ci to dziecko :)

@shaggy ja też nie miałam robionych badań na HIV i w sumie to z deka jestem zdziwiona bo to choć chyba płatne badanie to raczej powinno być obowiązkowe. Ty teraz mi uświadomiłaś o tym badaniu... Ale jaja będą jak w szpitalu się dopatrzą że nie mam tego badania [emoji848][emoji848]

Badanie na HIV to dość istotne badanie. Ja miałam robione dwa razy: na początku i na końcu. Wiadomo, że każdy zakłada ze nie ma bo jest wierny itp a tu wystarczy głupie pójście do kosmetyczki czy fryzjera i można się zarazić. Ja oczywiście nie straszę, ale sama co jakiś czas robię sobie to badanie i czasem jak słucham kobiet o wiedzy o zarażeniu to aż mnie skręca.

Ostatnio czytałam, że w Polsce u kobiet u których wykryto HIV w ciazy - wszystkie porody zakończyły się urodzeniem zdrowego dziecka! To bardzo ważne i istotne jak takie badanie może pomoc :)

Badanie na HIV to dość istotne badanie. Ja miałam robione dwa razy: na początku i na końcu. Wiadomo, że każdy zakłada ze nie ma bo jest wierny itp a tu wystarczy głupie pójście do kosmetyczki czy fryzjera i można się zarazić. Ja oczywiście nie straszę, ale sama co jakiś czas robię sobie to badanie i czasem jak słucham kobiet o wiedzy o zarażeniu to aż mnie skręca.

Ostatnio czytałam, że w Polsce u kobiet u których wykryto HIV w ciazy - wszystkie porody zakończyły się urodzeniem zdrowego dziecka! To bardzo ważne i istotne jak takie badanie może pomoc :)
Ja robilam 2 razy, na początku i koncu ciąży

Ja robilam 2 razy, na początku i koncu ciąży
Jejku w sumie to nie wiem co teraz zrobić... Tzn nie obawiam się że mogę być zarażona HIV no ale właśnie dziwi mnie to że lekarz nic mi nie powiedział, nie zasugerował a ja głupia też nie pomyślałam [emoji37]

reklama
Do góry