reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej,
Nadrobiłam ponad 500 wpisów...ale piszecie. Gratulacje dla Wszystkich Mam, ktore urodzily:happy:
U nas porod w pn o 10:19 i bylam pewna ze po CC to najszybciej wypisza nas w czwartek choc mala miala problemy z adaptacją to i pt wchodzil w grę no ale...oddział pełen, 21 kobiet po porodzie i w srode juz nas puscili.
Ja powoli dochodze do siebie, mloda je i moje mleko i mm czasami dostaje bo ja z tych co ma wklesle brodawki i latwo nie jest niestety ale staramy się. Jak.sie uda to fajnie jak nie to nie bede rwala wlosow z glowy.
Martwie sie bo od wczoraj nie zrobila kupki tylko male kleksiki no ale jej siostra dopiero w 11 dniu zrobila kupkę po ppwrocie do domu co juz mielismy skierowanie do.szpitala. Potem juz robiła srednio co 2 dni, wifocznie taka uroda a byla karmiona tak samo jak teraz Ewa.
Niestety nie chce.mi sie.wstawic zdjecie...nie wiem co robię nie tak :-( :(
Ogolnie mega sie ciesze ze maz w domu bo słabo mi a dzisiaj mam jazdy z dreszczami, telepię się cała. Gorączki brak wiec mam nadzieje.ze.samo przejdzie i ze to kwestia oslabienia.organizmu. Wczoraj młoda dała koncert od 22:00 do 0:00, poza tym je, śpi, siku i tak na okrągło.

reklama
Hejka w domku czysto więc od jutra można się bawić hihi mam nadzieję że diabeł w moje plany nie nasra hehe

Im więcej was urodziło tym mniej do czytania ehhh
. GoJ weź coś ponadrabiaj miałaś zatruwac o mieszkaniu i przeprowadzce a tutaj cisza i cisza
Bo i w tym temacie cisza. Miałam dziś urwanie d..y do południa a potem teściów w gościach. Chwilę temu poszli to kąpanie i teraz cycek :)

Hej,
Nadrobiłam ponad 500 wpisów...ale piszecie. Gratulacje dla Wszystkich Mam, ktore urodzily:happy:
U nas porod w pn o 10:19 i bylam pewna ze po CC to najszybciej wypisza nas w czwartek choc mala miala problemy z adaptacją to i pt wchodzil w grę no ale...oddział pełen, 21 kobiet po porodzie i w srode juz nas puscili.
Ja powoli dochodze do siebie, mloda je i moje mleko i mm czasami dostaje bo ja z tych co ma wklesle brodawki i latwo nie jest niestety ale staramy się. Jak.sie uda to fajnie jak nie to nie bede rwala wlosow z glowy.
Martwie sie bo od wczoraj nie zrobila kupki tylko male kleksiki no ale jej siostra dopiero w 11 dniu zrobila kupkę po ppwrocie do domu co juz mielismy skierowanie do.szpitala. Potem juz robiła srednio co 2 dni, wifocznie taka uroda a byla karmiona tak samo jak teraz Ewa.
Niestety nie chce.mi sie.wstawic zdjecie...nie wiem co robię nie tak :-( :(
Ogolnie mega sie ciesze ze maz w domu bo słabo mi a dzisiaj mam jazdy z dreszczami, telepię się cała. Gorączki brak wiec mam nadzieje.ze.samo przejdzie i ze to kwestia oslabienia.organizmu. Wczoraj młoda dała koncert od 22:00 do 0:00, poza tym je, śpi, siku i tak na okrągło.
Gratuluję i kolejna dzidzia

Dziewczyny czy wasze maluchy mają zaparcia , bo moja malutka dzidzia zrobiła wczoraj taka słaba kupkę i dziś tez tylko rano jedna .. I kurczę widzę jak się wygina przy piardach i przez sen popłakuje i napina brzuszek bidulka..macie jakieś rady.. dodam że pije moje mleko ale muszę ja dokarmiac mlekiem NaN
My zatwardze nie mamy ale prezenie przed kupą i pierdem i owszem.

Dziewczyny czy wasze maluchy mają zaparcia , bo moja malutka dzidzia zrobiła wczoraj taka słaba kupkę i dziś tez tylko rano jedna .. I kurczę widzę jak się wygina przy piardach i przez sen popłakuje i napina brzuszek bidulka..macie jakieś rady.. dodam że pije moje mleko ale muszę ja dokarmiac mlekiem NaN
Ja że swoimi to nóżki uginalam w kolanach i przyciągalam do brzuszka takie ćwiczenia, masuj brzuszek i narazie nie wiem co doradzić ewentualnie jak będzie dalej się męczyć zmień mleko którym dokarmiasz

Witajcie kobiety,
Chcialam tylko pochwalic sie ze 09.09 o godz 0.07 am urodzilam slicznego chloczyka o wage 4.09kg (naleze do rodziny patyczakow 172cm wzrostu srednia waga 50kg) wiec bylo zaskoczenie
Porod blyskawiczny, calosc ok25min. Oczywiscie nie dostalam antybiotyku na gbs+ i jakikolwiek przeciwboli.
Odkrylam nowy sposob na indukcje porodu
O godzinie 17tej scigalam sie jeszcze wokol domu na hulajnodze ze starszym synkiem :) :) :) :) :)
Gratulacje! Kawał chłopa!
To jeszcze jedno foto z drogi powrotnej
Prześliczna jest! Takie ładne oczka <3
Ile paczek pampersow już schodzi mniej więcej? Zapomniałem, ja jedynki mam Dada i pampers a dwójki odkupilam babydream zobaczymy które lepsze
Ani mi nie mów, dziś 18 doba - zużyliśmy już 240 pieluszek. On ma tempo zawrotne i jeszcze każdy kleks parzy wręcz ten jego szlachecki tyłek, więc co mikro-kleksik, to zmiana pampka.

Ja dziś mialam kryzys. Młody definitywnie kolkowy, nowy ta sama akcja, dopiero pół godziny temu się uspokoił. Do tego córa dla towarzystwa też wpadła w spazmy, a ja z nimi sama w domu. Oczywiście zalała mnie fala żalu, że nie potrafię sobie poradzić, nie potrafię ukoić własnych dzieci, ze mnie ambicje poniosły z tym podwójnym macierzynstwem, bo się zwyczajnie nie nadaje. No ale już lepiej. W ramach pocieszenia zrobiłam ptysie z bitą śmietaną. Będę gruba, ale szczęśliwa.

reklama
Po ilu dniach odpadal waszym dzieciom kikut od pepka? U nas dzis rowno dwa tyg i ciagle jest i nie zapowiada sie zeby mial odpasc :/ polozna mowila, ze widac ze byla gruba pepowina i z tego co czytalam, to wtedy moze potrwac dluzej. Ja juz bym chciala zeby odpadl i mozna by bylo normalnie sie moczyc przy kapieli i klasc na brzuch (chociaz tego to nie lubi)
U nas odpadł po 8 dniach . A psikalam octaniseptem

Do góry