reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie kobiety,
Chcialam tylko pochwalic sie ze 09.09 o godz 0.07 am urodzilam slicznego chloczyka o wage 4.09kg (naleze do rodziny patyczakow 172cm wzrostu srednia waga 50kg) wiec bylo zaskoczenie
Porod blyskawiczny, calosc ok25min. Oczywiscie nie dostalam antybiotyku na gbs+ i jakikolwiek przeciwboli.
Odkrylam nowy sposob na indukcje porodu
O godzinie 17tej scigalam sie jeszcze wokol domu na hulajnodze ze starszym synkiem :) :) :) :) :)
Gratulacje, a sprawdzali malemu crp? Tez m gbs+ i sie boje tego potencjalnego zarażenia

reklama
Pisałyście ostatnio o terminie miesiaczek. Ja miałam 8 grudnia i termin na 15.09 . Olkafasolka jak sytuacja? Mama7 a u Ciebie jak ?

Ja 7 grudzień i termin pierwszy właśnie na dziś, czyli 14.09. - ten też przekroczyłam :laugh2:

Mój też miał być z 9 września , a urodził się 1 :)

musi być jakiś wyjątek potwierdzający regułę:laugh2:

Mit z ostrym jedzeniem też obalam. Z nosa mi ciekło A dziecka nic nie ruszyło :crazy:

Witajcie kobiety,
Chcialam tylko pochwalic sie ze 09.09 o godz 0.07 am urodzilam slicznego chloczyka o wage 4.09kg (naleze do rodziny patyczakow 172cm wzrostu srednia waga 50kg) wiec bylo zaskoczenie
Porod blyskawiczny, calosc ok25min. Oczywiscie nie dostalam antybiotyku na gbs+ i jakikolwiek przeciwboli.
Odkrylam nowy sposob na indukcje porodu
O godzinie 17tej scigalam sie jeszcze wokol domu na hulajnodze ze starszym synkiem :) :) :) :) :)

Gratuluję!! :) pozazdrościć! :)

Ale mam nadzieję że aż tak błyskawicznego porodu mieć nie będę bo do szpitala dojechać nie zdążę :laugh2:

Wrocilam. Ulka obesrala sie po pachy na przywitanie.
Mnie wytrzeslo po drodze na dziurach naszych polskich i brzuch mnie boli.
Wzielam sie rozplakalam, potem wzielam dwa apapy. Mala konczy cycanie. Chlopcy u moich rodzicow
Super że już w domu jesteście [emoji16] Czyli przywitanie domu zaliczone porządną kupą [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Posieszam sie tylko tym, ze wydalam na swiat taka dwojke jakiej swiat wczesniej nie widzial [emoji23] wiec moze cos tam sie jednak oczyszcza przed i sie zlituje nad moim losem

No widzisz a my dostalismy zalecenia na kartce ze szpitala zeby nie moczyc i tylko wietrzyc, a jezeli cos chcemy to tylk9 octanisept, ale tez nie koniecznie. Co lekarz to inna opinia widze
Ja też mam normalnie myć. Woda z płynem, czy z mydełkiem, co tam bedę chciała. Potem tylko mam bardzo dokładnie osuszyć patyczkami higienicznymi. Jak już czymś odkażać to octeniseptem.

U mnie ostatnia OM 23 grudzień, 22 stycznia pozytywny test (na dzień dziadka :D) , a zapłodnienie na pewno było 6 stycznia, bo mój za granicą pracował i przyjechał tylko na weekend ;P a cykle miałam zawsze nieregularne, a tutaj tak jakby owulacja idealnie w 14 dniu :-)
U mnie podobne daty ;) OM 23 grudnia, zapłodnienie 5 stycznia, bo w ten weekend akurat S. wyjechał do pracy za granicę). Za to dopiero 26 stycznia skapnęłam się, że chyba coś tak jakoś za długo nie mam okresu.

reklama
Do góry