reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zapomniałam o zdjęciu :p
received_327636717971583.jpeg

Załączniki

• received_327636717971583.jpeg
    received_327636717971583.jpeg
    52,9 KB · Wyświetleń: 383
reklama
Klara czym się zdenerwowałaś? Też miałam wahania nastrojów, mąż w pracy a ja dzwonie i płacze aby wracał do domu ;) kupię ta melise, goj chyba też piłaś? Olkafasolka dzielna jesteś i tak, ja po włożeniu tego cewnika/balonika to nie miałabym podwyższone tylko mega wysokie ciśnienie z nerw ;)
Nie wiem dokładnie. Chyba, że te dwa dni i do szpitala. Że skoro mam skierowanie, to może powinnam iść, a nuż coś przegapię i dziecku zaszkodzę, ale z drugiej strony czuję że to tylko panika jakaś.
Czuję jakby to był taki paskudny pms przed okresem. A kiedy chodzę, to mnie boli, uciska. Normalnie chodzę po domu, przed córką się chowam i ryczę.

Po ilu dniach odpadal waszym dzieciom kikut od pepka? U nas dzis rowno dwa tyg i ciagle jest i nie zapowiada sie zeby mial odpasc :/ polozna mowila, ze widac ze byla gruba pepowina i z tego co czytalam, to wtedy moze potrwac dluzej. Ja juz bym chciala zeby odpadl i mozna by bylo normalnie sie moczyc przy kapieli i klasc na brzuch (chociaz tego to nie lubi)
Ja normalnie moczyłam. Takie zalecenie dała mi pediatra. Żeby przy kąpieli porządnie umyć tam dookoła jakimś delikatnym mydłem i osuszyć, że wtedy szybciej odpada.
Mój też dzisiaj 2 tyg, i nie wygląda jakby miał odpaść . Jeszcze dzisiaj czyściłam i krwi było troszkę, a wydawało mi się że dobrze dbam o ten pępuszek.
Krew może się w niewielkich ilościach pojawiać, bo to tak, jak ze strupem. Jak trochę naruszysz to podkrwawia.

Po ilu dniach odpadal waszym dzieciom kikut od pepka? U nas dzis rowno dwa tyg i ciagle jest i nie zapowiada sie zeby mial odpasc :/ polozna mowila, ze widac ze byla gruba pepowina i z tego co czytalam, to wtedy moze potrwac dluzej. Ja juz bym chciala zeby odpadl i mozna by bylo normalnie sie moczyc przy kapieli i klasc na brzuch (chociaz tego to nie lubi)
Po 7 ale babrze się do dzuś

Marta ja miałam regularne skurcze dopiero powyżej 6 cm [emoji14] ale spoko, już bliżej niż dalej, pochodz trochę, idź na 20 min pod prysznic, pokrec bioderkami, potańcz. Często zmieniaj pozycję - wstawaj, siadaj. Jak w szpitalu są schody, to z nich schodz i winda wjeżdżaj do góry. Na skurczu polecam się możliwie skupić i rozluźnić wszystkie mięśnie. Pomaga też spiewanie. Im bardziej aktywna teraz będziesz, tym szybciej ruszy i krócej będzie potem - to na prawdę działa! Mocno, mocno trzymam kciuki!
W szpitalu robimy maratony więc luzik [emoji16] tu nikt nie leżakuje , bo się łóżko w biodro i tyłek wpija.

reklama
Ale jaki masz plan? Bo ja mam kombinezon i chciałam w tym kombinezonie wsadzić dziecko do tego spiworka w wózku żeby nie używać koca itp i teraz nie wiem czy nie za mały jest ten śpiwór?

Ja właśnie nie chce kombinezonu takiego grubego Max coś takiego jak te ze Smyka.
I wtedy wydaje mi się, że będzie Ok.
On naprawdę wyglada na dość ciepły

Do góry