reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A Ty z tym cewnikiem się bujasz?

Tak, na poczatku okropne skurcze i doslownie co minute, teraz srednio raz na piec minut i juz nie takie bolesne. Mam nadzieje, ze mimo wszystko dziala.

@KINDERBUENOO88 plan dzialania jest taki, ze teraz cewnik albo do momentu az wypadnie, wtedy na porodowke i w zaleznosci od tego co sie bedzie dzialo, albo rodze sama, a jak nie ma akcji to oksytocyna,
albo cewnik do rana i wtedy sprawdza czy ruszylo rozwarcie, jesli tak to porodowka i oksytocyna, jesli nie to kolejny dzien cewnik..
Teraz troszke odpoczywam pod ktg, ale potem ide lazic.

reklama
Po ilu dniach odpadal waszym dzieciom kikut od pepka? U nas dzis rowno dwa tyg i ciagle jest i nie zapowiada sie zeby mial odpasc :/ polozna mowila, ze widac ze byla gruba pepowina i z tego co czytalam, to wtedy moze potrwac dluzej. Ja juz bym chciala zeby odpadl i mozna by bylo normalnie sie moczyc przy kapieli i klasc na brzuch (chociaz tego to nie lubi)

Po ilu dniach odpadal waszym dzieciom kikut od pepka? U nas dzis rowno dwa tyg i ciagle jest i nie zapowiada sie zeby mial odpasc :/ polozna mowila, ze widac ze byla gruba pepowina i z tego co czytalam, to wtedy moze potrwac dluzej. Ja juz bym chciala zeby odpadl i mozna by bylo normalnie sie moczyc przy kapieli i klasc na brzuch (chociaz tego to nie lubi)
Mój też dzisiaj 2 tyg, i nie wygląda jakby miał odpaść . Jeszcze dzisiaj czyściłam i krwi było troszkę, a wydawało mi się że dobrze dbam o ten pępuszek.

Odpadł wczoraj, w 17 dobie. Na brzuch kładłam od początku, kąpałam normalnie też od początku, tylko porządnie suszyłam. Pępowine miałam faktycznie gruba :)

Olkafasolka partner/mąż jest przy Tobie czy sama ? Ja się denerwuje kurde i ciśnienie mi z tego powodu wychodzi podwyższone :( jak mam uspokoić swoją głowę przed lękiem szpitalnym :( można melise pić ?

Na razie sama, bo jeszcze w pracy do 16:00.
Nie wiem jak opanowac lek, bo tez sie stresowalam dzisiejszym dniem i rano cisnienie mialam podwyzszone.

reklama
Olkafasolka partner/mąż jest przy Tobie czy sama ? Ja się denerwuje kurde i ciśnienie mi z tego powodu wychodzi podwyższone :( jak mam uspokoić swoją głowę przed lękiem szpitalnym :( można melise pić ?
Ja zaczęłam tą ciążę od melisy. Dużo piłam przez pierwsze dni, bo to pierwsza nieplanowana ciąża w moim życiu i zmusiła mnie do zmiany planów na najbliższe lata. Teraz też czasem piję.

Bardzo dziś jestem zdenerwowana. Źle się czuję. Leżę póki mogę. Zaczęłam przysypiać na prawym bloku przed tv i pomyślałam, że lepiej dla dziecka na lewy i już nie śpię. I nosi mnie jeszcze bardziej.

Córka już w domu, powinnam szybko jakiś obiad zrobić, a najchętniej bym sobie ryczała tylko i żeby mąż był obok, rozśmieszał i wspierał. Jestem zdziwiona, że tak źle emocjonalnie dziś [emoji26]

Do góry