reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam o tyle dobrze z nocnym karmieniem, ze jak maly zaczyna plakac to budze meza zeby mi go podal, karmie na lezaco i zasypiam przy tym, pozniej maz go bierze zeby mu sie odbilo, zmienia pieluche i odklada do lozeczka. Takze mam super pod tym wzgledem, ze starszym synem tez tak bylo. Jakos jestem tak nieprzytomna w nocy, ze nie wyobrazam sobie podniesc sie i jeszcze przebierac dziecko :) albo karmic na siedzaco

reklama
Ja mam o tyle dobrze z nocnym karmieniem, ze jak maly zaczyna plakac to budze meza zeby mi go podal, karmie na lezaco i zasypiam przy tym, pozniej maz go bierze zeby mu sie odbilo, zmienia pieluche i odklada do lozeczka. Takze mam super pod tym wzgledem, ze starszym synem tez tak bylo. Jakos jestem tak nieprzytomna w nocy, ze nie wyobrazam sobie podniesc sie i jeszcze przebierac dziecko :) albo karmic na siedzaco
To świetnie że mąż tak Tobie pomaga, ja niestety wiem że będę musiała wstać bo mój mąż ma taką pracę że 2 tygodnie nie ma go w domu potem jest tydzień w domu ale nie mam sumienia go budzić...

@AgulaK82 powodzenia na wizycie i daj znać po.

@GoJ moja też ma problemy z brzuszkiem. To chyba gazy. Ale oliwką smarowania nienawidzi, więc to nie przejdzie [emoji23]

@Olka.fasolka trzymam kciuki za Was! [emoji1]

@Adell1994 śpiworek wygląda super. Taki solidny. Aż przemyślę sprawę, czy go nie kupić. Chciałam taki szyty na miarę, ocieplany z minky i bawełną, ale ten chyba lepiej mi się podoba [emoji7]

Tak Was czytam i sobie przypominam, że zupełnie sama ogarniałam w nocy średnie dziecko. Mąż nie mógł karmić (piersią), więc spał z córką w innym pokoju, a ja z noworodkiem w naszym łóżku, żeby mieć więcej miejsca na jakieś przywracanie się po cc i żeby on się wyspał.
Wtedy pracował na 2 etaty, w tym jeden który szczególnie wymagał, żeby był przytomny i wyspany. I teraz ma tylko ten drugi etat, więc pewnie będzie tak samo. Wolałabym, żeby coś pomógł, ale jeszcze bardziej wolę żeby mi się później gdzieś nie zabił.
Szkoda. Ale czytając to forum wiem, że są mamy które ogarniają więcej i mam to z tyłu głowy, kiedy tak marudzę. Tak że jakoś dam radę.
Ale na pewno będę chcieć wcześniej wyjść do ludzi. Już się orientuję powoli w cenach woreczków na pokarm, choć mnie to denerwuje, że w plastiku pokarm mrożę. A słoiki by były niepraktyczne chyba [emoji6]

Jak tu to zrobiłaś kochana przecież tylko pod prysznicem da rady to zrobić. Pomimo że miałam małe naciecie to moja kwoczkA taka opuchnięta aż mi nie wiem jak tam do środka popatrzeć, boję się . Kupke robiłam wczoraj jak miałam podłączona oksy jejku ale ulga była i jeszcze mówię do mojego T że mógłby tak poród wyglądac jak wciśnięcie kupki.
Normalnie na sraczu:)

@AgulaK82 powodzenia na wizycie i daj znać po.

@GoJ moja też ma problemy z brzuszkiem. To chyba gazy. Ale oliwką smarowania nienawidzi, więc to nie przejdzie [emoji23]

@Olka.fasolka trzymam kciuki za Was! [emoji1]

@Adell1994 śpiworek wygląda super. Taki solidny. Aż przemyślę sprawę, czy go nie kupić. Chciałam taki szyty na miarę, ocieplany z minky i bawełną, ale ten chyba lepiej mi się podoba [emoji7]
Miki początkowo niezadowolony ale przeczekałam i się zrelaksował nie wiem czy masażem czy obsraniem ręcznika czy tym że Bartek miny do niego robił

reklama
Do góry