klaraklara
Fanka BB :)
Wg mnie to jesli pogoda jest taka jak teraz,od razu, kiedy tylko masz siły. Przecież cieplej niż w domu.Powietrze bardziej świeże. Raczej bym na wiatr nie wystawiała, ale jaka by pogoda nie była,fotelika nie będę zakrywać wychodząc ze szpitala. No chyba, że np.8 stopni, deszcz i wiatr.Mam nadzieje, że jak urodziny jeszcze coś z ładnej pogody nam zostanie,by na spacer z wózkiem pokorxystac
A tak w ogóle to kiedy można wyjść na spacer z dzieckiem? Zakładając, że wszystko jest dobrze ?
Inna sprawa w zimie. Wtedy werandowałam, przez kilka dni, a pierwszy spacer jak miała niecałe 2tygodnie,a na zewnątrz minus 5 stopni. W gondoli, śpiworek, folia,buda. Nie wiem czy poczuła,że na zewnątrz jest.
Ale było gadania na osiedlu, dowiedziałam się po latach, że najpierw szok, a potem sobie mnie za przykład dawali, że to ta co dziecko w każdą pogodę i kiedy w miarę ciepło, zawsze bez czapki i nic jej nie choruje, bo nie przegrzewa.
Tak sobie myślę, że dziś bym nie wyszła z zimowym dzieckiem szybko, chyba że pojechała do jakiegoś parku, innego miasta, albo samochodem dzieci odebrać. Nie chiciałabym,żeby mi noworodek smog o wartościach 600% normy wdychał.