reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja po wizycie, jest mi źle:( bo nic się tam nawet nie ruszyło, wszystko wysoko, a mialam nadzieję :/ chyba popadnę w depresje . Mały 3 kg narazie , nic się nie zapowiada wcześniej. Wizyty już nie mam, ewentualnie 2 października jak nie urodzę :( pobrał mi tego gbs, okazało się , że sama muszę to jutro zawieźć, specjalnie jechać 40 km w jedna stronę uśmiecha mi się :/
Magnez mam dalej brac
W moczu coś mi tam wyszło, dostałam morulan czy jak to tak, w aptece nie mieli, dopiero na jutro .
Tsh mam dziwnie niskie, powiedział, że teraz powinno się zwiększyć , a mi zmalało od zeszłego miesiąca . Mam z 75 i 50 eutyroxu zejść na 50 sama i powtórzyć za około 1,5 tygodnia.
Mój wpis pesymistyczny, ale mam dość tak jak wiele z Was :(
Mi tez tsh sie zmniejszalo i mialam coraz nizsze dawki

@Adell1994 specjalnie dla Ciebie :D i naprawdę cieszę się, że zrobiliśmy tą sesję, bo piękna pamiątka <3 od razu poszliśmy do fotografa i dwa duże zdjęcia zamówiliśmy na ścianę do salonu, w tym to :)
Zobacz załącznik 897079
Ale piękne ! :)
Nie dziwię się że tak dobrze się czułaś w tych sukienkach bo wyglądałaś zjawiskowo :) będzie cudowna pamiątka :)

To jeszcze jedno wrzucę :D
B011CA4E-A28F-481B-AC16-4FE5373FA888.jpeg

Załączniki

• B011CA4E-A28F-481B-AC16-4FE5373FA888.jpeg
    B011CA4E-A28F-481B-AC16-4FE5373FA888.jpeg
    676,3 KB · Wyświetleń: 216
Mam nadzieje, że jak urodziny jeszcze coś z ładnej pogody nam zostanie,by na spacer z wózkiem pokorxystac :)

A tak w ogóle to kiedy można wyjść na spacer z dzieckiem? Zakładając, że wszystko jest dobrze ?
Mi polozna mówiła że od tygodnia to można okna otwierać i powoli werandowac. 2-3 tyg można juz wychodzić- ja mam na koniec wrzesnia

Mialam dzisiaj zdejmowany szew. Polozna mowi, ze jest ok. Ja, ze boli mnie z prawej strony i czy moglby zobaczyc lekarz czy jest ok. Wpadl jakis wkur...ny i zaczal mi wsciekle grzebac i rozkrwawil mi rane -"rozwarstwil" swiniak jeden. Kazal poloznej zalozyc stripy, a jak nie ma to plaster :(. Poszla i przyniosla, zalozyla. Zebym ja to wiedziala wczesniej, to bym krzyczala tylko nie lekarz- konowal. Wiecie, ladnie sie rana goila, choc mam taki walek nad nia (kazali grzac termoforem 3xdz), a ten mi po zlosci ja rozkwasil. No brak slow.

@Mati78 sa tu dziewczyny, ktore bardziej sie znaja, ale na te twarda piers sprobuj zrobic cieply oklad, a potem przystawic mala lub sprobowac laktatora? Tak mi poradzila kolezanka, ktora miala taki sam problem (sposob polecony przez polozna).
Na pogryzione sutki mi pomagaja nakladki silikonowe mandeli. Bez nich juz dawno byloby po karmieniu, a mam wrazenie, ze sie ono stanilizuje, a maly dobrze ssie. Ja karmie tez najczesciej w pozycji spod pachy- ponoc dobrze jest wtedy oprozniana piers i nie obciazasz pocietego brzucha. Mnie nauczyla jej doradczyni lak.w szpitalu. U mnie dziala.
Aha i stosuje lanoline- jak mam takie zestrupiale brodawki to je zmiekcza i uelastycznia.
Mnie jak bolal brzuch po porodzie cc w bielanskim, to tez mi kazali termofor/ciepla wode przykladac a pozniej okazalo sie, ze zapalenie mi sie robilo, a cieplo rozmnaza bakterie i wlasnie nie mozna wtedy cieplego przykladac..

Mąż mi mówi, żebym jutro zaczęła sprzątać itp. A ja mu, że jutro tylko leżę i śpię ( zebranie u D obowiązkowo) i przygotowuje się na drugi maraton w moim zyciu;)
No cóż, próbował... no ale nie dałaś się nabrać i nie sprzątasz :D

Mi polozna mówiła że od tygodnia to można okna otwierać i powoli werandowac. 2-3 tyg można juz wychodzić- ja mam na koniec wrzesnia
To nasza położna na szkole rodzenia mówiła, żeby jeśli tylko będzie znośna pogoda wyjść z dzieckiem na spacer już na drugi dzień po wyjściu ze szpitala ;)

A ja za godzinę mam przyjść na powtórkę ktg bo moje leniwe dziecko spało cały czas... a teraz się rusza i pewnie jak wrócę znów będzie spało. To jest taki leń po matce, że jak ja śpię lub leżę to i on :)

@olkafasolka a Ty czasem nie rodzisz ? Nic się nie odzywasz
Mi położna radziła przed ktg zjeść coś słodkiego to ładny zapis wychodzi;)

reklama
Do góry