D
Deleted member 178444
Gość
Gratulacje! Czekam opowieść, bo "bardzo naturalnie" brzmi fajnie!Wczoraj o godzinie 6:05 urodziła się Lenka 3290, 54 cm. Udało się naturalnie. Bardzo naturalnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje! Czekam opowieść, bo "bardzo naturalnie" brzmi fajnie!Wczoraj o godzinie 6:05 urodziła się Lenka 3290, 54 cm. Udało się naturalnie. Bardzo naturalnie
Gratulacje!Wczoraj o godzinie 6:05 urodziła się Lenka 3290, 54 cm. Udało się naturalnie. Bardzo naturalnie
Gratulacje [emoji324] [emoji307]Wczoraj o godzinie 6:05 urodziła się Lenka 3290, 54 cm. Udało się naturalnie. Bardzo naturalnie
Super macie porody [emoji16]Tak w skrócie:
Ok 23 zaczęły się skurcze. Bolało bardzo mocno ale cały czas czekałam na jakiś ból nie do zniesienia. O 3:40 stwierdziłam że najwyżej wyjdę na mieczaka i nas odesla. 4:40 jesteśmy w szpitalu. Dokumenty, papierki, KTG ja już się dre że nie dam rady leżeć. Patrzą rozwarcie pełne. Ok 5:00 pędem na porodówkę mnie zawiezli. 6:05 po krzyku.
Cudnie! Takie historie się wspaniale czyta! OdpoczywajcieRodziłam w końcu w Olsztynie że swoją położna. Odbyło się bez nacięcia i bez żadnych interwencji. No dobra wenflon zdążyli założyć [emoji14]
Mam jeden szew bo krocze ciut pękło ale nie boli.
Cieszę się że spróbowałam SN po cc. Dla mnie o niebo lepsze SN.
Jestem mega dumna z siebie trzymam kciuki za wszystkie dwupaku a rozpakowanym gratuluję
Mialam dzisiaj zdejmowany szew. Polozna mowi, ze jest ok. Ja, ze boli mnie z prawej strony i czy moglby zobaczyc lekarz czy jest ok. Wpadl jakis wkur...ny i zaczal mi wsciekle grzebac i rozkrwawil mi rane -"rozwarstwil" swiniak jeden. Kazal poloznej zalozyc stripy, a jak nie ma to plaster . Poszla i przyniosla, zalozyla. Zebym ja to wiedziala wczesniej, to bym krzyczala tylko nie lekarz- konowal. Wiecie, ladnie sie rana goila, choc mam taki walek nad nia (kazali grzac termoforem 3xdz), a ten mi po zlosci ja rozkwasil. No brak slow.Chloe chloe wszystko ok? Czym cię lekarz wkorzyl? Zawsze możesz tu wyrzucic z siebie..
Jak się czujesz, jak leoś?
@Mati78 sa tu dziewczyny, ktore bardziej sie znaja, ale na te twarda piers sprobuj zrobic cieply oklad, a potem przystawic mala lub sprobowac laktatora? Tak mi poradzila kolezanka, ktora miala taki sam problem (sposob polecony przez polozna).Kurczę dziewczyny mleko z jednego cycka nie chce lecieć, robiłam laktatorem , sprawdzałam bo mała ciągle głodna i z lewej poleciało z 20 ml A z prawej zero nic po 20 minut trzymałam .. no i oczywiście sa suty pogryzione i pokrwawione .. Zuze mlekiem w.proszku dokarmiamy .. dodam że prawy cyc jest twardy jak kamień co ja mam robić ??
Gratulacje! Tez tak chce☺Rodziłam w końcu w Olsztynie że swoją położna. Odbyło się bez nacięcia i bez żadnych interwencji. No dobra wenflon zdążyli założyć
Mam jeden szew bo krocze ciut pękło ale nie boli.
Cieszę się że spróbowałam SN po cc. Dla mnie o niebo lepsze SN.
Jestem mega dumna z siebie trzymam kciuki za wszystkie dwupaku a rozpakowanym gratuluję
No u mnie chyba na lewym boku sie nie zapisywaly, a na prawym juz tak przy pierwszym. Pamiętam wartości byly duzo powyzej 150 na końcuHaha moje naturalne porodowe od 15 do 25 na KTG 5h potem synowie na świecie