KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
A ja dobrze kojarze, ze Twoja mala miala wazyc kolo 4 kilo?
Na samym początku tak zakładała bo synowie ponad 4. Ale w toku wyszło, że kluska nie taka kluskowa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja dobrze kojarze, ze Twoja mala miala wazyc kolo 4 kilo?
Fakt fajnie że można tak sobie wykupić taka sale , ale już wtedy personel Tobą się nie interesuje .. Ja byłam po Cc i przychodziły tylko żeby mi kroplowki przeciwbolowe zmieniać . O 10 przywieźli mnie na sale a o 15 dziecko przywieźli i zostawili.. dodam że miałam znieczulenie ogólne byłam nietomna i pod wpływem leków , nie.wspomnę o poruszaniu się .. postawili mała i nawet żadna położna nie pomogła prZy pierwszym karmieniu .. Na szczęście dzidzia dala sobie szybko sama rade ..Super że jesteście już w domu
Dobrze że jest taka możliwość wykupienia sali , dzięki temu mogłaś mieć malutką obok I brawo dla męża
Nie wiem. Nie patrzylam. Tak na prawdę dopiero w okolicach 6 cm zaczęło mnie mocno boleć, wcześniej znakomicie sobie radziłam oddechem i rozluźnianiem ciała na skurczu. Ktg miałam tylko 2 razy, przy czym ostatnie właśnie na przełomie 5/6 cm, to tam wtedy się Przemek podjaral cyferkami i walnął hasłem typu "jaaaaaaaaa wiesz ile było?! 148!", ale go Gośka zbesztala, że na ktg ma nie patrzeć, tylko na mnie, bo cyferki nie odzwierciedlają bólu. W każdym razie do 5 cm poród trwał 3,5 godziny, a potem w godzinę urodziłam. Bez oksy i całej reszty. Parte 8 minut i prawie nie bolały. Zero pęknięć, nacięć, a rodząc dziecko 700gramow lżejsze na oksytocynie i w durnej pozycji na plecach rozerwało mnie tak, że miałam 18 szwów i pół roku abstynencji seksualnej. Także tego...A pamietasz ile te skurcze wynosily naturalne na ktg?
Nie jestem. Każda kobieta, która znam i rodziła z oksy i bez, potwierdza te różnice. Bo jest kolosalna. No i podanie oksytocyny często jest dopiero pierwsza interwencja, a wywoluje ich cała lawinę...Jeżeli faktycznie można mieć takie skurcze jak Ty, a nie że akurat jesteś w nielicznym procencie, to to jest straszne że oni tego nie rozumieją. W sensie, że ja musiałam mieć 2 kroplówki z oxy, dwa dni pod rząd albo co drugi dzień (nie pamiętam) i faktycznie było ciężko i rozrywało.
Ok, ale napisz coś więcej [emoji14]Hej dziewczyny nie nadrobię Was nie ma szans.
Haha moje naturalne porodowe od 15 do 25 na KTG 5h potem synowie na świecieA pamietasz ile te skurcze wynosily naturalne na ktg?
Wczoraj o godzinie 6:05 urodziła się Lenka 3290, 54 cm. Udało się naturalnie. Bardzo naturalnie