reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Marciaa to super, malutka piękna i imię mi się podoba :) martabunia ja urodziłam córkę w terminie z usg ;) ciekawa jestem też jak teraz będzie. Klara jak się czujesz? Czopki stosujesz? I mnie zaczęło coś tam boleć pomimo tych czopkow i cyclo 3 fort. :(
No właśnie średnio. Tzn mnie o dziwo nawet nie boli, ale po całym dniu,kiedy nic się nie działo, w nocy zachlapałam pół łazienki, bo tak mi się lało, a nie używam ostatnio wkładek/podpasek i znaleźć nie mogłam. W końcu te przygotowane do szpitala otworzyłam i okłady z kory sobie w nocy robiłam (męża wyrzuciłam z sypialni), ale mam wrażenie że te czopki pomagają. Jutro zapytam gina o cyclo3fort.
Pociesz się, że chociaż tego krwawienia nie masz, bo wkładki na tyłku nosić? [emoji15] Mąż mi przypomniał, że w każdej ciąży pod koniec mam zaostrzenie, więc może to że u ciebie gorzej, też dlatego?

reklama
Kurde probuje was doczytać między karmieniami ale młoda ciągle na cycu i nie nadarzam.
Goj co chodzi o mpm to średnio polecam. Moja mama kupiła z tej firmy kuchenkę gazową. Ledwo że blacha jest tak cienką że strach duże garnki stawiać żeby się to wszystko nie rozdupczylo to w dodatku z tyłu kuchenki przymocowana jest jedna kostka kostki brukowej a to żeby jak się drzwiczki od piekarnika otwiera to żeby ta kuchenka się nie przewróciła. Normalnie hit sezonu. Jak potrafią mieć takie patenty to ja bym się bała co w tej lodówce mogło by się znaleźć.
A my dzisiaj 3 dzień bez sondy tylko na cycu. Póki co nie tyjemy ale i żadnego spadku wagowego też nie zaliczyliśmy . A iimo 3 tygodni męczenia cycków laktatorem to jak młoda się do cyca dossala to mam sutki poranione i zaczynam wyć w momencie przystawania.
Chloe Chloe dasz radę tylko się nie stresuj. Bo to tylko szkodzi na laktację. Teraz po pobycie w tym szpitalu to znam takie historie ze wierzę w cuda o jak tylko uwierzysz że dasz radę to napewno dasz i tego się trzymaj. Dla tego małego szkraba dasz radę wszystko.

Dobra do potem bo idę nadrabiać.a dużo czasu nie mam bo młoda się już kręci. A tak wogole to zaraz jajco tu zniosę. Młody pierwsze dni do szkoły i tęskni za mną a my z Kasieńka tyle kilometrów od domu.

Ostatnia edycja:
U mnie kuchnia zamknięta :)
Od kiedy poznaliśmy termin ( o ile to możliwe ) do porodu, postanowiliśmy codziennie wychodzić i próbować tez nowych miejsc - bo później jyz będzie trudniej.
Także u nas zrobiło się na poważnie.
Mój nawet spisuje listę co tu zrobić przed narodzinami Małego :p
A ja już jak gdzieś wyjdę mam wizję odejścia wód w miejscu publicznym haha oj przecież życie się nie kończy po narodzinach dziecka! :)

Kurde probuje was doczytać między karmieniami ale młoda ciągle na cycu i nie nadarzam.
Goj co chodzi o mpm to średnio polecam. Moja mama kupiła z tej firmy kuchenkę gazową. Ledwo że blacha jest tak cienką że strach duże garnki stawiać żeby się to wszystko nie rozdupczylo to w dodatku z tyłu kuchenki przymocowana jest jedna kostka kostki brukowej a to żeby jak się drzwiczki od piekarnika otwiera to żeby ta kuchenka się nie przewróciła. Normalnie hit sezonu. Jak potrafią mieć takie patenty to ja bym się bała co w tej lodówce mogło by się znaleźć.
A my dzisiaj 3 dzień bez sondy tylko na cycu. Póki co nie tyjemy ale i żadnego spadku wagowego też nie zaliczyliśmy . A iimo 3 tygodni męczenia cycków laktatorem to jak młoda się do cyca dossala to mam sutki poranione i zaczynam wyć w momencie przystawania.
HujowegoChloe Chloe dasz radę tylko się nie stresuj. Bo to tylko szkodzi na laktację. Teraz po pobycie w tym szpitalu to znam takie historie ze wierzę w cuda o jak tylko uwierzysz że dasz radę to napewno dasz i tego się trzymaj. Dla tego małego szkraba dasz radę wszystko.

Dobra do potem bo idę nadrabiać.a dużo czasu nie mam bo młoda się już kręci. A tak wogole to zaraz jajco tu zniosę. Młody pierwsze dni do szkoły i tęskni za mną a my z Kasieńka tyle kilometrów od domu.
Efcia edytuj tekst do Chloe , chyba ci słownik psikusa zrobił [emoji6]

reklama
Do góry