reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kasiaczek, Goj i reszta mam, podajecie smoczka maluszkom?
Ja jeszcze nie dawalam. Tzn. W szpitalu chcialam na chwile dac, ale polozna powiedziala zeby tego nie robic zanim maly nie nauczy sie dobrze ssac i nie unormuje sie laktacja. Powiedziala, ze jezeli damy za wczesnie, to bedzie bral cycka na chwile i wypuszczal zamiast porzadnie zjesc. Teraz zastanawiam sie czy dawac, bo jednak dobrze miec pod reka jakis upokajacz chociazby na spacerze czy gdzies i sama nie wiem co robic..

Dziewczyny witam Was w 40t i 1 d nadal w dwupaku, mała rusza się jak szalona ale na świat jej wyjść nie prędko [emoji85] to zdjęcie jest napewno ostatnie kiedy mnie widzicie z takim brzuszkiem następne obiecuje że będę już tulić swoją maleńka Natalię trzymajcie kciuki żeby coś się wkoncu ruszyło. [emoji7] jutro wizyta u położnej więc zobaczymy czy chociaż rozwarcie się ruszyło, bo czopa nie widać, był tylko jednorazowy i mało więc, moja nadzieja popadla w gruzach .
Miłej niedzieli [emoji295] [emoji4]
20180909_103842.jpg

Załączniki

• 20180909_103842.jpg
    20180909_103842.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 370
Niestety, chyba sie zbyt szybko coeszylam. Caly wieczor mlody spedzil na cycu, ze 2 a moze i wiecej godzin, zasypiajac podczas jedzenia. Jak go odkladalam to sie budzil i w ryk i szukal jedzenia. Do lewej piersi sie jakos nie chcial przyssac. Nie mogl zlapac piersi, jak sie udalo to ssal i puszczal i sie wsciekal rycal. Prawa molestowal nardzo dlugo. W rezultacie po tym maratonie zaczal nie chciec piersi i jednoczesnie ssac wszystko co popadlo otwarta buzia. Dalam mu 2,5 ml mojego odciagnietego mleczka strzykawka z palcem (tak sie to robi). Wypil i nadal nie moglam go przystawic za bardzo, odrywal sie ryczac. W desperacji zeby go troche dokarmic dostal 10 ml mieszanki z palcem strzykawka. Troche sie uspokoil, ale nadal szukal dosc rozpaczliwie mm. Ja juz nie mam sily sie z nim silowac (ryk jest straszny, nie chce zlapac piersi nawet po lekkim odciagnieciu). Maz dal mu reszte mm (do 30 ml), a ja nie rozumiem co sie stalo, czy caly dzien spal na glodzie- bo spal po moich karmieniach, dlaczego po takim maratonie ssania byl glodny?
Mam jednak nadzieje, ze nie od razu Krakow zbidowano j jednak jakos sie uda. Jestem wykonczona i zalamana. Plakalam tak, ze lzy kapaly na poduszke i bluze m. Kapie sie i sie klade. Jutro mam zamiar choc troche pospac w dzien. Rana jest zgrubiala(taki walek powyzej i boli). Zle mi
Sciskam.

Właśnie najbardziej do karmienia piersią zniechęcają inne matki i teksty typu ze mleko w głowie a nie w piersiach. Nie ważne jak Ci zle, jesteś w stanie wykarmić więcej niż Ci się wydaje czy krew Ci leci z cycków dawaj dalej dziecko bo bol ma sens.

Jakoś za dużo egoistki we mnie by mnie to przekonywało. A im więcej o tym czytam tym wiem, że na pewno nie za wszelka cenę. Może i w opinii innych przez to moje podejście będę gorszą matka ale tez nie dajmy się zwariować.
Kobieta która urodziła to matka ale dalej tez jest sobą. Trzeba wszystko wypośrodkować by nie zatracić siebie w tym wszystkim.

Nie ma złych matek. Zapamiętać proszę na tym forum. Każda chce jak najlepiej dla swojego dziecka i każda daje według swojej wiedzy i możliwości..

Dziewczyny witam Was w 40t i 1 d nadal w dwupaku, mała rusza się jak szalona ale na świat jej wyjść nie prędko [emoji85] to zdjęcie jest napewno ostatnie kiedy mnie widzicie z takim brzuszkiem następne obiecuje że będę już tulić swoją maleńka Natalię trzymajcie kciuki żeby coś się wkoncu ruszyło. [emoji7] jutro wizyta u położnej więc zobaczymy czy chociaż rozwarcie się ruszyło, bo czopa nie widać, był tylko jednorazowy i mało więc, moja nadzieja popadla w gruzach .
Miłej niedzieli [emoji295] [emoji4] Zobacz załącznik 896167
U mnie od czopa tydzień minął i dalej siedzę :D skurcze tez były w nocy i bóle na miesiączkę 2 dni i tez minęło :-) jutro sesja u fotografa!
U nas dzisiaj 37+2
72D122FC-79F5-4127-B0E8-E1910F90453E.jpeg

Załączniki

• 72D122FC-79F5-4127-B0E8-E1910F90453E.jpeg
    72D122FC-79F5-4127-B0E8-E1910F90453E.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 240
reklama
U mnie od czopa tydzień minął i dalej siedzę :D skurcze tez były w nocy i bóle na miesiączkę 2 dni i tez minęło :-) jutro sesja u fotografa!
U nas dzisiaj 37+2
Zobacz załącznik 896180
Widzę Mercedes już stoi [emoji6] mój mąż powiedział że dopiero odbierze ze sklepu jak urodze [emoji12] trzymam kciuki za jutrzejszą sesję [emoji110]

Do góry