reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny ja mam mega panikę, nie wiem jak sobie z tym poradzić [emoji85] przed tym porodem nie wiem na co mam się nastawić, a najgorsze że mam nerwicę lękową, i to może wzmorzyc moje napięcie przed tym wielkim dniem dziewczyny obiecajcie mi że dam radę [emoji33]
Ja miewam napady paniki i uwierz mi podczas porodu nie myślisz o niczym innym tylko by wypchnąć dziecko.

reklama
Nie umrzesz :) boli. Boli bardzo. Ale ten ból ma cel, jest po coś. Każdy ból przybliża nas do spotkania z dzieckiem. Takze dasz radę ;)

Btw. Jakoś w okolicach pełnego rozwarcia, gdzie ból był już OGROMNY, chciałam zabłysnąć poczuciem humoru w każdej sytuacji i walnęłam hasłem "dalibyscie mi przynajmniej jakiś Apap" . Wiecie, że nikt nie zaczaił żartu?! Skandal. Moja doula potem do mnie "a pamiętasz jak prosiłaś o Apap?". Mówię jej, że tak, to miał być taki cięty dowcip, ale nikt mnie nie zrozumiał. Stwierdziła, że jestem nienormalna [emoji14]
Ja jak rodziłam Mikołaja (nie ogarniając że to już teraz bo miał być wtorek szpital i oksytocyna) zapodałam apap nospę i buscopan - Kaśka poniekąd świadkiem ;)

Dziewczyny ja mam mega panikę, nie wiem jak sobie z tym poradzić [emoji85] przed tym porodem nie wiem na co mam się nastawić, a najgorsze że mam nerwicę lękową, i to może wzmorzyc moje napięcie przed tym wielkim dniem dziewczyny obiecajcie mi że dam radę [emoji33]
Nie wiem czy zdążysz ale na księgarni Natuli jest książka : Poród naturalny. Bardzo polecana . Dodatkowo na stronie dziecisaważne.pl jest dużo fajnych artykułów nt porodu. Polecam

reklama
Do góry