Ja miewam napady paniki i uwierz mi podczas porodu nie myślisz o niczym innym tylko by wypchnąć dziecko.Dziewczyny ja mam mega panikę, nie wiem jak sobie z tym poradzić [emoji85] przed tym porodem nie wiem na co mam się nastawić, a najgorsze że mam nerwicę lękową, i to może wzmorzyc moje napięcie przed tym wielkim dniem dziewczyny obiecajcie mi że dam radę [emoji33]
reklama
Ja jak rodziłam Mikołaja (nie ogarniając że to już teraz bo miał być wtorek szpital i oksytocyna) zapodałam apap nospę i buscopan - Kaśka poniekąd świadkiemNie umrzesz boli. Boli bardzo. Ale ten ból ma cel, jest po coś. Każdy ból przybliża nas do spotkania z dzieckiem. Takze dasz radę
Btw. Jakoś w okolicach pełnego rozwarcia, gdzie ból był już OGROMNY, chciałam zabłysnąć poczuciem humoru w każdej sytuacji i walnęłam hasłem "dalibyscie mi przynajmniej jakiś Apap" . Wiecie, że nikt nie zaczaił żartu?! Skandal. Moja doula potem do mnie "a pamiętasz jak prosiłaś o Apap?". Mówię jej, że tak, to miał być taki cięty dowcip, ale nikt mnie nie zrozumiał. Stwierdziła, że jestem nienormalna [emoji14]
Paulamamula
Fanka BB :)
Nie wiem czy zdążysz ale na księgarni Natuli jest książka : Poród naturalny. Bardzo polecana . Dodatkowo na stronie dziecisaważne.pl jest dużo fajnych artykułów nt porodu. PolecamDziewczyny ja mam mega panikę, nie wiem jak sobie z tym poradzić [emoji85] przed tym porodem nie wiem na co mam się nastawić, a najgorsze że mam nerwicę lękową, i to może wzmorzyc moje napięcie przed tym wielkim dniem dziewczyny obiecajcie mi że dam radę [emoji33]
KatarzynaCarmen
Dzięki, ale nie mieszkam w PLNie wiem czy zdążysz ale na księgarni Natuli jest książka : Poród naturalny. Bardzo polecana . Dodatkowo na stronie dziecisaważne.pl jest dużo fajnych artykułów nt porodu. Polecam
Paulamamula
WiemDzięki, ale nie mieszkam w PL
Ale może ekspresem wyślą do Cb
A jak nie to ta stronka
Monika13346
Weronika wita ciotki urodziła sie w nocy 08.09.2018 o godz 2.30 z waga 3450 i 56 długości Poród naturalny
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
3cm rozwarcia mala wedlug lekarza 4400
AgulaK82
Gratulacje [emoji5] można liczyć na jakąś fotkę Weronisi [emoji16]? Piękne imię, moja mama miała tak na imię i moja córcia będzie miała tak na drugie Julia Weronika [emoji12]Weronika wita ciotki urodziła sie w nocy 08.09.2018 o godz 2.30 z waga 3450 i 56 długości Poród naturalny
AgulaK82
@Marciaa o matko kawał kobiety [emoji44] powodzenia i trzymamy kciuki [emoji110]3cm rozwarcia mala wedlug lekarza 4400
reklama
oluchapoducha
Marcia i co sn ? Nie chcą zrobić cc przy takiej wadze?