reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@StarAnia poradz prosze co jest najlepsze plaskie brodawki i na poranione piersi? Mam wrazenie, ze moje, ktore byly male, a w ciazy normalne, calkiem schowaly sie "ze strachu" po cc i teraz sa plaskie.
Czy kupic muszle czy nakladki do karmienia? Lepiej probowac laktatorem czy jednak przystawiac (mimo zranien) dziecko?
Na poranione sutki polecam te kompresy z MultiMam.

Jak jest okropnie nudno lezec w szpitalu.
Drugie ktg juz mialam, oczywiscie z przerwami no bo jak, kluska musi uciekac...
Nie lubie tego ktg bo musze trzymac to cholerstwo przez te 40 minut docisniete do brzucha. Inne laski leza sobie z recami jak chca a mi palce cierpna i nagdarstek boli no ale moja panna zawinieta w rogala to nie potrafia ustawic.
Jeden skurcz mi sie zapisal, mocy 64 mial.
Czyli te spinania moje to skurcze faktycznie , bo w domu to taka pewna nie bylam.
W szpitalu nudy to prawda, ale to dla Waszego dobra i to jest teraz najważniejsze :)

reklama
A jesli zastoj w kanaliku, to cos sie z tym robi? Nawal chyba juz mialam, bo teraz mam ciezkie piersi i sporo mleka, ale nie odciagam lakatorem i nic mnie nie boli, to sie zdziwilam, ze taki guzek wyskoczyl..
Powinien sam zejść przy karmieniu. Ew. możesz rozmasować czy ciepłym prysznicem... Nie martw się póki nic się nie dzieje...

@Adell1994 ciagle się nie mogliśmy umówić z tym fotografem, a bo pogoda, a bo on na weselu i jak w końcu się umówiliśmy ,to w ten dzień o 9 rano napisał, że on jednak nie da rady, bo za późno wrócił z wesela , a zdjęcia mieliśmy mieć na 10 godzinę, speclanirnw niedziele wstaliśmy o 7, żeby się ze wszystkim wyrobić :/ napisałam do koleżanki, która robiła sesje rodzinna u takiej babeczki, dała mi kontakt, powiedziałam babce jaka sytuacja i nas wcisnęła na poniedziałek, sesja będzie w studio, ona ma sukienki dla mnie, mam się zaopatrzyć jedynie w czarna i biała bieliznę , a mój S.ciemne i jasne koszulki bez nadruków. Obym do poniedziałku wytrwała :-) bo jak leżałam na tych rzęsach to chyba mnie skurcze brały i to tak co 10 min i teraz tez się trochę pojawiają...jeśli to to :D
Tylko @GoJ moze kompletować wyprawkę dla narodzonego już dziecka :D też mam ten kokon z myślą o wsadzeniu go do naszego łóżka sypialnianego do karmienia :)
No co :) teraz mi to chociaż frajdę sprawia z brzuchem musiałam się zmuszać by w ogóle cokolwiek mia£:)

Właśnie wczoraj o tym czytałam w książce Karpieni, byłam w szoku, bo mleko mamy to lekarstwo prawie na wszystko :D

Hehe.. jeszcze nie zamówiłam tej książki ale jak juz pisałam byłam jeszcze kiedyś na spotkaniu z Magda i pamiętam jak opowiadała że mąż smaruje twarz mlekiem jak się zatnie przy goleniu:);)

Jak jest okropnie nudno lezec w szpitalu.
Drugie ktg juz mialam, oczywiscie z przerwami no bo jak, kluska musi uciekac...
Nie lubie tego ktg bo musze trzymac to cholerstwo przez te 40 minut docisniete do brzucha. Inne laski leza sobie z recami jak chca a mi palce cierpna i nagdarstek boli no ale moja panna zawinieta w rogala to nie potrafia ustawic.
Jeden skurcz mi sie zapisal, mocy 64 mial.
Czyli te spinania moje to skurcze faktycznie , bo w domu to taka pewna nie bylam.
Ja też nie byłam pewna do czasu ktg w weekend.. też miałam kilka do 60..

Ostatnia edycja:
Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?

Tak to to.. jak zaczną być często to licz co ile i ile trwają. Jeśli nieregularnie to mogę być te przepowiadające

reklama
No mam nadzieję że coś ruszy , fajnie by było ale czop nie musi być krwisty? Ania A Ty jak się czujesz i jak tam Twoj bombelek?

Czop nie musi wcale odejść przed, może w trakcie porodu, tak samo jak wody, mogą być zwiastunem porodu, a mogą już w trakcie..
Moja położna mówi że pewnym zwiastunem są skurcze.. nasilające się, coraz bardziej bolesne i częstsze.

Do góry