reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@StarAnia poradz prosze co jest najlepsze plaskie brodawki i na poranione piersi? Mam wrazenie, ze moje, ktore byly male, a w ciazy normalne, calkiem schowaly sie "ze strachu" po cc i teraz sa plaskie.
Czy kupic muszle czy nakladki do karmienia? Lepiej probowac laktatorem czy jednak przystawiac (mimo zranien) dziecko?
Na poranione sutki polecam te kompresy z MultiMam.

Jak jest okropnie nudno lezec w szpitalu.
Drugie ktg juz mialam, oczywiscie z przerwami no bo jak, kluska musi uciekac...
Nie lubie tego ktg bo musze trzymac to cholerstwo przez te 40 minut docisniete do brzucha. Inne laski leza sobie z recami jak chca a mi palce cierpna i nagdarstek boli no ale moja panna zawinieta w rogala to nie potrafia ustawic.
Jeden skurcz mi sie zapisal, mocy 64 mial.
Czyli te spinania moje to skurcze faktycznie , bo w domu to taka pewna nie bylam.
W szpitalu nudy to prawda, ale to dla Waszego dobra i to jest teraz najważniejsze :)

reklama
A jesli zastoj w kanaliku, to cos sie z tym robi? Nawal chyba juz mialam, bo teraz mam ciezkie piersi i sporo mleka, ale nie odciagam lakatorem i nic mnie nie boli, to sie zdziwilam, ze taki guzek wyskoczyl..
Powinien sam zejść przy karmieniu. Ew. możesz rozmasować czy ciepłym prysznicem... Nie martw się póki nic się nie dzieje...

@Adell1994 ciagle się nie mogliśmy umówić z tym fotografem, a bo pogoda, a bo on na weselu i jak w końcu się umówiliśmy ,to w ten dzień o 9 rano napisał, że on jednak nie da rady, bo za późno wrócił z wesela , a zdjęcia mieliśmy mieć na 10 godzinę, speclanirnw niedziele wstaliśmy o 7, żeby się ze wszystkim wyrobić :/ napisałam do koleżanki, która robiła sesje rodzinna u takiej babeczki, dała mi kontakt, powiedziałam babce jaka sytuacja i nas wcisnęła na poniedziałek, sesja będzie w studio, ona ma sukienki dla mnie, mam się zaopatrzyć jedynie w czarna i biała bieliznę , a mój S.ciemne i jasne koszulki bez nadruków. Obym do poniedziałku wytrwała :-) bo jak leżałam na tych rzęsach to chyba mnie skurcze brały i to tak co 10 min i teraz tez się trochę pojawiają...jeśli to to :D
Tylko @GoJ moze kompletować wyprawkę dla narodzonego już dziecka :D też mam ten kokon z myślą o wsadzeniu go do naszego łóżka sypialnianego do karmienia :)
No co :) teraz mi to chociaż frajdę sprawia z brzuchem musiałam się zmuszać by w ogóle cokolwiek mia£:)

Właśnie wczoraj o tym czytałam w książce Karpieni, byłam w szoku, bo mleko mamy to lekarstwo prawie na wszystko :D

Hehe.. jeszcze nie zamówiłam tej książki ale jak juz pisałam byłam jeszcze kiedyś na spotkaniu z Magda i pamiętam jak opowiadała że mąż smaruje twarz mlekiem jak się zatnie przy goleniu:);)

Jak jest okropnie nudno lezec w szpitalu.
Drugie ktg juz mialam, oczywiscie z przerwami no bo jak, kluska musi uciekac...
Nie lubie tego ktg bo musze trzymac to cholerstwo przez te 40 minut docisniete do brzucha. Inne laski leza sobie z recami jak chca a mi palce cierpna i nagdarstek boli no ale moja panna zawinieta w rogala to nie potrafia ustawic.
Jeden skurcz mi sie zapisal, mocy 64 mial.
Czyli te spinania moje to skurcze faktycznie , bo w domu to taka pewna nie bylam.
Ja też nie byłam pewna do czasu ktg w weekend.. też miałam kilka do 60..

Ostatnia edycja:
Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?

Tak to to.. jak zaczną być często to licz co ile i ile trwają. Jeśli nieregularnie to mogę być te przepowiadające

reklama
No mam nadzieję że coś ruszy , fajnie by było ale czop nie musi być krwisty? Ania A Ty jak się czujesz i jak tam Twoj bombelek?

Czop nie musi wcale odejść przed, może w trakcie porodu, tak samo jak wody, mogą być zwiastunem porodu, a mogą już w trakcie..
Moja położna mówi że pewnym zwiastunem są skurcze.. nasilające się, coraz bardziej bolesne i częstsze.

Do góry