Nikt ci tego nie powinien kazać zmyć ale dla własnego bezpieczeństwa lepiej nie mieć choć jednych...U mnie mozna bylo miec u stop pomalowane paznokcie, a u rak nie pytalam , bo sama sobive wczesniej zdjelam,ale wiekszosc dziewczyn nawet do planowych cc mialo pomalowane tez na rekach
reklama
Mama7
Fanka BB :)
No jakbym go tak przyatakowala na schodach, to by pukal w glowe ale nie dzieciaka tylko mnie
Musisz w takim razie przyatakowac swojego, lub wziac sprawy w swoje rece [emoji16]
Problem w tym, że trochę się boję, bo tego czopa nie mam i nie chce przyspieszać ale mam niecny plan na weekend to już za 2- 3dni..
PowodzeniaTermin dopiero na 17 lub 20. Ale od miesiąca waga małej stoi prawie w miejscu tylko 2100 z groszem. I nie wiem czy będą wywoływać czy cc czy tak będę leżec na termin. Na razie czekam na IP.
Ja dzis wieczorem ide na zebranie w przedszkolu i juz zadnych innych planow nie mam - mogę rodzicProblem w tym, że trochę się boję, bo tego czopa nie mam i nie chce przyspieszać ale mam niecny plan na weekend to już za 2- 3dni..
RooibosGirl
Właśnie przez to, że w szpitalu w weekendy nie ma całego personelu też przestałam trzymać kciuki za poród dokładnie w terminie, czyli 29 września...Tak, w niedziele sie polozylam glupia na odzial, a w weekend zadnych zabiegow, tylko ktg. W poniedziałek dopiero zaczeli cos badac,,a we wtorek pierwsze wywoływanie. Wiec nigdy wiecej w weekend - a i jeszcze rodzic tez nie polecam , bo brak doradcy laktacyjnego - urodzilam w piątek pozno wieczorem, i w poniedzialek wyszlam, na oczy nie widziałam doradcy.
Mnie w CC przeraża to, że potem przy ewentualnej kolejnej ciąży trzeba się tak bać i kontrolować stan blizny, czy nic przedwcześnie się nie rozrywa itp. :/To moja pierwsza ciąża i nie wiem co to ból porodowy ale wizja cc mnie osobiście bardziej przeraża...
Ale po kilkunastu dniach, kiedy blizna po CC już trochę się zagoi to bardzo polecają te pasy Ja zamierzam kupić i nosićPasy to zło
Na Blizne nie
Hmmm... gdyby do mnie wypaliła z takim tekstem to z miejsca na pewno straciłaby klientkę. Nie lubię jak ktoś kosztem mojego samopoczucia próbuje leczyć własne kompleksy.Wiecie wczoraj stwierdziłam, że trzeba byc kozą [emoji238] nie kobietą...
Po lekarzy wczoraj poszłam do księgarni kupić książkę tacie. Nie było mnie tam od bardzo długiego czasu i pani , którą znam wypaliła przy całej kolejce ,, ale przybralas!!!" Podkreślając to ze 3 razy. Niestety mówiąc nic o tym ,że jestem w ciąży , ani nic . No baby są takie głupie. Ja jeszcze ledwo co stałam , bo biodra i brzuch dokuczały. Sobie myślę , chyba sama nie ma dzieci. ;P
Nie wyobrażam.sobie tak do ciężarnej jeszcze na wylocie mówić. [emoji39]
U mnie od 1 września i kawałeczka czopu nic więcej się nie pojawiło. Może ciut gęstsze i bardziej obfite upławy, o których gin mówił, że to normalne już na tym etapie.Hejo tak dzisiaj ja rzęsy na 12, potem fryzjer i podcięcie grzywki i końcówek . Tak się wczoraj zastanawiałam, czy nie odwołać tych rzęs, bo nie wiem, czy wyleżę najwyżej będę stękać jej tam ale w poniedziałek (jak doczekam,ale pewnie tak ;D) mamy sesję zdjęciową, więc jak znalazł
Za mną znów kiepska noc, nastraszylam tez mojego S.az się telepal. Znowu 50 razy siku, pic, siku, zgaga i raz tak mi się odbiło, że nie mogłam odetchnąć, serio jakby mi ktoś jakiś korek do gardła wsadził, budzę go, biegiem światło pali, klepie mnie po plecach i odetchnęłam. Jak wychodził do pracy to dostałam nakaz leżenia na boku
Codziennie budzę się o 4 przez twardnienie brzucha i uczucie podduszenia, właśnie takie jak opisałaś, cały czas byłam pewna, że to mała tak się wypina i coś tam naciska, ale nie, poczytałam i wychodzi na to, że to są już skurcze. To nie boli, ale jest koszmarnie niekomfortowe. Wtedy najpierw oczywiście siadam, potem wstaję, czekam chwilkę aż tam się wszystko poukłada i idę siku (no bo jak bez tego?) a potem po powrocie do łóżka albo siedzę parę minut oparta prosto o ścianę albo zginam poduszkę ciążową na 2, podkładam pod głowę i układam się do dalszego snu - jak mam głowę wyżej to już się nie duszę. Obowiązkowo na lewym boku, bo jak leże na plecach to często się duszę i mam zgagę.
S. wczoraj wieczorem jak stwardniał mi brzuch i zaczęłam się prostować i oddychać głęboko już spojrzał zaciekawiony i pytał, czy jedziemy do szpitala?
I za każdym razem co noc o tej 4 godzinie myślę sobie byle tylko nie rodzić w środku nocy, przecież ja jestem nieprzytomna o tej porze!
A idźcie wy mi z takim stanem błogosławionym Ja bym zapytała, czy jest ślepa czy tylko złośliwa?Ja bym się jej powiedziała, że zwykle się mówi, że to stan błogosławiony A nie przytyty.. franca
AgulaK82
To nie ojciec to Stwórca [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Przydaloby sie jeszcze, zeby ojciec go w glowe postukal, ale na to sie mezulek na pewno nie zgodzi [emoji23] ehhhh ciezkie zycie ciezarowek
D
Deleted member 180961
Gość
Problem w tym, że trochę się boję, bo tego czopa nie mam i nie chce przyspieszać ale mam niecny plan na weekend to już za 2- 3dni..
O to juz jestesmy 3 na weekend [emoji23]
Ja termin na 20.09 i ze wzgledu na cukrzyce max do tego czasu mam urodzic.
Od poniedzialku ide na patologie czekac. Tzn no nie, bo na weekend rodze [emoji1]
AgulaK82
No na reszcie jutro początek końca Twoich męk [emoji846] oby do jutra [emoji8]Dziewczyny jutro rano po 9 mam cesarkę !!! Ordynator się zlitował ale nie łatwo mu to poszło .. bo mówił że 38 tydzień i nerki to nie powód do cesarki.. w końcu będzie koniec cierpień i będę mogła żyć normalnie jak każdy czlowiek !!!! Po operacji pewnie będzie ciężko ale ja przez tyle miesięcy żyłam w bólu że te kilka dni po operacji jakos dam radę ..
Dostaje już celeston, i jutro rano też mam dostać
AgulaK82
Ja 30 września ale nie dotrwam do terminu.... Czekam aż lont się wypali i bomba wybuchnie [emoji12][emoji23]Dziewczyny co wy na to, żeby dla przypomnienia wpisać tu kolejkę którą się kiedy rozpakowuje.. może być termin z om, usg, planowane cc, co tam wolicie..
I zapraszamy wszystkie mamy podczytujace nas A nie pisząca o zgłoszenie się.. zobaczymy ile nas tu jeszcze jest?
Ja 9.09 z om i 14.09 max do wywoływania. Rodzę w zofii
reklama
U
użytkownik 180176
Gość
Jak będziesz po to napisz mi czy jest dużo ludzi na patologii i jaki lekarz Cię przyjmowałTermin dopiero na 17 lub 20. Ale od miesiąca waga małej stoi prawie w miejscu tylko 2100 z groszem. I nie wiem czy będą wywoływać czy cc czy tak będę leżec na termin. Na razie czekam na IP.
Powodzenia .