reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Tak, w niedziele sie polozylam glupia na odzial, a w weekend zadnych zabiegow, tylko ktg. W poniedziałek dopiero zaczeli cos badac,,a we wtorek pierwsze wywoływanie. Wiec nigdy wiecej w weekend - a i jeszcze rodzic tez nie polecam , bo brak doradcy laktacyjnego - urodzilam w piątek pozno wieczorem, i w poniedzialek wyszlam, na oczy nie widziałam doradcy.
Właśnie przez to, że w szpitalu w weekendy nie ma całego personelu też przestałam trzymać kciuki za poród dokładnie w terminie, czyli 29 września...

To moja pierwsza ciąża i nie wiem co to ból porodowy ale wizja cc mnie osobiście bardziej przeraża...
Mnie w CC przeraża to, że potem przy ewentualnej kolejnej ciąży trzeba się tak bać i kontrolować stan blizny, czy nic przedwcześnie się nie rozrywa itp. :/
Pasy to zło
Na Blizne nie
Ale po kilkunastu dniach, kiedy blizna po CC już trochę się zagoi to bardzo polecają te pasy :) Ja zamierzam kupić i nosić :)
Wiecie wczoraj stwierdziłam, że trzeba byc kozą [emoji238] nie kobietą...

Po lekarzy wczoraj poszłam do księgarni kupić książkę tacie. Nie było mnie tam od bardzo długiego czasu i pani , którą znam wypaliła przy całej kolejce ,, ale przybralas!!!" Podkreślając to ze 3 razy. Niestety mówiąc nic o tym ,że jestem w ciąży , ani nic . No baby są takie głupie. Ja jeszcze ledwo co stałam , bo biodra i brzuch dokuczały. Sobie myślę , chyba sama nie ma dzieci. ;P

Nie wyobrażam.sobie tak do ciężarnej jeszcze na wylocie mówić. [emoji39]
Hmmm... gdyby do mnie wypaliła z takim tekstem to z miejsca na pewno straciłaby klientkę. Nie lubię jak ktoś kosztem mojego samopoczucia próbuje leczyć własne kompleksy.

Hejo tak dzisiaj ja rzęsy na 12, potem fryzjer i podcięcie grzywki i końcówek . Tak się wczoraj zastanawiałam, czy nie odwołać tych rzęs, bo nie wiem, czy wyleżę :D najwyżej będę stękać jej tam :D ale w poniedziałek (jak doczekam,ale pewnie tak ;D) mamy sesję zdjęciową, więc jak znalazł :D
Za mną znów kiepska noc, nastraszylam tez mojego S.az się telepal. Znowu 50 razy siku, pic, siku, zgaga i raz tak mi się odbiło, że nie mogłam odetchnąć, serio :o jakby mi ktoś jakiś korek do gardła wsadził, budzę go, biegiem światło pali, klepie mnie po plecach i odetchnęłam. Jak wychodził do pracy to dostałam nakaz leżenia na boku :D
U mnie od 1 września i kawałeczka czopu nic więcej się nie pojawiło. Może ciut gęstsze i bardziej obfite upławy, o których gin mówił, że to normalne już na tym etapie.
Codziennie budzę się o 4 przez twardnienie brzucha i uczucie podduszenia, właśnie takie jak opisałaś, cały czas byłam pewna, że to mała tak się wypina i coś tam naciska, ale nie, poczytałam i wychodzi na to, że to są już skurcze. To nie boli, ale jest koszmarnie niekomfortowe. Wtedy najpierw oczywiście siadam, potem wstaję, czekam chwilkę aż tam się wszystko poukłada i idę siku (no bo jak bez tego?) a potem po powrocie do łóżka albo siedzę parę minut oparta prosto o ścianę albo zginam poduszkę ciążową na 2, podkładam pod głowę i układam się do dalszego snu - jak mam głowę wyżej to już się nie duszę. Obowiązkowo na lewym boku, bo jak leże na plecach to często się duszę i mam zgagę.

S. wczoraj wieczorem jak stwardniał mi brzuch i zaczęłam się prostować i oddychać głęboko już spojrzał zaciekawiony i pytał, czy jedziemy do szpitala? :D

I za każdym razem co noc o tej 4 godzinie myślę sobie byle tylko nie rodzić w środku nocy, przecież ja jestem nieprzytomna o tej porze!
Ja bym się jej powiedziała, że zwykle się mówi, że to stan błogosławiony A nie przytyty.. franca
A idźcie wy mi z takim stanem błogosławionym :D Ja bym zapytała, czy jest ślepa czy tylko złośliwa? :D

Problem w tym, że trochę się boję, bo tego czopa nie mam i nie chce przyspieszać;) ale mam niecny plan na weekend;) to już za 2- 3dni..

O to juz jestesmy 3 na weekend [emoji23]
Ja termin na 20.09 i ze wzgledu na cukrzyce max do tego czasu mam urodzic.
Od poniedzialku ide na patologie czekac. Tzn no nie, bo na weekend rodze [emoji1]

Dziewczyny jutro rano po 9 mam cesarkę !!! Ordynator się zlitował ale nie łatwo mu to poszło .. bo mówił że 38 tydzień i nerki to nie powód do cesarki.. w końcu będzie koniec cierpień i będę mogła żyć normalnie jak każdy czlowiek !!!! Po operacji pewnie będzie ciężko ale ja przez tyle miesięcy żyłam w bólu że te kilka dni po operacji jakos dam radę ..
Dostaje już celeston, i jutro rano też mam dostać
No na reszcie jutro początek końca Twoich męk [emoji846] oby do jutra [emoji8]

Dziewczyny co wy na to, żeby dla przypomnienia wpisać tu kolejkę którą się kiedy rozpakowuje.. może być termin z om, usg, planowane cc, co tam wolicie..
I zapraszamy wszystkie mamy podczytujace nas A nie pisząca o zgłoszenie się.. zobaczymy ile nas tu jeszcze jest?

Ja 9.09 z om i 14.09 max do wywoływania. Rodzę w zofii
Ja 30 września ale nie dotrwam do terminu.... Czekam aż lont się wypali i bomba wybuchnie [emoji12][emoji23]

reklama
Termin dopiero na 17 lub 20. Ale od miesiąca waga małej stoi prawie w miejscu tylko 2100 z groszem. I nie wiem czy będą wywoływać czy cc czy tak będę leżec na termin. Na razie czekam na IP.
Jak będziesz po to napisz mi czy jest dużo ludzi na patologii i jaki lekarz Cię przyjmował :)
Powodzenia .

Do góry