reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hejo tak dzisiaj ja rzęsy na 12, potem fryzjer i podcięcie grzywki i końcówek . Tak się wczoraj zastanawiałam, czy nie odwołać tych rzęs, bo nie wiem, czy wyleżę :D najwyżej będę stękać jej tam :D ale w poniedziałek (jak doczekam,ale pewnie tak ;D) mamy sesję zdjęciową, więc jak znalazł :D
Za mną znów kiepska noc, nastraszylam tez mojego S.az się telepal. Znowu 50 razy siku, pic, siku, zgaga i raz tak mi się odbiło, że nie mogłam odetchnąć, serio :o jakby mi ktoś jakiś korek do gardła wsadził, budzę go, biegiem światło pali, klepie mnie po plecach i odetchnęłam. Jak wychodził do pracy to dostałam nakaz leżenia na boku :D
To dzisiaj będziesz jeszcze piękniejsza mamuśka :)
A czemu tak późno ta sesja ? Jak pisałaś to sorki ale nie czytałam wszystkiego :)

Jesteś napewno wyjątkiem ,bo czytałam Internecie to koło 70 procent kobiet rodzi koło 41 tygodnia . To nie Tylko pozazdrościć takiego szybkiego porodu [emoji5]
No uwierz mi że bardzo się cieszę że mam to już za sobą i synusia obok :)
Teraz tylko wszystkie formalności trzeba pozałatwiać i mogę spokojnie zajmować się maluszkiem ;)

Hejka. Ja po wtorkowej wizycie u gina. Termin mam na 21.09, ale ze wzgledu na cukrzycę, w środę 12.09 idę już do szpitala na wywoływanie. Mała ma około 3 kg, wiec nie jest najgorzej, ale ja mam 1.54 wzrostu i waże 57kg, więc lekarz boi się, żeby za dużo nie przybrała, ostatnio przybrała 1100g w 3 tygodnie. Poza tym mój organizm wcale nie przygotowuje się do porodu. Szyjka twarda, wszystko świeże, wód dużo, główka wysoko. To mnie bardzo podłamało. Powiedział, że trochę sobie poleżę, że na pewno nie będzie tak, że kroplówka hop siup i poród. Nienawidzę szpitali. Bleeee. No ale już niech sie dzieje co chce. Niech już mloda wyłazi. Niby trzecia ciąża, a tu nic... zero rozwarcia... na ktg 0 skurczy (choć normalnie czuję je) do tego mam już dosyć kłucia się. Insuliny już po 12 jednostek przed posiłkami biorę. Aaaaaaaa

Wczoraj byłam robić rzęsy i u fryzjera. Trochę ciężko było wyleżeć u kosmetyczki, ale co tam... po tym "relaksującym" dniu byłam zmęczona jak nie wiem [emoji39]

Jeszcze muszę młodszej córce zrobić w niedzielę przyspieszone urodzinki, iść pogadać do wychowczyni starszej. Mam remont łazienki, więc jest mega intensywnie, ale chociaż nie mam czasu marudzić i czas szybko leci. Za szybko

Życzę Wam powodzenia, żeby wszystko szybko i gładko poszło

A ja właśnie do biedry wychodzę :D
Pamietasz co to miejsce robi z kobietami w ciazy?? :D

Dziewczyny ja po wizycie.
Szyjka podobno ladnie sie skraca cokolwiek to znaczy. Rozwarcie na opuszek nic konkretniejszego nie wiem ;)
Nie wiem ile mlody w tydz przybrał ale ta gin chyba nie ma w zwyczaju zbyt długo robic usg.

Jak do przyszlego czwartku czyli do wizyty nic sie nie ruszy skierowanie do szpitala na wywołanie. To bedzie skończony 39 tydz zaczety 40 .
Wszystko przez podwyzszone cisnienie i wody w dolnej granicy.

Jeszce potrzebuje takiego dosadnego wytlumaczenia ze cesarka nie jest lepsza niz sn. Bo zaczynam się tego wszystkiego bac... chcialabym juz miec Kube przy sobie.

Jakis gorszy mam dzis dzien

Ale u mnie nic się nie dzieje, nawet nie mam o czym pisać i czego podsumowywać :) Spokojnie, grzecznie i bez paniki czekam na poród.

Z mniej fajnych rzeczy to pismo sądowe z Tarnowskich Gór, które dostał mój mąż z jakimś kompletnie wyssanym z palca oskarżeniem ze strony firmy Ekurier (z tego co widzę to jakaś platforma do zamawiania przesyłek kurierskich, porównywarka cen usług różnych kurierów). A tam postanowienie, że niby S. zamówił kiedyś u nich jakąś usługę wysłania paczki i nie opłacił. Żadnych dat, żadnych konkretów, opisu o co konkretnie chodzi i z kiedy jest ta sprawa - tyle tylko, że jest winny, bo nie zapłacił. Pismo przyszło na adres zakładu pracy, gdzie parę razy zamawiał części do samochodu. W necie dużo bardzo świeżych komentarzy, że firma nie wypłaca kasy z pobrań,że usunęła profil na facebooku... S. nigdy nie zamawiał żadnego kuriera, jak już to jedynie odbierał paczki od kogoś, przedpłacone przelewem, żadnego wypełniania dokumentów z jego strony. Będzie trzeba przejść się do jakiegoś radcy prawnego i dowiedzieć się co robić, bo w piśmie napisano jedynie, że możemy osobiście złożyć zażalenie w w sądzie w tarnowskich górach (super, bo mieszkamy koło trójmiasta) albo wysłać list. Bardzo chce mi się teraz zajmować takimi rzeczami, kiedy nawet nie wiem, czy jak usiąde u radcy prawnego w biurze to nie odejdą mi wody =_=
Z pisma nic nie rozumiemy, 4 strony totalnego bełkotu. Cholera, jakby człowiek był winny to by wiedział o co chodzi.

Najlepiej chyba do prawnika z czymś takim..
Ja kiedyś na pocztę mailową dostałam jakieś wezwanie do zapłaty A w zalaczku był wirus. Dobrze że to nie otworzyłam, a jak zadzwoniłam to okazało się że to oszustwo.

Dzien dobry! Nie wiem czy Was nadrobie. My jestesmy w szpitalu, ja voraz bardziej na chodzie. Laktacja na razie jest wielkim wyzwaniem- nie wiem czy mam mleko, ale sutki mam poranione. Staram sie nie poddawac. Doradczyni laktacyjna oniecala zajrzec...
Leos jest slodki, chociaz drobinka. Bardzo duzo spi, a ze sie.domaga jedzenia po cycowaniu to go troszeczke jednak dokarmiam, bo traci na wadze, a ja laktacje dopiero rozkrecam. Dzidzius bardzo mocno ssie i mam nadzieje, ze jak sie nauczymy karmic i bedzie duzo mleczka to bede go karmic naturalnie.

A ja nie mam wogole siły na nic :( najchętniej bym leżała i spała.... czuję jakieś osłabienie straszne. I nie dobrze mi jest :/ już źle się czuję że sobą, strasznie grubo i ciężko :( co założę to mi ciasno.... już mam dosyć

reklama
Melduje sie z CZMP w Lodzi.
Jestem juz na oddziale. Sala 3 os, wc obok na korutarzu, prysznice po drugiej stronie korytarza.
Pacjentek tabuny, lekatrzy, prktykantow....
Krew pobrana, ktg zrobione, teraz czekam za usg
Jesteśmy z Tobą [emoji5] dobrze , że jesteś już pod opieką, jeszcze trochę i będziesz tulić swoje maleństwo, bądź dobrej myśli [emoji7]

Do góry