reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, dziekuje za trzymanie kciukow, gratulace i zyczenia :)
Napisze tylko, ze Leo wymiotowal wodami plodowymi, a mnie baaardzo boli szew mimo morfiny :(
Wierze, ze bedzie lepiej
Trzymam kciuki za @wiciowamama zeby wyniki byly dobre i wszystke oczekujace mamy.
Dziewczyny oczwkujace na pierwsza pocieche - cu-do-wne uczucie miec malenstwo przy sobie :)
Jedyny plus rodzenia bez wód... brak wymiotów tymi...
Mileny córka całą dobę tym wymiotowała. Schudła prawie te 10%
A co do szwu... będzie lepiej. Ja myślałam że te cholerna macica NIGDY nie przestanie boleć i 3 doby ponad jechałam na prochach które tylko obniżały nie niwelowały ból.

Polozylam sie do spania ale nic z tego.
Laska zaczela sie drzec ze nie da rady, ze ile jeszcze i ze ja boli.
Chlop sie dzielnie trzyma narazie bo ja tam uspokaja. Polozna gada i gada zeby wspolpracowala ale to bedzie dla niej ciezka nocka.....
To juz druga rodzaca tutaj jak jestem. I obie tak sama sie dra.... hmmm.... czyzbym ja byla odmiencem ? Jestem lekko zdziwiona.
Ale slysze ze glowke widac wiec licze ze zasne niebawem ;)
Kurcze. pierwsza sala obok porodowki mi sie trafila
U nas sale są na piętrze a porodówka na -1 i wszędzie wyciszone pomieszczenia i nie słychać nic zza drzwi. Serio. Ja się darłam z Bartkiem. Darłam z Mikim. Obaj urodzeni szybko. Obaj 10 Apgar
Obaj dotlenieni. Ssaturacja nie niższa niż 96.
Także MNIE darcie pomaga rodzić w ten sposób prę. I jak mi RM kazał przestać krzyczeć to tak się wk..iłam że na moment zapomniałam o bólu!

No opinie sa kiepskie.
Trzeba to przyznac.
Tez jestem zdania ze szpital nie hotel.
Bardzo tylko bym chciala zeby wyznaczyli date na podstawie badan tu z Leczycy. Zebym nie musiala od nowa tam sie stawiac na 3 dniowa obserwacje etc....
Najlepiej by bylo zeby sie malej samo odblokowalo ale jakos w glebi serca w to nie wierze.
Mam zle przeczucia poprostu
Przeczucia a lęk to co innego i myślę że po prostu nadtawiasz się negatywnie żeby nie było rozczarowania.
Ja się nie znam ale myślę że nawet gdyby coś było to młodej przepchną/odblokują co tam trzeba żeby było ok. Ważne że lekarze wiedzą że coś się dzieje i że po porodzie będzie miała opiekę od razu.... a nie że wtedy by miało się coś okazać i w biegu.

Dobra, urodzila. Moze uda sie zasnac teraz :)
Ja nie mowie ze krzyk jest zly @AgulaK82 ale w poprzednich porodach inne laski nie krzyczaly albo sama bylam.
A tu naprawde sie dra albo krzycza. Troche jestem w szoku:o
Ja byłam w szoku jak rodziłam B. a babka obok rodziła swoje i nawet nie jęknęła. Gdyby nie płacz malucha to bym w życiu nie kapnęła się że już po...

Dzień dobry [emoji846] Ja generalnie nie lubię narzekać ale obudziłam się z potwornym bólem głowy, tak jak bym miała kaca... Młoda szaleje i mam wrażenie że majstruje mi tam na dole, pobolewa mnie delikatnie jak na okres. Dziś gin to zobaczymy co on powie...

Tak, rozumiem,.kazda ma inny prog bolowy, ja akurat ma niski - zeby lecze bez znieczulenia☺
Ale jak.mialam wrosniety paznokiec, to chyba bardziej wylam u podologa, niz. na porodowce
Ja mam wysoki ale jak pisałam darcie mi pomaga w parciu i łapaniu oddechu i wydychaniu. Raz posłuchałam żeby wbrew instynktowi nie drzeć się i dwa razy dziecko tętno straciło... pieprze!

Dawno nie narzekałam - pora nadrobić...
Kręgosłup mój to d...a!
Uciska mi na wszystko... przez niego boli mnie lewa ręka. Mostek. Brzuch od tego. Cycki zbyt duże... brr.

reklama
Do góry