reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ciekawe jak tam nasze dziewczyny po cesarkach jesli to juz :)
Ja bylam w szpitalu na przeplywach i wszystko jest w porzadku, mlody wcale malo nie przybral, tylko moja lekarka jak sama przyznala ma kiepski sprzet. Wazy 3400 [emoji37] 67 percentyl.
Ale doktor powiedzial ze nie ma sensu pchac sie na weekend do szpitala i zebym sobie spokojnie przyszla w poniedzialek. Takze kilka dni wolnosci zyskalam [emoji1]

Ale szybko to zebranie.. super.
U nas dzisiaj obiadu nie ma, a od jutra nie wiadomo o której godzinie.. nic nie wiadomo.. musiałam sama sobie wystawić upoważnienie do rodo żeby to dziś odebrać.. śmieliśmy się w głos wczoraj to wypełniając.
To RODO mnie wk...wia. Wszędzie na kartce dane muszę pisać bo nie można głośno mówić... Ja p..le!

@Chloe.Chloe trzymam kciuki [emoji110]

Bylam na USG. Za 2 lub 3 h powtorka.
Juz mnie powoli drazni to ciagle podkreslanie ze dzidzia zle lezy.
Do ktg zle lezy i musza szukac, do usg zle lezy i jest badanie utrudnione.
Ble ble.
Mala sie tak zawinela w banana ze nawet plci lekarka nie mogla zobaczyc.
Pecherz powiekszony nadal, na nastepnym ma sprawdzic czy to zastoj czy poprostu sie nie wysiusiala jeszcze
Dobrze, że już zaraz wychodzisz. Trzymam kciuki, żeby z pęcherzem było ok [emoji110] ja nienwiem, co ci lekarze się uparli. Nie leży źle tylko inaczej... Buntowniczka od małego [emoji7]

Czy macie jakiś sposób, jak doczyścić paznokcie i palce po orzechach włoskich ?:D
Może kwasek cytrynowy?

Fajnie , świadoma mama. Jak moje opowiadają co dzieci noszą do szkoły to mnie szlag trafia Sklepik zamknięty bo nie było sensu od kiedy nie można chipsów i innych cudów a młodzi plecaki wypakowane szajsem wszelakim.
Moi zawsze dostają 1. Kanapkę. 2. owoc. 3.warzywo. 4. nabiał (np. jogurt) 5. coś słodkiego (lubisia baton energetyczny czy coś takiego)

Naprawdę tsk myślisz ?
Kurczę bardzo mnie ciekawi czy też tak zacznę myśleć jak mały przyjdzie na świst czy zacznę tęsknić do swojego poprzedniego życia.
My początkowo jeszcze lataliśmy po imprezach potem coraz rzadziej. Teraz czasem kino. Knajpa. Ale szczerze wolimy z dziećmi to KINO szczególnie że większość bajek jest i dla dorosłych może nawet bardziej dla nich.
A np. muzea czy teatr są super z dziećmi!

Bylam na USG. Za 2 lub 3 h powtorka.
Juz mnie powoli drazni to ciagle podkreslanie ze dzidzia zle lezy.
Do ktg zle lezy i musza szukac, do usg zle lezy i jest badanie utrudnione.
Ble ble.
Mala sie tak zawinela w banana ze nawet plci lekarka nie mogla zobaczyc.
Pecherz powiekszony nadal, na nastepnym ma sprawdzic czy to zastoj czy poprostu sie nie wysiusiala jeszcze
Bo jest INDYWIDUALISTĄ i ch..j im do tego! Boże!

A ja się nie pochwaliłam, ale wczoraj spakowałam torbę swoją i maluszka :-) laktator, muszle, kubeczki do pokarmu, schną wyparzone :-)
Dzisiaj szkoła rodzenia, przedostatnie spotkanie dla mnie.
Czy macie jakiś sposób, jak doczyścić paznokcie i palce po orzechach włoskich ?:D
Cytryna nie daje rady? Ew. cytryna z sodą??

Cytryna nie daje rady? Ew. cytryna z sodą??
Spróbuje. Narazie pumeksu używałam, ale nic. Głupia ja, pamietam jak zawsze w podstawówce na rozpoczęcie roku szlam z brudnymi paluchami, bo z koleżanka skubalysmy u niej orzechy. A teraz mam u siebie, i poszłam wczoraj z mamuśka i teraz na porodówkę pojadę z takimi łapami , wstyd ;D

reklama
Ciekawe jak tam nasze dziewczyny po cesarkach jesli to juz :)
Ja bylam w szpitalu na przeplywach i wszystko jest w porzadku, mlody wcale malo nie przybral, tylko moja lekarka jak sama przyznala ma kiepski sprzet. Wazy 3400 [emoji37] 67 percentyl.
Ale doktor powiedzial ze nie ma sensu pchac sie na weekend do szpitala i zebym sobie spokojnie przyszla w poniedzialek. Takze kilka dni wolnosci zyskalam [emoji1]
Ja wciaz czekam na moja kolejke :(

Do góry