reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@GoJ zupelnie inna kobieta z takim powerem :D po wcześniejszych postach widać, że ciążyła Ci ta ciąża , a teraz wolna jak ptak :-)
I też nie masz na co narzekać na swój bar :-)
@StarAnia ale słodkie zdjęcia <3 i jak dałaś radę z tymi krwawiącymi brodawkami?wtedy się malucha nie przystawia czy jak to wyglada, żeby się wygoiło?
@KINDERBUENOO88 ja też nie mam już żadnych butów :o jedynie japonki, ale zimno już :/ i jeszcze mi noga wchodzi w adidasy superstary, bo one były trochę za duże na mnie, ale w nich się noga poci :D nie wiem, w czym ja pojadę na porodówkę :-)
U mnie chata ogarnięta, drugie pranie schnie, ciasto w piekarniku, zobaczymy, co to z niego będzie :p
Wiesz co, ja mam dość niewielkie te ranki, więc karmię normalnie. Karmię więcej z tej mniej poranionej piersi, żeby ta druga miała szansę się zagoić, a z tej bardziej poranionej staram się odciągać. Jak się zagoi to zmienię proporcje i tyle ;p jedno to, ze młody czasem krwi łyknie i potem ma ciemnozielone kupy.

Ja miałam zrobione w trakcie skurczu to nawet nie poczułam :) Pani doktor podziwiała moja szyjke , mówiła że dawno nie widziała takiej ładnej szyjki po porodzie SN :p
Ja przy pierwszym porodzie też miałam podczas skurczu bo wtedy nie odczuwa się tak tego bólu gdy nacinają, ale mnie potem ciągnęły szwy i nie czułam się z tym dobrze, przy drugim już nic nie byłam nacinana to tego samego dnia biegałam jak łania po oddziale jak tylko mogłam wstać.
Ktoś poruszał różnicę wieku między dziećmi to u mnie to jest tak że między starszym a młodszym jest 6 lat różnicy, a teraz między młodszym a córcią będzie niespełna 9 lat, niespełna 15 lat najstarszym a Julką [emoji5]

Ja przy pierwszym porodzie też miałam podczas skurczu bo wtedy nie odczuwa się tak tego bólu gdy nacinają, ale mnie potem ciągnęły szwy i nie czułam się z tym dobrze, przy drugim już nic nie byłam nacinana to tego samego dnia biegałam jak łania po oddziale jak tylko mogłam wstać.
Ktoś poruszał różnicę wieku między dziećmi to u mnie to jest tak że między starszym a młodszym jest 6 lat różnicy, a teraz między młodszym a córcią będzie niespełna 9 lat, niespełna 15 lat najstarszym a Julką [emoji5]
No ja nie mam żadnego porównania . O 9 wstałam pierwszy raz ale to tylko dlatego że byłam taka słaba że prawie zemdlałam . I od 9 już byłam 3 razy pod prysznicem żeby obmyć okolice intymne , a wieczorem zamierzam się wykąpać już z umyciem głowy i w ogóle :)

No ja nie mam żadnego porównania . O 9 wstałam pierwszy raz ale to tylko dlatego że byłam taka słaba że prawie zemdlałam . I od 9 już byłam 3 razy pod prysznicem żeby obmyć okolice intymne , a wieczorem zamierzam się wykąpać już z umyciem głowy i w ogóle :)
W pełni rozumiem. Po porodzie kiedy już pójdzie się pierwszy raz pod prysznic to aż się nie chce wychodzić z pod niego[emoji6]

reklama
Do góry