D
Deleted member 178444
Gość
Wg USG 7t6d wg om 8t2dStarają który tydz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wg USG 7t6d wg om 8t2dStarają który tydz?
Ja mieszkałam z rodzicami przez 2.5 roku z małymi przerwami kiedy wyprowadzali się na wakacje na jakieś 4 miesiące. Pod koniec już było nam ciężko, spontaniczna wyprowadzka do innego miasta, bo oboje mieszkamy poza rodzinną miejscowością i wiem, że na początek L4 pojadę do nich na parę tygodni, bo mój partner wyjeżdża służbowo. Asiu przeanalizuj, czy nie warto wynająć ładnego mieszkania gdzieś w pobliżu rodziców aby mama mogła Tobie pomóc po porodzie lub przeprowadź z nimi szczerą i poważna rozmowę. Że jesteś im wdzięczna za możliwość wspólnego mieszkania ale potrzebujesz teraz więcej wypoczynku i zrozumienia a jeżeli nie podzielają Twojego zdania to będziecie zmuszeni po prostu iść na swoje - trzymam kciuki [emoji11]Nie wyobrażam sobie mieszkać z moimi rodzicami dostaje już wścieklizny jak przyjeżdżam do nich na dłużej niż weekend
suuuper:*bardzo sie cieszemam nadzieję że też za jakiś czas będę mieć takie dobre wiadomości.narazie brzuch mnie pobolewa.jak się najem to sie bardzo wzdyma i twardnieje odrazu.czy koras z Was wie o czym mówię?Dziewczyny będzie chaotycznie, bo też czytałam Was chaotycznie [emoji14]
@JoAnnA250694 z całego serca życzę Ci rychłej wyprowadzki. Nawet z najkochańszy mi rodzicami ciężko się mieszka, a z tak wymagajacymi... No cóż. Uciekajcie.
Któraś pytała o starszaki - ja mam Weronikę - 3 lata 4 miesiące.
@Gosia0210 i @Ziucia2226 gratulacje z pomyślnych wizyt
My dziś powiedzieliśmy teściom, jutro kolej na moich rodziców
Trochę o wizycie. Mam już kartę ciąży i jakoś tak lżej na sercu z tej okazji. Mam też skierowanie na bezpłatne badania prenatalne w klinice w Katowicach, więc też jedną rzecz z głowy Dziamdziol na monitorze komputera fiknął kończynami sprawiajac, że się popłakałam na zbliżeniu dokładnie widziałam pracę serca, także nie ma mowy o pomylce [emoji14] jest bosko. Luby mój w końcu na prawdę uwierzył, że w ciąży jestem, mamy pozwolenie na bzykanko, a ja mam L4. Ufff chyba tyle.
Niestety tez nie za bardzo mogę..... polskie kliniki nie maja terminów albo już w sumie takie same jak wypada mi wizyta w szpitalu a prywatnie do Irlandczyków.... oni chcą list od lekarza prowadzącego tj rodzinnego( nie wszystkie wiecie tu chodzi się do Gp czyli lekarz od wszystkiego - serio dostać skierowanie do specjalisty mega wyczyn nawet do ginekologa i lekarze pierwszego kontaktu są wszystkimi specjalistami tj zakładają wkładki czy przypisują tabletki po leczenie chorob skórnych) a ona mi nie chce dać bo nie ma takiej potrzeby .... badania krwi za które sama musze zaplacic tez nie chce zlecić....No państwowo tak..Ale prywatnie nikt Ci nie zabroni.. przynajmniej w Londynie. Byłam na usg ( wyszedł 6tydz 6dzien bez żadnych komplikacji) i Pani gin. Się mnie zapytała czy ma mi dac wykaz badań do zrobienia czy będę czekać na wizyty państwowe i ewentualnie usg będę robiła prywatnie
Ja wiem bardzo dobrze nawet o czym mówisz.. ;(suuuper:*bardzo sie cieszemam nadzieję że też za jakiś czas będę mieć takie dobre wiadomości.narazie brzuch mnie pobolewa.jak się najem to sie bardzo wzdyma i twardnieje odrazu.czy koras z Was wie o czym mówię?
Faktycznie przekichane... Ja miałam prywatnie usg po 3 dniach A badania moglam u nich zrobić już następnego dniaNiestety tez nie za bardzo mogę..... polskie kliniki nie maja terminów albo już w sumie takie same jak wypada mi wizyta w szpitalu a prywatnie do Irlandczyków.... oni chcą list od lekarza prowadzącego tj rodzinnego( nie wszystkie wiecie tu chodzi się do Gp czyli lekarz od wszystkiego - serio dostać skierowanie do specjalisty mega wyczyn nawet do ginekologa i lekarze pierwszego kontaktu są wszystkimi specjalistami tj zakładają wkładki czy przypisują tabletki po leczenie chorob skórnych) a ona mi nie chce dać bo nie ma takiej potrzeby .... badania krwi za które sama musze zaplacic tez nie chce zlecić....
Natalko każda z nas ciążę przechodzi inaczej. W pierwszej ciąży nic mnie nie bolało, nie kłuło, no nic. Byłam ciążowym jednorożcem zapierniczajacym do 8 miesiąca ciąży włącznie na obcasach do pracy. Teraz dluzszy spacer sprawia, że brzuch pobolewa i muszę odpocząć. Nie mam pojęcia kiedy to minie. O kluciach pisałam wczoraj - nie pamiętam ich z pierwszej ciąży, a teraz momentami uniemożliwiają funkcjonowanie. Dlatego m.in. postanowiłam iść na L4...pytanko do dziewczyn ktore juz rodziły.... do ktorego tygodnia miałyście to upierdliwe kłucie w brzuchu? U mnie dopiero 5tydzien 4dzien a kłucie mnie dosłownie obezwładnia. Pracuje w salonie pielegnacji zwierząt. zwolniłam tempo o połowe. wczoraj po 3 ostrzyżonych małych psach tak mnie brzuch bolał ze płakałam w nocy... Moja kolezanka w tym samym czasie robiła po 8 psów dziennie, terminator jakiś...